Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Salata BojeSalata Boje
27. jul
Operite i očistite povrće. U odgovarajuću posudu stavite prvo nasečeni kupus i zelenu salatu. Šargarepu i crvenu cveklu nasecite na tanke trake. Možete koristiti i ljuštilicu i dodajte ih u posudu. Dodajte i ostalo...
Salata četiri bojeSalata četiri boje
04. april
Krompir se ljušti i seče na kocke. Boranija se opere, iseku se dva kraja i seče se na parčiće dužine oko 2-3 cm. Krompir i boranija se stavljaju zajedno u šerpu i kuvaju se oko 10 minuta. Kuvajte pod poklopcem, tako da...
Torta Tri boje čokoladeTorta Tri boje čokolade
08. avgust
Kad sipate i poslednji fil, stavite celu tortu Tri boje čokolade u rižider na 4-5 sati da se dobro stegne. Izvadite i skinite ivice kalupa. Napravite ukras od voća, šlaga ili prelijte rastopljenom čokoladnom kuvertirom....
Kafa u tri bojeKafa u tri boje
18. feb.
1
U jednu šolju stavite nes kafu. Prokuvati vodu i prokuvanu vodu stavite u šolju sa kafom. Ako imate mutilicu za penu slobodno izmutite vodu i kafu da bi se stvorila pena. I na kraju proteinsko mleko spuštajte sa jedne...
Jednostavan kolač u dve bojeJednostavan kolač u dve boje
06. april
Prvo odvajamo dva jajeta od belanaca, u njih dodajemo 2 supene kašike šećera, od ukupne količine, i mutimo na sneg. Dodajemo i 2 supene kašike brašna od ukupne količine i mutimo. Ostavljamo sa strane. U drugoj posudi...
Kolač sa dve boje iz maminog notesaKolač sa dve boje iz maminog notesa
09. jun
Jaja i šećer umutimo dok ne pobele, nakon čega pažljivo dodajemo ulje, kiselo mleko i vanilu i mešamo sporijim brzinom miksera uili špatulom. U jednu šolju brašna dodajemo prašak za pecivo, prosejemo ih zajedno, dodajemo...
Koje su to prirodne boje za kolače i slatkiše?Koje su to prirodne boje za kolače i slatkiše?
21. mart
Boje, koje se koriste u proizvodnji kolača i slatkiša nisu previše dobre za naše zdravlje i zbog toga vam predlažemo nekoliko prirodnih i zdravih načina da obojite svoje kolače i slatkiše. Ove prirodne boje uopšte ne...
Milibrot iz poslastičarske knjige recepataMilibrot iz poslastičarske knjige recepata
13. nov.
U poslastičarskoj knjizi recepata se koristi jedna vrtsta bršana, ali sam ja dodala pola belog i pola brašna Manitoba....
Koliko su bezopasni veštački zaslađivačiKoliko su bezopasni veštački zaslađivači
11. dec.
Veštački zaslađivači su jedno od najvažnijih otkrića u prehrambenoj nauci....
Pet dodataka ishrani, koje treba izbegavati poput kugePet dodataka ishrani, koje treba izbegavati poput kuge
10. mart
Veštačke arome Veštačke arome su neprirodan dodatak vašem meniju. Mogu biti u kombinaciji sa stotinama dodataka. Veštačka aroma jagode, na primer, može da sadrži skoro 50 hemijskih sastojaka....
Pet proizvoda koji uzrokuju hormonalni disbalansPet proizvoda koji uzrokuju hormonalni disbalans
15. avgust
Veštačke boje Veštačke boje u hrani se mogu činiti bezopasnim, ali činjenica je da mogu uništiti Vašu hormonalnu pozadinu. Ove boje su napravljene od ulja, koje narušava funkcije endokrinog sistema....
Da li je dimljeni losos koristan?Da li je dimljeni losos koristan?
05. okt.
Meso uzgojenog lososa je belo, ali pošto potrošači odbijaju da ga jedu, ono je veštački obojeno. Farmeri dodaju veštačke boje astaksantin E161 i kantaksantin E161 u hranu za ribe....
Istina o hemikalijama u hrani ili zašto jedemo vanilu od kravaIstina o hemikalijama u hrani ili zašto jedemo vanilu od krava
27. feb.
Prema tome, kako veštačke, tako i prirodne arome sadrže hemikalije. Razlika između prirodnih i veštačkih aromatizatora je izvor tih hemikalija....
Koristi i štete od soja sosaKoristi i štete od soja sosa
21. sep.
Dodaju se razne veštačke hranljive materije, koristi se kiselina (hlorovodonična ili sumporna) za ubrzavanje fermentacije, a neki soja sosovi zapravo sadrže GMO....
Šta koje E znači i koliko je opasnoŠta koje E znači i koliko je opasno
17. avgust
Veštački zaslađivači od E951 do E954 se smatraju kancerogenima, a većina drugih zaslađivača može izazvati otpuštanje želuca kod male dece....
Glazura od krem siraGlazura od krem sira
13. jul
Po želji možete dodati malo zelene poslastičarske boje. Glazura od krem sira je goova. Glazura za tortu je odgovarajuća za ukras kolača, torti i drugih deserata....
Domaći šećerni fondanDomaći šećerni fondan
30. april
Po želji rasporedite nekoliko loptica i obojite u želejne boje, u svaku lopticu dodajte različite poslastičarske boje. Domaći šećerni fondan je veoma uspešan....
Najopasnije namirnice koje se kriju u zdravoj hraniNajopasnije namirnice koje se kriju u zdravoj hrani
14. feb.
Ovakvi proizvodi se često prerađuju uz pomoć veštačkog dima, a ne onog koji nastaje kao posledica sagorevanja drva. Osim pomenutog, poznato je da ovakvi i slični proizvodi sadrže veštačke boje i konzervanse....
Sveža salata sa šarenim punjenim jajimaSveža salata sa šarenim punjenim jajima
23. mart
U odvojenim posudicama rastvorite različite poslastičarske boje. Ofarbajte polovine jaja. Poređajte ih na salatu i u svaku polovinu našpricajte dobijeni krem....
Fil za torte od maslacaFil za torte od maslaca
29. maj
Po želji možete obojiti fil sa malo poslastičarske boje....
Sirup od menteSirup od mente
10. jul
Ako ne želite veštačke boje, ovaj korak preskočite. Dobijeni sirup sipajte u staklene flaše sa poklopcima i čuvajte u frižideru....
Kako se prave cvetići od šećernog testa?Kako se prave cvetići od šećernog testa?
06. jun
Delom zahvaljujući njemu, poslastičarska umetnost pretvorila se u poseban moderan hobi....
Zdrave zamene za mlekoZdrave zamene za mleko
16. jun
Mleko od lešnika Mleko od lešnika ne sadrži laktozu i životinjske masti, veštačke arome, boje i konzervanse. Iako sastav ponovo uključuje šećer, prirodne stabilizatore i emulgatore, ukus pića je magičan....
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njega
08. mart
Sastav E321 E321 je antioksidant dobijen veštačkim putem, kao rezultat sinteze organskih jedinjenja. Takođe se može dobiti od algi i cijanobakterija....
Domaće slatke breskveDomaće slatke breskve
11. mart
Tako pripremljeni slatkiši boje se poslastičarskom bojom rastovrenom u šećernom sirupu, bledo žutom ili bledo roze. Uvaljaju se u kristal šećer....