Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuOhlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Pečeni lukOljuštite luk.
Poređajtee ga u posudu za pečenje, nakon što ste ga prethodno razrezali na krst, posolite i nalijte ulje.
Pecite na 200 stepeni sat vremena....
24. mart
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Pečeni luk u rerniPoređajte ih jednju do druge u posudu za pečenje čije ste dno prethodno namazali sa 1-2 kašike maslinovog ulja.
Pomešajte ostatak maslinovog ulja sa balsamiko sirćetom i dobijenom emulzijom prelijte luk....
17. nov.
1
Pečeni luk u folijiAlimunijumsku foliju savijte u paketić i tako upakovan luk stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.
Servirajte kao prilog glavnom jelu sa mesom ili ribom.
Prijatno!...
29. jun
Pečeni beli lukGlavica belog luka se podeli na čenove.
Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana.
Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
24. april
Pečeni celi lukSardelu stavite nakon vađenja na ispečeni luk i dekorišite svaki sa po dva fileta.
Uživajte u ukusnom predjelu ili garnirungu sa ukusnim pečenim celim lukom!...
13. januar
Pirinčana voda - kako da je pripremite i za šta vam može pomoći?Oni veruju da pirinač poboljšava funkcionisanje mnogih organa, što znači da produžava život.
Danas se industrija zdravlja i ljepote dinamično razvija, nudeći sve više novih proizvoda....
09. avgust
Kako da spremimo pečenu bundevuIzvadite tepsiju i posipajte bundevu sa šećerom, pa vratite još 10 minuta da se peče. Ako želite, možete umesto šećera koristiti med.
Bundeva sa začinima iz rerne: uklonite semenke i koru bundeve....
27. feb.
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti.
Kako čuvati beli luk
Beli luk je lukovičasta biljka koju...
10. okt.
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukAko volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije.
Umesto da žvaćete žvaku...
16. jul
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti....
05. avgust
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjOko zidova mogu da se stave iseckani pečeni orašasti plodovi ili čokoladne mrvice....
01. mart
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuDa li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? ! Naravno, često se dešava, naročito leti, da kupite lubenicu i da s nestrpljenjem iščekujete da pojedete osvežavajuće parče, vraćajući se kući, nađete...
20. avgust
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Prema statistici, jedna trećina stanovništva pati od parazita. Obično čovek čak i ne sumnja da su oni prisutni u njegovom telu. U međuvremenu paraziti uzazivaju veliki broj hroničnih bolesti.
Simptomi prisustva parazita...
22. jul
Kako da pravilno pečemo divljačPre nego što se pristupi pečenju mesa divljači, obavezno je da se ono ostavi u marinadi na jedan dan i jednu noć....
08. feb.
Pečeni punjeni luk sa šunkomOvom smesom punimo izdubljene glavice luka, stavljamo u posudu za pečenje namazanu masnoćom i pečemo 30 minuta na 180 stepeni. Po želji na kraju možete da pospete kačkavaljem i blago da ga zapečete....
31. okt.
Pečeni beli luk u folijiČisti ćelije, eliminiše čelije tumora, čisti naslage, pomaže da se izbaci višak tečnosti iz tela.
Važno je da se kaže da pečeni beli luk nema toliko oštar miriš kao sveži....
19. jul
Kako da vam pileće meso bude meko?Drugi način da spremite sočno i meko pileće meso je da kada ga pečete da koristite papir za pečenje. Na kraju se papir sklanja, da bi piletina moga da uhvati koricu. Isti rezultat ćete imati i sa folijom za pečenje....
15. jun
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeLuk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
30. nov.
Kako da sami napravite domaći sušeni lukLuk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
17. okt.
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
30. april