Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pačija jaja - nutritivni sastav i koristiPačija jaja - nutritivni sastav i koristi
18. mart
Pačija jaja možete dobiti samo na specijalizovanim farmama. Ali hajde da pogledamo i nutritivnu vrednost pačijih jaja i šta bi ona mogla da urade za nas....
JajaJaja
02. sep.
Naravno, moguća su i trovanja svežim jajima, ali su ona češća kada su u pitanju pačija i guščija jaja, jer ova jaja sadrže više masti i često su izvor infekcija salmonele....
Marinirana pačija srcaMarinirana pačija srca
16. maj
Nazdravlje uz marinirana pačija srca!...
Ukusna pačija supaUkusna pačija supa
20. feb.
Ne dodaje se ulje ili mast, zato što je pačije meso dovoljno masno i pustiće svoju mast. Oljuštimo krompir, isečemo ga na kockice i dodajemo u bujon. Dodajemo i fidu....
Pačija mlečna čorbaPačija mlečna čorba
04. april
Dobro operemo pačetinu (bataci ili krilca). Očistimo ako ima peruški, prelivamo vodom i kad provri prosipamo vodu i sipamo čistu vodu (2-3 l), Stavljamo meso da se kuva, u sredini kuvanja dodajemo očišećn luk i ceo struk...
Pačija džigerica - mikuitPačija džigerica - mikuit
02. jun
Ova tehnoligija se zove Foa gra guščija džigerica ili Mikuit, koja je apsolutno ista i kad se sprema pačija džigerica....
Domaća pačija paštetaDomaća pačija pašteta
12. dec.
Domaću pačiju paštetu stavite u frižider i konzumirajte u roku od 3-4 dana,...
Pačija čorba sa pasuljemPačija čorba sa pasuljem
28. nov.
Unapred oprana pačija krilca, očišćenu i prepolovljenu šargarepu, paškanat, dva stručka celera, polovinu od mladog luka, peršun i korijander prelijte velikom količinom vode....
Pačija supa koja ugrevaPačija supa koja ugreva
26. nov.
Dobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
Pačija čorba sa povrćemPačija čorba sa povrćem
20. okt.
Pačija čorba sa povrćem će vam postati omiljena....
Pačija supa sa iznutricamaPačija supa sa iznutricama
03. april
Pačija supa sa iznutricama je gotova....
Pačija supa sa pirinčemPačija supa sa pirinčem
24. feb.
Na kraju stavite pačije meso koje ste odvojili od kostiju i isekli na sitno. Servirajte pačiju supu vruću posutu sveže iseckanim peršunom i sveže ceđenim sokom od limuna. Prijatno!...
Pačija supa sa povrćemPačija supa sa povrćem
21. januar
Pred kraj kuvanja supe ih stavljamo, zajedno sa iskidanim pačijim mesom. Kada bude skoro gotova stavljamo i rezance sa peršunom isečenim na sitno. Kuvamo dok ne bude gotovo....
Pačija supa sa kuskusomPačija supa sa kuskusom
29. mart
U šerpi se izdinstaju praziluk, šargarepa i paprika. Kada omekšaju dodaje se paradajz isečen na sitno. Nakon toga se dodaje bujon, a kada provri - krompir i so. Čim se skuva krompir dodaje se meso i kuskus. Meša se...
Pačija džigerica sa lukomPačija džigerica sa lukom
23. april
Džigerice, očišćene, oprane i isečene na tri dela stavljamo u posudu, začinimo soja sosom i biberom. Ostavljamo ih u frižideru da se marinuju najmanje 20 minuta - što više, to bolje. Pitaćete za prethodnu obradu džigerica...
Pačija srca na roštiljuPačija srca na roštilju
19. dec.
Očistite srca i prepolovite ih, pomešajte kečap sa medom i soja sosom, dodajte i ostale sastojke. Lepo promešajte srca u marinadi i ostavite ih u frižderu da se marinuju. Pokvasite drvene ražnjiće i naninižite ćevapčiće...
Pačija čorba sa pečurkamaPačija čorba sa pečurkama
22. nov.
Čim blago omekšaju dodajte alevu papriku i dolijte proceđeni pačiji bujon. Dodajte pačije meso i ostavite da se krčka 15 minuta. Dodajte so i biber po ukusu i sklonite sa ringle....
Pačija bela čorba sa povrćemPačija bela čorba sa povrćem
24. mart
Batak staviti u šerpu sa vodom, kuvati 30 minuta, pa dodati cvetove karfiola. Kuvati zajedno 10 minuta. Izvaditi batak i ručnim blenderom izblendati karfiol. U izblendai karfiol sa vodom dodati grašak, sitno iseckanu...
Ukusna pačija srca na roštiljuUkusna pačija srca na roštilju
07. feb.
Prijatno uz ukusna pačija srca na roštilju!...
Pečena pačija krilca sa krompiromPečena pačija krilca sa krompirom
26. dec.
Stavite krompir u odgovarajuću posudu za pečenje, poređajte odozgo skuvana pačija krilca. Začinite solju i biberom. Prelijte uljem, dodajte pačiji bujon, a preko krilca pospite soja sos....
Sosevi uz pačije mesoSosevi uz pačije meso
17. april
Verovatno smatrate da između jagnjećeg i pačijeg mesa ne može da bude napravljeno nikakvo poređenje....
Koristi jaja i ljuski jaja za naše zdravljeKoristi jaja i ljuski jaja za naše zdravlje
01. sep.
Treba da jedete jaja da biste bili u odličnoj formi! Jaja su prava riznica vitamina i minerala koje organizam savršeno apsorbuje. Naučnici su dokazali da jaja ne izazivaju povećanje nivoa holesterola. Međutim, postoji...
Jaja od prepeliceJaja od prepelice
25. april
Vekovima unazad se za jaja prepelice se govori da su veoma vredan dar prirode i ukusna i korisna namirnica. Ova mala i šarena jaja se dobijaju od prepelica, koje su same po sebi nežne i graciozne ptice. Njihova jaja se...
Pravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jaja
18. mart
Pravilno čuvanje jaja je izuzetno važno, posebno u danima nakon Uskrsa, kada ostaje mnogo jaja. Pitanje čuvanje je od velike važnosti za naše zdravlje. U svežim jajima se nalazi salmonela. Lepo je da ne konzumirate...
Pačija supa sa krompirom i rezancimaPačija supa sa krompirom i rezancima
25. mart
Pred kraj kuvanaj pačije supe stavljamo zajedno sa iskidanim pačijim mesom i razanca sa peršunom isečenim na sitno. Kuvamo dok ne bude gotova pačija supa sa krompirom i rezancima....