Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da skuvamo za večeruSpecijalitet za večeru u đuvečari pravi se malo sporije, ali rezultat je neverovatan. Skuva se krompir, oljušte se i iseku na sitno....
04. mart
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima, obezbeđivanje neophodne energije za mentalnu i fizičku aktivnost....
29. jun
Šta da skuvamo za 5 minuta?Za ručak ili večeru možete se osloniti na majku prirodu ili posebno na pernatu živinu i njihova jaja. Bukvalno za 5 minuta možete da spremite jaja na oko, jaja na panagjurski način, omlet ili kajganu....
30. jun
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaUz dodatak sa svežom salatom dobija se jedna ukusna i jedinstveno brza večera....
17. mart
Šta da skuvate od ostataka hleba?Posebno umutiti 2-3 jaja, 300 g sira i 1 čašu kiselog mleka. na hleb se sipa ova smesa, odozgo se stavi nekoliko komadića maslaca i peče se kao obična pita....
16. januar
1
Šta da pripremimo brzo uz piletinuPileće meso je univerzalno - ono je ukusno, dijetalno i čak odgovara onima koji žele da skinu višak kilograma. Obradujte vaše goste ukusnim jelima sa krtim pilećim mesom....
07. mart
Dijetalna salata za večeruZa kraj dodajte masline po vašem ukusu u dijetalnu salatu za večeru....
14. maj
Špageti sa povrćem za večeruPoliva se sa malo maslinovog ulja i stavlja da se peče u rerni na 200 stepeni.
Dok ne bude gotovo, skuvaju se špageti prema uputstvu na pakovanju....
02. maj
Brzi miš-maš za večeruU duboki tiganj stavite luk da se dinsta.
Za to vreme narendajte paradajz.
Kada luk omekša, dodajte paradajz.
Ostavite da voda ispari i dodajte paprike.
Kada se sve dobro prodinsta, stavite sir i jaja....
11. jul
Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesomSkuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Prelijte sos i pospite rendanim kačakvaljem i svežim bosiljkom....
04. dec.
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Tanjir za romatničnu večeruDodajte kao iznenađenje uz ovaj tanjir za romantičnu večeru i jedno dobro belo vino.
Obradujte voljenu osobu ovim prazničnim tanjirom....
16. avgust
Ukusno jelo sa krompirom za večeruUzmemo krompir, očistimo ga i stavimo da se blago skuva. Kad omekša, izvadimo i sečemo na krugove i ređamo u posudu za pečenje.
Dodamo šunku, očišćene i iseckane masline i sir. Dodamo začine i začinimo jelo....
28. april
Topla pogača sa sirom za večeruDok čekamo da se kvasac aktivira, u posudi mikserom umutimo preostalo (200 ml) mleka, kiselo mleko, jaja na sobnoj temperaturi i 1/3 rastopljenog maslaca.
Pomešamo suve i tečne sastojke....
27. okt.
Krem supa od povrća za večeruKad vidite da se krčka, ugasite vatru i čorba sa heljdom je gotova....
02. mart
Zapečeno jelo za porodičnu večeruServira se toplo, posuto peršunom.
Prijatno sa zapečenim jelom za porodičnu večeru!...
27. maj
Ukusna fritata za brzu večeruKobasicu sečemo na tanke komade (ja sam se igrala i napravila kuglice od nje). U duboki tiganj sa metalnom drškom, stavljamo prvo praziluk, poklipimo da se dinsta....
15. dec.
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Izraz detoksikacija označava čišćenje organizma iznutra od nagomilanoh toksina u njemu. Tužno, ali je istina, mi živimo u zagađenoj sredini i otrovi nas vrebaju sa svih strana - hemijsko zagađenje vazduha, teški metali,...
14. april
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
Nadut stomak i gasovi su često uzrokovani neredovnom ishranom i konzumiranjem nezdrave hrane, pretrivanje sa ugljenim hodratima ili ljutom hranom....
24. okt.
Šta je anardana i za šta se koristi?Jesen nas obično dočekuje prilično nepovoljnim vremenom, kišama i hladnoćom. Međutim, ovo je godišnje doba tokom kojeg se na tržištu nudi mnogo povrća i voća kojem se radujemo još od leta.
Takvo omiljeno jesenje voće je...
19. mart
Šta je surimi i za šta se koristi?Zemlja porekla surimija je Jugoistočna Azija. U prevodu sa japanskog, surimi znači mlevena i oprana riba. Prvi put je surimi npravljen u Japanu, pre oko hiljadu godina.
Sasvim je normalno da su surimi izmislili Japanci...
23. sep.
Koji začin se za šta koristi?Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
25. nov.
Kako da skuvate jezik?Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
22. sep.
Jednostavno jelo za večeru od piletine i pirinčaSipao sam vodu i pustio da se jednostavno jelo od pirinča kuva dok pirinač ne bude gotov.
Neka vam je prijatno uz ovu jednostavnu večeru od piletine i pirinča, jer je meni zaista ukusna :)...
08. avgust
Šakšuka - jednostavan recept za ukusnu večeruŠakšuka - jednostavan recept za ukusnu večeru je gotov....
05. april