Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kombuča - čajna pečurka koja je postala kulturaKombuča - čajna pečurka koja je postala kultura
11. januar
1
Bejbi pečurka se dodaje u zaslađeni crni ili zeleni čaj u velikoj staklenoj tegli, čaj mora biti potpuno ohlađen. Kombuča ima najbolji ukus kada je čaj zaslađen rafinisanim šećerom; 2....
Tanka, sočna i ukusna picaTanka, sočna i ukusna pica
24. april
Od ovog testa sam dobila dva pleha sa picom, ali ih pravim tanke, tako volimo....
Testo za tanku i hrskavu picuTesto za tanku i hrskavu picu
18. dec.
Voda, maslinovo ulje, kvasac, so i šećer se promešaju dobro mikserom, dok se kvasac potpuno ne rastvori. Dodajemo brašno i mešamo dok ga potpuno ne upije smesa. Nakon što se oblikuje lopta, prestanite da mešate. Stavlja...
Potaž PortobeloPotaž Portobelo
15. april
Portobelo pečurke iseći na kocke, dodati luku i doliti 500 ml vode, so i biber. Kuvati 20 minuta uz povremeno mešanje. Potom dodati nanu, peršun, bosiljak i origano. Kuvati još 3 minuta....
Punjene pečurke PortobeloPunjene pečurke Portobelo
22. okt.
U principu, pečurke se ne peru tekućom vodom pošto je mnogo upiju i to kvari njihove kvalitete ukusa, a još više je to izraženo kod predivne pečurke Portobelo, koja je karakteristična, prvo sa svojom veličinom klobuka k15...
23 ukusna načina na koja možete jesti avokado23 ukusna načina na koja možete jesti avokado
23. mart
Paradajz, sir i kukuruz pasti daju prijatan i završen ukus. 22....
Pačija supa koja ugrevaPačija supa koja ugreva
26. nov.
Dobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
U kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir. Uzmite jednu koru, namažite je četkom...
Pečurka jajčara sa maslacem i pavlakomPečurka jajčara sa maslacem i pavlakom
10. nov.
Na kraju u kašu od pečuraka dodamo so, biber i nanu po ukusu. Pečurka jajčara sa pavlakom može se poslužiti i samostalno i kao sos za meso....
Ciganska pečurkaCiganska pečurka
16. okt.
Ciganska pečurka u kulinarstvu Kako je već jasno, ciganska pečurka ima ukusno i aromatično meso, koje može da se stavlja u svakakva jela sa pečurkama. Najukusnije su, razume se, mlade pečurke....
Pečurka bukovačaPečurka bukovača
05. mart
U širinu šešir pečurke može dostići i 15 cm. Lamele bukovače su takođe bele, kasnije požute, a treba naglasiti da su tanke i dobro prirasle za dršku. Spore pečurke su blede do bele boje....
Smuti za tanak strukSmuti za tanak struk
18. feb.
Oljuštite ananas i odstranite tvrdu sredinu. Isecite ga na parčiće zajedno sa šljivama, kojima su prethodno izvađene koštice. Stavite voće u blender ili multipraktirk i stavite u njih led. Uključite mašinu na maksimalnu...
Hlepčići za tanak strukHlepčići za tanak struk
07. okt.
Hlepčići za tanak struk su mnogo ukusni, probajte ih!...
Supa sa Portobelo pečurkamaSupa sa Portobelo pečurkama
11. jul
Aromatična supa od pečuraka se izmeša i kuva dok se topljeni sir ne istopi. Gotova supa se servira sa sitno iseckanim peršunom. Zaista će vam biti ukusno sa ovom supom sa Portobelo pečurkama....
Sočna štrudla sa tankim koramaSočna štrudla sa tankim korama
12. januar
Ukujsna i sočna lenja štrudla, koja se ne uvija u rolat....
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeFenomenalna gibanica koja uvek uspe
29. dec.
2
Usitniti sir i kajmak, pa dodati jaja, prasak za pecivo i so ako je potrebno. Fil ne treba da bude redak! Podmazati veću tepsiju, prekriti dno sa 3-4 kore, u zavisnosti od oblika tepsije, ali tako da polovina kore ostane...
Mirisna kaša od livadskih pečuraka - vilina pečurkaMirisna kaša od livadskih pečuraka - vilina pečurka
06. jun
Brašno rastvorite sa malo vode u kašu, a šerpu sa pečurkama skinite sa vatre. Dodajte kašu od brašna u pečurke uz mešanje, a zatim vratite sve na vatru da se kuva na tihoj vatri....
PečurkePečurke
05. sep.
Neke vrste Agaricus bisporus se gaje s trgovačkim ciljem, kao što su bele pečurke, krimini i portabelo....
Dijetetske grisine za tanak strukDijetetske grisine za tanak struk
06. mart
Kvasac rastvorimo u mlakoj vodi, u njoj rastvorimo so i šećer. U drugu posudu sipamo integralno brašno i preostale suve sastojke i promešamo. Nakon što pomešamo, pravimo udubljenje u koje sipamo tečnu smesu koju smo pre...
Pileći ražnjići za tanak strukPileći ražnjići za tanak struk
14. sep.
1
Pileće ražnjiće za tanak struk poslužite uz odgovarajuću salatu....
Veličanstveni brauni za tanak strukVeličanstveni brauni za tanak struk
24. jun
Prijatno uz ovaj veličanstveni brauni za tanak struk, koji je uspeo i odobren je od svih, koji su ga probali. Prijatno!...
Aromatični patlidžan sa portobelo pečurkama ​Aromatični patlidžan sa portobelo pečurkama ​
04. nov.
Prilikom serviranja ukusnog punjenog patlidžana pospite ga seckanim celerom ili peršunom i kriškama paradajza. Možete poslužiti sa pirinčem ili hlebom. Uživajte u aromatičnom patlidžanu sa Portobelo pečurkama!...
Mini pice od pečuraka portobeloMini pice od pečuraka portobelo
11. jul
Za ove mini pice od pečuraka portobelo odvajaju panjiće pečuraka i gulite gonji deo kožice kapica. operete panjiće i gornji deo pečuraka i ređate ih u tepsiju sa papirom za pečenje, blago podmazanu uljem....
Začinjene pečurke portobelo na roštiljuZačinjene pečurke portobelo na roštilju
24. jun
Promešamo i serviramo pečurke u maslacu. Začinjene pečurke portobelo na roštilju su sjajno letnje meze....
Portobelo sa prazilukom i ćuretinomPortobelo sa prazilukom i ćuretinom
15. nov.
Kačkavalj se izrenda sitno i stavlja se na punjene pečurke. Peče se 10 minuta na 170 stepeni sa ventilatorom. Portobelo sa prazilukom i ćuretinom je veoma ukusno predjelo....