Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bukovača sa maslacemOčišćene i isečene pečurke bukovače dinstamo u maslacu na kratko.
Dodajemo izgnjen beli luk, so i majčinu dušicu i kuvamo dok tečnost ne počne da isparava.
Ostavljamo pečurke da se prže dok ne dobiju zlatnu boju....
30. nov.
Bukovača sa pivomNakon minut-dva dodajte pečurke sa malo soli i pola iseckanog peršuna i pojačajte vatru.
Kuvajte 10 minuta ili dk se ne redukuje veći deo tečnosti koju su pustile bukovače....
07. jun
Bukovača na roštiljuOdaberite sitnije i sveže bukovače. Očistite od korena i pospite solju i biberom. Iscedite limun i marinirajte pečurke u smesi od soka od limuna i maslinovom ulju 4-5 sati....
26. april
Posna bukovača u kokosovom mlekuBukovaču pripremite i iseckajte. Dodajte luku, poklopite i ostavite da se dinsta.
Nakon 7-8 minuta, naspite kokosovo mleko i ostavite da se kuva. Pred sam kraj kuvanja dodajte kari i biber....
08. april
Bukovača i šampinjoni u maslacuOčistite bukovaču i pečurke i iseckajte ih.
Ugrejte maslac sa uljem u tiganju i dodajte šampinjone i bukovaču. Pržite šampinjone u maslacu dok ne dobiju laganu boju. S vremena na vreme promešajte....
08. nov.
Pohovana bukovača s pirinčanim brašnomOperemo i isečemo pečurke na krupne trakice.
Uvaljamo ih prvo u dva umućena jaja i 5 kašika pirinčanog brašna.
U zagrejanom tiganju s malo masnoće pržimo pečurke, a začinimo ih đumbirom i soli po ukusu....
05. maj
Pohovana bukovača za mezePohovane pečurke ocedite na kuhinjskom ubrusu, koji će apsorbovati suvišnu masnoću.
Dobija se sjajno meze, probajte.
Pohovana bukovača za meze je gotova....
23. januar
Bukovače u rerniNakon samo nekoliko minuta imaćate ispečene pečurke, čiji ukus podseća na onaj od krhkog pilećeg mesa.
Gotove pečurke možete da kombinujete sa svežom salatom od lisnatog povrća....
27. jun
Pohovana bukovača sa biljnim majonezomIzvadite gotove pohovane pečurke na kuhinjski ubrus, a posle poređajte pohovane bukovače u tanjir za serviranje i servirajte sa aromatičnim majonezom....
24. feb.
1
Pečurke Bukovače na roštiljuZagrejte roštilj i poređajte bukovaču.
Pecite sa obe strane do zlatne boje.
Poslužite uz čašu ohlađenog belog vina.
Jedinstveno ukusne pečurke Bukovače na roštilju!...
21. okt.
Dinstana bukovača sa 5 vrsta lukaNa kraju dodajemo iseckanu bukovaču. Posolimo, dodamo malo vode i dinstamo dok voda ne ispari. Na kraju pobiberimo i serviramo....
08. april
Bukovače sa sosom o pavlakeUmutite pavlaku i dodajte je u pečurke.
Mešajte 1-2 minuta i sklonite sa ringle i promešajte sa sveže iseckanom mirođijom. Servirajte bukovače sa garnirungom od krompir salate....
21. april
Bukovača sa soja sosom u belim lukomPospite pečurke peršunom isečenim na sitno.
Bukovača sa soja sosom i belim lukom je mnogo ukusna....
12. januar
Bukovače sa hamonom i belim vinomOčistite pečurke i beli luk.
Bukovaču isecite na komade srednje veličine, dve vrste belog luka na krugove.
Hamon iseckajte krupnije ako je u tankim listićima. Ukoliko je celo parče, isecite na kockice....
07. feb.
Krem čorba od bukovače i koprivePropržiti crni luk i isečenu bukovaču na zagrejanom maslacu desetak minuta.
Bukovaču i luk prebaciti iz tiganja u šerpu i dodati vodu i pavlaku za kuvanje. Štapnim mikserom blago ustiniti bukovaču....
12. jul
Pečurke bukovače sa slaninom i pivomOperite i isecite pečurke. Izdinstajte ih 4-5 minuta u maslacu i maslinovom ulju na umerenoj vati.
Dodajte slaninu, isečenu na kocke ili trake, i beli luk na kriške. Zapržite kratko mešajući.
2....
26. feb.
Pohovane pečurke bukovače sa belim lukomNakon toga umačemo prvo bukovaču u brašno i nakon toga u jaje i stavljamo ih vruću masnoću. Pohujemo pečurke.
Pržimo pohovane pečurke bukovače dok ne dobiju laganu boju.
Bon Apeti!...
15. feb.
Bukovača sa krompirom i belim lukom u rerniKada krompir počne da stvara koru, stavite bukovače isečene na trakice.
Pecite dok ne bude gotovo (krompir treba da bude mekan, a pečurke da promene boju i da postanu braon)....
12. nov.
Bukovača sa maslacem, belim vinom i belim lukomUkusne pečurke na maslacu pržite sa obe strane.
Prilikom serviranja, bukovaču u maslacu sa belim vinom i belim lukom pospite seckanom mirođijom....
01. jun
Čorba od bukovače sa mladim belim lukomU tiganju otopite maslac i maslinovo ulje, dodajte alevu papriku, brzo promešajte i sipajte 1 kašiku bujona od pečuraka.
Zatim sve vratite u ukusnu supu od pečuraka. Čorba od bukovače je gotova za minut....
27. jul
Garnirung od bukovače sa belim lukom i maslacemOčistite pečurke i isecite ih. Oljuštite beli luk i isecite čenove na sitno. Zagrejte tiganj, stavite maslac i dodajte pečurke.
Dodajte beli luk i stavite so i biber po ukusu. Dobro promešajte....
27. jun
Konzervirana bukovačaPečurke bukovače dobro operite i isecite ili iskidajte na komade. Koristite i drške pečuraka.
Zagrejte vodu i kada proključa, stavite pečurke i 1 kašiku soli da se kuva 20 minuta....
12. avgust
Pečurka jajčara sa maslacem i pavlakomNa kraju u kašu od pečuraka dodamo so, biber i nanu po ukusu.
Pečurka jajčara sa pavlakom može se poslužiti i samostalno i kao sos za meso....
10. nov.
Ciganska pečurkaCiganska pečurka u kulinarstvu
Kako je već jasno, ciganska pečurka ima ukusno i aromatično meso, koje može da se stavlja u svakakva jela sa pečurkama. Najukusnije su, razume se, mlade pečurke....
16. okt.