Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Orada u rerniRibu (očišćenu i oceđenu) stavljam u posudu za pečenje. Stavljam so i pravim razreze odozgo u koje stavljam kriške limuna (isto u stomak).
U tiganju blago pržim krompir na kružiće sa lukom i zelenom paprikom (samo da malo...
14. jun
Biljna orada u rerniServiramo biljnu oradu u rerni toplu sa zelenom salatom!
Nek vam je slatko!...
03. jun
Orada u krem sosuOradu filetirati, posoliti i pobiberiti, pa uvaljati u oštro brašno. Ispržiti je u tiganju na maslinovom ulju.
Za sos prokuvati belo vino, pa dodati neutralnu pavlaku, so, biber i narendanu koru limete....
16. januar
Aromatična orada u rerniKada je gotova izvadite iz posude za pečenje i servirajte aromatičnu oradu u rerni....
26. jun
Filetirana orada u marinadiU istu posudu staviti filete orade da odstoje sat vremena.
Ugrejati na tiganju maslinovo ulje i pržiti samo sa strane kožice.
Minut pred kraj dodati i marinadu u tiganj i sve zajedno izvaditi....
08. mart
Punjena orada u folijiOrada u foliji se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta....
17. januar
Orada na roštiljuDobro očistite orade, sklanjajući im iznutrice. Dobro natrljajte solju i biberom spolja i iznutra i istucanim lukom po želji iznutra.
U svaku oradu stavite kriške limuna i iseckan peršun....
13. jul
Orada sa senfomPoslužite oradu sa senfom prelivenu sosom od tečnosti koja je nastala tokom pečenja i uz prilog po vašem ukusu.
Neka vam je prijatno sa ovom pečenom oradom!...
19. dec.
Orada sa pečurkamaZa to vreme, oradu očistimo od unutrašnjosti. Skidamo ljuske. Nakon što lepo operemo hladnom vodom ostavljamo sa strane da se odvoji višak vode. Na kraju prelivamo marinadom od belog vina i aromatičnih začina....
05. okt.
Orada sa sosomZagrejte maslinovo ulje i zapecite zeleni biber jedan minut, ocedite ulje i dodajte konjak.
Čim ispari, dodajte luk, paradajz, šeri, vino i šećer, dinstajte dok se ne dobije konzistencija sirupa.
Zapecite filete na...
15. sep.
Orada sa kornfleksomVeć gotovu oradu sa kornfleksom jedemo toplu sa odgovarajućim garnirungom - na primer krompirom ili kroketama od krompira....
30. dec.
Orada sa limunomOperemo oradu i dobro je posolimo sa svih strana. Da bismo pojačali ukus dobro spolja posipamo biberom.
Preporučujemo da limun bude organski, zato što ga koristimo sa korom. Dobro ga operemo i sečemo na krugove....
04. dec.
Cela orada u rerni sa biljkamaOrada se peče pod folijom u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta. Nakon što se folija skloni i cela orada u rerni sa biljkama se dopeče još 10 minuta....
01. sep.
Orada u paradajz sosu iz rerneStavite odozgo orade i u njihove stomake stavite po jedan lovorov list (ili po 2, ako su manja). Stavite i grančice ruzmarina.
3. Operite čenove belog luka, ne ljuštite ih, samo sklonite spoljašnje ljuspe....
06. jun
Pečena orada u omotu od soliZa orade od 400 g, vreme pečenja je 20-ak minuta, ali ako su vaše manje ili veće onda se orijentišite prema boji oka, koje ste ostavili otkriveno.
6....
15. nov.
Pečena orada sa prilogomUkusna pečena orada, savršena za večeru ili ručak ako volite jela od ribe.
Orada je začinjena biberom, origanom, korijanderom i solju, sa kriškom limuna u stomaku....
20. sep.
Orada na rebrastom tiganjuServiramo gotovu oradu na rebrastom tiganju sa tradicionalnim garnirungom za ribu....
10. dec.
Očišćena orada na roštiljuZa to vreme zagrevamo roštilj i stavljamo oradu.
Pečemo očišćenu oradu na roštilju oko 8 minuta sa svake strane....
08. okt.
Orada sa sušenim paradajzomRibu dobro operemo i osušimo.
Pomoću blendera pripremamo pastu od sušenog paradajza, maslinovog ulja, oraha, bosiljka i origana. Ako je moguće koristimo sveže začine, ali mogu da se koriste i suvi.
Dobjenom pastom mažemo...
28. januar