Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najpopularniji azijski začiniKurkuma – Ovaj žućkasti začin se godinama koristio u azijskoj kuhinji samo za bojenje od strane budističkih monaha....
30. okt.
Začini u arapskoj kuhinjiĐumbir
Iako se više povezuje sa azijskom kuhinjom, đumbir prisustvuje tradicionalno i u arapskom kulinarstvu. Može da bude korišćen svež, konzerviran, ušećeren i mariniran đumbir.
7....
22. feb.
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiAli ukus hrane u Grčkoj ne bi bio isti bez nekih tipičnih začina za grčku kuhinju.
Evo ih....
01. jun
Pogača za početnike u kuhinjiZasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je!
Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
28. nov.
Najkorisniji začiniKurkuma - takođe veoma poznat začin, kurkuma je takođe začin koji se bori protiv raka. Uzima se oko pola kašičice na dan.
Bosiljak - osnovni uništitelj kancerogenih ćelija....
09. sep.
Korzikanska kuhinjaKorzikanska supa je tipična za trpeze u slabo naseljenim kopnenim područjima, ali ne i za popularna primorska odmarališta....
17. avgust
Gurme kuhinjaKomabinacija sastojaka je uvek ekstravagantna, uz nizak sadržaj balzamiko sirćeta, aromatičnih ulja i drugih začina.
Gurme kuhinja je veoma popularna u celom svetu....
09. mart
Sve o provansalskoj kuhinjiKarakteristično za provansalsku kuhinju je što su preferirani začini divlje biljke, a ne kultivisane....
10. januar
Mali pomoćnici u kuhinji13. septembra u SAD-u obeležavaju dan dece u kuhinji, koja preuzimaju pripremu đakonija....
13. okt.
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
13. dec.
Popularni holandski sireviHolandija ima i dva brenda - sireve i lale. I jedno i drugo je poznato i voljeno gotovo jednako. Zapravo, meštani su toliko ponosni na svoj sir da osećaju veliku radost kada ga prodaju, a ne kada ga jedu. Danas holandske...
08. jul
Najpopularniji mediteranski začiniNaše južne komšije i po celom svetu popularna grčka kuhinja pak veoma često računa na sveži origano i anis, mirođiju koja je pak nezamenjivi deo omiljenog tzatzikija....
28. maj
Najpopularniji indijski začiniIndija ima bogate kulinarske tradicije, a indijska kuhinja je poznata po svojim jedinstvenim egzotičnim ukusima....
05. okt.
Ekspres lonac - sprinter u kuhinjiČaša belog vina, začini po ukusu, ulje i voda. Dinstajte ili pržite meso i povrće, dodajte začine, vino i vodu....
07. sep.
1
Šta znate o italijanskoj kuhinji?Italijanska kuhinja se smatra jednom od tri najbolje kuhinje na svetu. Nekada je postavila temelje francuske kuhinje i u određenoj meri pokazala uticaj i na druge evropske kuhinje....
23. jul
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiOdatle ona postaje popularna po celom Zakavkazju. Kuvanje u toniru daje neobičnu specifiku svemu što se priprema u njemu - hleb, meso, riba, povrće.
Upravo u toniru se peče popularni jermenski hleb lavaš....
16. nov.
Mokri kolač iz turske kuhinjeTako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
11. feb.
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
17. okt.
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi su odmrznuti - blanširani.
U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
07. nov.
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeRerna - 160-170 stepeni
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Radite mikserom!
POČETAK:
Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
22. januar
Krem brule iz moje kuhinjeIzvor Francuska kuhinja.
Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
16. dec.
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeIzvor: Italijanska kuhinja.
Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
22. dec.
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeRadi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine.
U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
06. jul
Pileća supa iz moje kuhinjePileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka.
Preliva se sa malo maslinovog...
08. sep.