Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Oštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta. Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoNamirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajedno
23. feb.
Eksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo....
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Upravo zbog toga ne treba da stavljate vruću hranu u vaš frižider ako ne želite da se on ošteti....
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
Šta ne treba da jedete tokom dojenjaŠta ne treba da jedete tokom dojenja
31. januar
Alergene treba izbegavati, posebno ako majka ima problem sa njima. Ne bi trebalo dozvoliti neselektivni unos hrane bez nutritivne vrednosti. Kao i pridržavanje dijeta....
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoOtrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj sto
19. jul
Grickalice i čipsevi Kategorično spadaju u takozvanu nezdravu hranu koju nikada ne treba da stavljate na svoj sto....
Čak ne sumnjate da su ovi neželjeni efekti od semena bundeveČak ne sumnjate da su ovi neželjeni efekti od semena bundeve
30. nov.
Seme bundeve, puno jakih hranljivih supstanci, korisno je za zdravlje. Sa svojim asortimanom minerala i vitamina, to su najbogatije semenke za koje se zna da leče probleme sa prostatom, artritisom, parazitima. Ove semenke...
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
U suštini pre pečenja skuše treba veoma dobro namazati uljem i roštilj, jer se u protivnom zalepi odmah. I riba treba pre toga da je osušena....
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
Vode, kao što znate, treba da bude tri puta više nego pirinča - na 1 šolju pirinča se stavlja 3 šolje vode. 3. Nakon što se pirinač malo izdinstao, počnite da dodajete vodu, ali ne sve odjednom....
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajednoNamirnice, koje nikada ne treba da jedete zajedno
15. jun
Ako želite da vidite više kombinacija hrane koje u stvari ne treba kombinovati, pogledajte koju hranu ne treba jesti sa jajima....
Pet namirnica koje ne treba da jedete sirovePet namirnica koje ne treba da jedete sirove
21. okt.
Međutim, postoje namirnice koje obavezno treba da prođu kroz termičku obradu pre konzumiranja. Njih je zaista mnogo, ali ćemo se zaustaviti na samo 5 namirnica, koje ne treba da jedete u sirovom stanju....
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromKolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puterom
06. januar
Stavite u frižider najmanje 3 sata da se stegne. Izrezati na kvadrate....
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme
23. dec.
Pečurke Pečurke ne treba da stavljate u vodu, zato što upijaju previše tečnosti. Najbolje brzo da operete i da osušite čistom krpom. Uradite to tik pred kuvanje, u protivnom će izgubiti mnogo ukusa. 4....
Namirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideruNamirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideru
21. sep.
Predstavljamo vam hranu koju nikad ne treba da držite u frižideru. Paradajz Koliko god čudno da zvuči, paradajz ne treba da čuvate u frižideru. Da biste se uverili, napravite eksperiment....
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Koji zeleni začin uz koje jelo ide?
24. okt.
Kada kupujete zelene začine, pratite da njihova boja bude ravnomerna od vrha listova do kraja korena. Listovi i strukovi treba da budu zdravi, neuveli, bez fleka i tragova štetočina....
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraŠta u kojim godinama treba da se konzumira
07. april
Nakon šestog meseca treba da se nastavi s dojenjem do druge godine uz dodatne hranljve materije....
Sve namirnice, kojih dojilje treba da se kloneSve namirnice, kojih dojilje treba da se klone
28. feb.
Pitate se kako da začinite hranu, a da ne naškodite bebi? Potražite začine, koji dodaju mirise, ali nisu pikantni;/page page 7. Kikiriki Vi ili član vaše porodice imate alergiju na određeni oblik hrane?...
Kako treba da se hrani majka tokom dojenjaKako treba da se hrani majka tokom dojenja
07. jun
Treba izbegavati prženo, prerađeno i dimljeno meso, kao i nedovoljno kuvano meso....
Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!
08. maj
Treba da pazite sa solju, ne samo kad direktno koristite začine, već i u sosovima kao što je kečap, u kojima se dosta koristi....
Koje namirnice ne treba zamrzavatiKoje namirnice ne treba zamrzavati
02. mart
Kuvana jaja takođe ne treba zamrzavati jer će njihov belanac dobiti konzistentnost gume nakon odmrzavanja....
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Da bi njegov ukus bio izraženiji tokom kuvanja, može se dodati kašika konjaka; - Da bi teletina bila sočnija tokom pečenja, treba da odstoji 2 sata u sirćetu i vodi u odnosu - 1 kašičica sirćeta po litru vode....
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloProverene metode kako da spasete presoljeno jelo
27. sep.
1
So je začin koji se nalazi u svakom jelu. Prava doza nekada može da premaši. Često se dešava da stavimo manje soli nego što je potrebno....