Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Klasični sosovi za piletinuSos začinite sa soli i biberom po ukusu, procedite i izvadite stručak majčine dušice....
15. januar
Kari sos za piletinuKada je gotov, dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još 5 minuta.
Gotovi kari sos za piletinu poslužite uz piletinu i kuvani pirinač....
17. avgust
Grčki sos za piletinuPostaje gusti sos sa skoro narandžastom bojom i veoma ide uz pileće meso, može da se korisiti i uz prženu piletinu, potapajući unutra u sos ili uz pileći file na roštilju - za prelivanje odozgo, posuto mirođijom postaje veoma...
11. januar
Savršena marinada za piletinuPrelijte marinadom za piletinu i ostavite u frižideru tokom jednog dana.
Izvadite s vremena na vreme posudu i okrećite meso da može dobro da upije marinadu....
25. nov.
Jednostavno jelo za večeru od piletine i pirinčaZa ovu jednostavnu piletinu sa pirinčem prodinstao sam na ulju luk, šargarepu, papriku i pečurke.
Dodao sam seckanu piletinu bez kožice - otišla je za Džerijevu večeru....
08. avgust
Piletina u pavlaciZa preliv: U odgovarajuću posudu usuti pavlaku za kuvanje, dodati kiselu pavlaku, razmutiti ručnom žicom za mućenje i preliti šnicle.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta....
02. april
Piletina u vokuNa kraju, piletina se takođe iseče na žulijene (može i na kockice) i poslednja se dodaje u vok tiganj. Sve mešajte dok piletina ne bude gotova i začinite biberom....
02. dec.
Začini pogodni za sočivoDrugi začin koji je pogodan za sočivo je lovorov list - on ima dosta jak miris i dobro je da ne preterujete, posebno ako ne znate da li će vam se dopasti....
25. jul
Začini za jagnjeće mesoBeli luk je takođe odličan uz jagnjeće meso.
Začini koji se odlično slažu sa ovim mesom su i peršun, selen, kaloper....
14. mart
Začini za mleveno mesoNa ovaj način ćete imati slobodu da ga začinite po svom ukusu.
Naravno, količina začina koje ćete dodati je prema sopstvenoj proceni, s obzirom na to da svako ima različite preferencije....
11. dec.
Odgovarajući začini za iverkaIverak je odlična jestiva riba. Karakteriše se po svom belom, tvrdom i posnom mesu koje uvek oduševljava svojim svežim i prefinjenim ukusom....
01. nov.
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za prženu skušu
- mleveni biber, aleva paprika ili beli biber, piment su začini koji daju oštrinu ukusu koji se dobro kombinuje sa prirodnim ukusom skuše kada su začini umereno korišćeni;
- izrendani...
21. okt.
Odgovarajući začini za picuSuvi začini prilikom pripreme pice je najbolje da se dodaju u testo, a sveži začini se sipaju preko gotovo pečenog testa ili nakon toga, preko sveže pečene pice....
09. jun
Odgovarajući začini za krompirPrženi krompirići mogu da dobiju mnogo prijatniji ukus ako koristite začine kojima ćete ih začniti. Odgovarajući začini su ruzmarin, kumin, muskatni oraščić, peršun....
05. maj
Odgovarajući začini za pasuljNeke domaćice dodaju selen (ljubčac) u jelo sa pasuljem, ali ovaj začin ima dosta specifičan ukus i pitanje je šta ko više volei.
Drugi obavezan začin koji ide uz pasulj je divlja nana....
09. mart
Začini, odgovarajući za teletinuLovorov list
On odlično ide uz skoro sve janije, uključujući i teleću, ali se takođe stavlja u početku kuvanja.
3....
27. feb.
Začini za božićne kolačeKao što smo ranije rekli, možete napraviti i sopstvenu božićnu mešavinu začina. Pored već pomenutih začina, možete dodati i beli biber ili zvezdasti anis zameniti komoračem (semenkama)....
30. dec.
Začini za pileću supuTamo ćete videti najpogodnije začine za klasičnu pileću supu, koja je odličan lek za grip i prehladu....
07. sep.
Začini za zdravu ishranuMnogi od svakodnevnih začina ne samo da dodaju pikantnost jelu i poboljšavaju njegov ukus, već su i izuzetno korisni za vaše zdravlje.
Evo delovanja nekih od najpopularnijih začina u našoj kuhinji....
20. mart
Začini za pačje mesoPrethodno obrađeni začini mogu se lagano ispeći u tiganju. Četiri kašičice gotovog začina mogu začiniti dva komada pačjeg filea....
19. mart
Piletina u lisnatom testuU kalup za pečenje u obliku srca stavite jedan sloj testa. Malo protresite i dodajte nadev....
18. april