Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pačija jaja - nutritivni sastav i koristiPačija jaja možete dobiti samo na specijalizovanim farmama.
Ali hajde da pogledamo i nutritivnu vrednost pačijih jaja i šta bi ona mogla da urade za nas....
18. mart
JajaNaravno, moguća su i trovanja svežim jajima, ali su ona češća kada su u pitanju pačija i guščija jaja, jer ova jaja sadrže više masti i često su izvor infekcija salmonele....
02. sep.
Ukusna pačija supaNe dodaje se ulje ili mast, zato što je pačije meso dovoljno masno i pustiće svoju mast.
Oljuštimo krompir, isečemo ga na kockice i dodajemo u bujon. Dodajemo i fidu....
20. feb.
Pačija mlečna čorbaDobro operemo pačetinu (bataci ili krilca). Očistimo ako ima peruški, prelivamo vodom i kad provri prosipamo vodu i sipamo čistu vodu (2-3 l), Stavljamo meso da se kuva, u sredini kuvanja dodajemo očišećn luk i ceo struk...
04. april
Pačija džigerica - mikuitOva tehnoligija se zove Foa gra guščija džigerica ili Mikuit, koja je apsolutno ista i kad se sprema pačija džigerica....
02. jun
Domaća pačija paštetaDomaću pačiju paštetu stavite u frižider i konzumirajte u roku od 3-4 dana,...
12. dec.
Pačija čorba sa pasuljemUnapred oprana pačija krilca, očišćenu i prepolovljenu šargarepu, paškanat, dva stručka celera, polovinu od mladog luka, peršun i korijander prelijte velikom količinom vode....
28. nov.
Pačija supa koja ugrevaDobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
26. nov.
Pačija supa sa pirinčemNa kraju stavite pačije meso koje ste odvojili od kostiju i isekli na sitno.
Servirajte pačiju supu vruću posutu sveže iseckanim peršunom i sveže ceđenim sokom od limuna.
Prijatno!...
24. feb.
Pačija supa sa povrćemPred kraj kuvanja supe ih stavljamo, zajedno sa iskidanim pačijim mesom. Kada bude skoro gotova stavljamo i rezance sa peršunom isečenim na sitno. Kuvamo dok ne bude gotovo....
21. januar
Pačija supa sa kuskusomU šerpi se izdinstaju praziluk, šargarepa i paprika. Kada omekšaju dodaje se paradajz isečen na sitno.
Nakon toga se dodaje bujon, a kada provri - krompir i so.
Čim se skuva krompir dodaje se meso i kuskus. Meša se...
29. mart
Pačija džigerica sa lukomDžigerice, očišćene, oprane i isečene na tri dela stavljamo u posudu, začinimo soja sosom i biberom.
Ostavljamo ih u frižideru da se marinuju najmanje 20 minuta - što više, to bolje.
Pitaćete za prethodnu obradu džigerica...
23. april
Pačija srca na roštiljuOčistite srca i prepolovite ih, pomešajte kečap sa medom i soja sosom, dodajte i ostale sastojke.
Lepo promešajte srca u marinadi i ostavite ih u frižderu da se marinuju.
Pokvasite drvene ražnjiće i naninižite ćevapčiće...
19. dec.
Pačija čorba sa pečurkamaČim blago omekšaju dodajte alevu papriku i dolijte proceđeni pačiji bujon. Dodajte pačije meso i ostavite da se krčka 15 minuta.
Dodajte so i biber po ukusu i sklonite sa ringle....
22. nov.
Pačija bela čorba sa povrćemBatak staviti u šerpu sa vodom, kuvati 30 minuta, pa dodati cvetove karfiola. Kuvati zajedno 10 minuta.
Izvaditi batak i ručnim blenderom izblendati karfiol. U izblendai karfiol sa vodom dodati grašak, sitno iseckanu...
24. mart
Pečena pačija krilca sa krompiromStavite krompir u odgovarajuću posudu za pečenje, poređajte odozgo skuvana pačija krilca. Začinite solju i biberom.
Prelijte uljem, dodajte pačiji bujon, a preko krilca pospite soja sos....
26. dec.
Sosevi uz pačije mesoVerovatno smatrate da između jagnjećeg i pačijeg mesa ne može da bude napravljeno nikakvo poređenje....
17. april
Koristi jaja i ljuski jaja za naše zdravljeTreba da jedete jaja da biste bili u odličnoj formi! Jaja su prava riznica vitamina i minerala koje organizam savršeno apsorbuje.
Naučnici su dokazali da jaja ne izazivaju povećanje nivoa holesterola. Međutim, postoji...
01. sep.
Jaja od prepeliceVekovima unazad se za jaja prepelice se govori da su veoma vredan dar prirode i ukusna i korisna namirnica. Ova mala i šarena jaja se dobijaju od prepelica, koje su same po sebi nežne i graciozne ptice. Njihova jaja se...
25. april
Pravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jaja je izuzetno važno, posebno u danima nakon Uskrsa, kada ostaje mnogo jaja. Pitanje čuvanje je od velike važnosti za naše zdravlje.
U svežim jajima se nalazi salmonela. Lepo je da ne konzumirate...
18. mart
Pačija supa sa krompirom i rezancimaPred kraj kuvanaj pačije supe stavljamo zajedno sa iskidanim pačijim mesom i razanca sa peršunom isečenim na sitno.
Kuvamo dok ne bude gotova pačija supa sa krompirom i rezancima....
25. mart