Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniUključite rernu na 180 stepeni.
Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom.
Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
08. feb.
Koji vitamini su rastvorljivi u mastima?Vitamini su podeljeni u dve grupe: vitamini rastvorljivi u vodi (B-kompleks i C) i vitamini rastvorljivi u mastima (A, D, E, F i K)....
13. jun
Koji su vitamini rastvorljivi u vodi?I ne na poslednjem mestu smanjuje upale u organizmu, što čuva od različitih opasnih obolenja.
Folna kiselina
Folna kiselina, koja se takođe proizvodi od bakterija u crevima....
30. sep.
Koji su bezopasni zaslađivači?U njemu su sadržani minerali i vitamini dragoceni za organizam, a nektar dobijen od pčela ima svojstvo da deli zaharozu na dve vrste šećera olakšavajući njeno apsorbovanje....
21. mart
Koji su plodovi mora najkorisniji?., Kao i vredne vitamine B, vitamin A, pa čak i vitamin C. Ostrige takođe sadrže dosta nezasićenih omega-3 i omega-6 masnih kiselina....
09. okt.
Koji su simptomi povećanog holesterola?Holesterol je vrsta lipida, koji se nalazi u svim ćelijama ljudskog tela i ima važnu ulogu u brojnim procesima, koji se odvijaju u telu.
Najveći deo se sintetiše u jetri i iz nje transportuje do ćelija ili obrnuto...
03. okt.
Koji su to tvrdi sirevi?Termin tvrdi sir odnosi se na sir čiji je proces zrenja veoma dug - od 2 do 8 meseci. To su Švajcarski, Ruski, Kostromski, Holandski, Pošehonski, Čedar, Komte, Sovjetski, Gauda, Ementaler, Kantal i Radamer sirevi.
Postoji...
24. sep.
Koji su najbolji čajevi za muškarceAli nekontrolisani unos lekova može da dovede do opasnih posledica za zdravlje....
21. dec.
Korovi koji su dobri za konzumacijuSpisak jestivog korova svakako nije potpun. U teškim istorijskim vremenima ljudi su konzumirali dosta divljih biljki koje sada čak ne primećujemo....
16. okt.
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Veruje se da masni molekuli ovog tipa masti sagorevaju na nižoj temperaturi od onih kod drugih biljnih ulja i tada proizvode aldehide i druga hemijska jedinjenja, koja mogu da budu toksična i opasna za naše zdravlje,...
03. april
Koji začini su odgovarajući za supuU različite supe idu različiti začini, koji se slažu sa proizvodima koji se koriste. Ne treba da stavljate sve začine odjednom, možete ih kombinovati po želji.
Supama sa mesom odgovaraju peršun, kurkuma, kari, biber...
27. januar
Kada su nam potrebni koji vitamini i kako da ih obezbedimo?Istraživanje sprovedeno pre 15 godina dokazalo je da beta-karoten nije potpuno bezopasan, jer povećane doze povećavaju rizik od raka pluća kod pušača....
11. okt.
Koji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviU velikim količinama je opasna, zato treba da se pazi sa ovom lekovitom biljkom.
Čaj od žalfije - žalfija je drugi univerzalni lek iz prirode koji poseduje jako hemostatsko i protivupalno dejstvo....
10. jul
Eto koji su popularni kokteli ovog letaLeto je vreme koktela. Što su napici šareniji, to više daju raspoloženja. Koji su to kokteli, koji će biti aktuelni tokom vrućih meseci 2018. godine?
Očekuje se da ove godine budu popularni retro kokteli poput ...
27. jun
Koji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubijuSamo ulje je potpuno bezopasno i koristi se pre svega u kozmetičkim preparatima. Međuti, smenke sa smrtonosne. U njima se nalazi ricinus, koji je najmoćiji prirodni otrov koji se može sresti....
26. feb.
Koji su najbogatiji izvori omega-6 masnih kiselinaKada se balans naruši u korist omega-6 masnih kiselina, isoštrava se imuni odgovor, što je opasno za ljude sa alergijama. Može da se poveća i osetljivost na bol....
12. nov.
Tradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništvaU sledećim redovima ćemo pisati zaista samo o francuskim proizvodima koji su ponos lokalnog stanovništva, a ne o francuskim specijalitetima.
Kao što nam je vrlo jasno, francuska kuhinja je nenadmašiva i to ne jednom...
14. jul
Moderni napici koji su veoma korisni za želudacKefir
Ovo je fermentisano mleko koje ima hranljive materije i puno je proteinima, probioticima, vitaminom B, kalijumom i kalcijumom....
06. jul
Osam pravila ishrane Italijanki, uz koje su vitke i zdraveOvo istraživanje traje 30 godina, da bi slika sa rezultatima bila potpuna. A rezultati su pokazali da mediteranske države imaju najnižu stopu smrti, čiji su uzrok bolesti kardiovaskularnog sistema i rak....
05. jul
Da li su opasni hormoni u mesu?To je zato što su mesni proizvodi nezamenjivi izvor vitamina, proteina i gvožđa koji su važni za zdravlje ljudi....
26. april
Da li su puževi opasni za jelo?Ako puževe dobro operete i skuvate, nema nikakve opasnosti od njihovog jela. U mnogim zemljama oni su delikates i sa različitim začinima mogu da budu veoma ukusni.
Meso puževa je izuzetno ukusno i korisno. Ono ima visok...
07. mart
Koji napici su bogati gvožđem?Organizam veoma dobro usvaja gvožđe u kombinaciji sa vitaminom C i zbog toga freševi sa cveklom, pomarandžama, jabukama, limunom ili šargarepom obezbeđuju udarnu dozu korisnih materija....
24. januar
Koji su veganski izvori proteina?Kao što znamo vegetarijanci i vegani ne jedu meso i zbog toga je neophodno da ga nabave sa drugih mesta. Ovde ćemo podeliti kroz koju hranu možete da nabavite protein koji je tako potreban telu. U ovom članku ćemo sa...
24. januar
Ovo su namirnice koje su najbogatije magnezijumom! Obavezne za sveMagnezijum je mineral koji ima ključnu ulogu u mnogim procesima u našem organizmu. Ako je nivo magnezijuma u telu nizak, to može prouzrokovati razna stanja, koja mogu biti i veoma ozbiljna.
Deficit magnezijuma se dovodi...
24. feb.
Koje namirnice su alergeni?Alergijska reakcija se definiše kao preosetljiva reakcija tela na određeni antigen i ne samo da je taj stimulans prepoznat od strane imunog sistema, već izaziva imuni odgovor.
Neki ljudi dobijaju alergijske reakcije ne...
09. jun