Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravi recept za palačinkePravi recept za palačinke
05. dec.
Procedite smesu za palačinke. Zagrejte tiganj sa teflonskim dnom, stavite kašičicu ulja i jednu kutlaču smese za palačinke. Ispecite palačinke sa obe strane....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Doboš patišpanj Neophodni sastojci: 12 jaja, 5 žumanaca, 350 g brašna, 350 g šećera, 1 kesica vanile, 50 g maslaca, po želji izrendana kora limuna....
Da napravimo kore za lazanjuDa napravimo kore za lazanju
15. feb.
Takvo jelo je lazanja. Sama priprema lazanje ne oduzima mnogo vremena, čak i da je pravite sa domaćim, a ne kupljenim korama. Evo i nekoliko predloga za domaće pripremljene kore za lazanju....
Lazanja u mikrotalasnojLazanja u mikrotalasnoj
20. jun
U dva keramička kalupa za lazanju se stavljaju redom nadev od mesa, sos i kore, dok se ne napuni. Završava se mesnim nadevom i sosom, pri čemu se pazi da kore za lazanju budu dobro pokrivene....
Lazanja u rerniLazanja u rerni
04. dec.
Skuvajte listove lazanje u posoljenoj vodi i ostavite na ubrusu da se ocedi. Prelijte dno pleha sa 2 supene kašike bešamel sosa....
Lazanja u tiganjuLazanja u tiganju
04. avgust
Isecite na porcije i lazanju servirajte toplu. Prijatno!...
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnike
03. dec.
Kora se sipa u okruglu tepsiju. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne porumene....
Sušene kore za lazanju od spelte, napravljene na mašiniSušene kore za lazanju od spelte, napravljene na mašini
20. mart
Sušene kore od spelte za lazanju na mašini se čuvaju u platnenoj torbi....
Šta možete da napravite od kora za lazanju osim lazanje?Šta možete da napravite od kora za lazanju osim lazanje?
02. sep.
Pica sa korama za lazanje Ovo je još jedna inovativna ideja koja će u najboljem svetlu pokazati kvalitete ukusa kora za lazanju. Recept uopšte nije komplikovan, osim što se testo zamenjuje korama....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Idealni prilozi za ćufteIdealni prilozi za ćufte
24. feb.
Dobro je ipak znati kako da ih servirate, ili tačnije koji su idealni prilog uz njih....
Bela lazanja u rolatimaBela lazanja u rolatima
15. dec.
Stavite nadev za lazanju i pospite izrendanim parmezanom. Uvijte kore u rolat. Isecite pastu na male rolate otprilike 2 cm. Sipajte bešamel na dno odgovarajuće tepsije. Poređajte rolatčiće....
Domaće kore za lazanjuDomaće kore za lazanju
03. dec.
Zatim možete da pristupite i pripremi lazanje!...
Idealna konzistencija testa za kolačIdealna konzistencija testa za kolač
21. sep.
Testo za kolač se pravi od jaja, šećera i brašna, kojima se mogu dodati ulje, mleko, razne arome, kakao, kafa, orašasti plodovi, suvo grožđe i drugi sastojci....
Lažna lazanja s makaronamaLažna lazanja s makaronama
28. april
1
Procedite makarone, namažite duboku posudu za pečenje sa malo maslaca i sipajte polovinu makarona. Prelijte polovinom bešamel sosa, nakon toga polovinom paradajz sosa i pospite narendanom zrelom mocarelom....
Lazanja s bešamel sosomLazanja s bešamel sosom
01. jun
U vodu se spuštaju na minut dva, jedna po jedna, kore za lazanju, da se ne bi zalepile. Posuda za pečenje se namaže uljem. Ređa se red kora za lazanju, nakon toga sos s mlevenim mesom i malo bešamel sosa....
Kako se pravi Bešamel sos za lazanju?Kako se pravi Bešamel sos za lazanju?
02. avgust
Hajde da vidimo kako se pravi bešamel sos za lazanje. Priprema namirnica za bešamel sos Ovaj sos se pravi na bazi takozvanog "Ru" u kulinarstvu, a to je brašno prženo na maslacu....
Idealan krem za piškoteIdealan krem za piškote
28. jul
Piškote, poznate kao piškote di Prato, kao i kantučini, predstavjaju biskvite ispečene sa obe strane. One su tvorevina omiljene nam italijanske kuhinje, a prvi put su napravljene u italijanskom gradu Prato. Njihova priprema...
Idealni začini za sve vrste mesaIdealni začini za sve vrste mesa
01. jul
Jela od mesa mogu da budu raznovrsna ne samo u odnosu na načine pripreme mesa, već i primenom različitih začina, koji se dodaju u njih. Uobičajeni spisak začina koje koristi svaka domaćica je dosta mali: beli luk, biber...
Pravi dresing za sveže salatePravi dresing za sveže salate
24. sep.
Da biste ga učinili raznovrsnim, dobro je da naučite i da prirpemite pravi dresing, sa kojim ćete ih začiniti....
Pravi domaći maslacPravi domaći maslac
11. feb.
Otkad niste probali pravi kravlji maslac? Kod kuće svake sedmice od male farme dobijamo po 5 litara svežeg mleka. Imam jednu domaću metodu za dobijanje kravljeg maslaca i sad ću ga podeliti sa vama....
Pravi čokoladni sufle ​Pravi čokoladni sufle ​
09. nov.
Pa, ako očekujete „tečni centar”, ovde ga nema, umesto toga je vazdušast, mekani i nežni čokoladni kolač – pravi sufle bez brašna, bez maslaca, bez sredstava za podizanje....
Pravi krem BrulePravi krem Brule
24. jun
Pre nego što poslužite pravi krem Brule, pospite smeđim šećerom i karamelizujte kuhinjskim gorionikom. Ovaj klasični krem od pavlake treba da bude hladan sa hrskavom šećernom koricom. Neka vam je slatko!...
Pravi domaći medenjaciPravi domaći medenjaci
21. okt.
Za ove prave domaće medenjake razbijemo jaja u duboku posudu i mutimo ih zajedno sa šećerom pomoću miksera. Dodajemo ulje, istopljeni med, cimet i sodu, ugašenu sa sirćetom u umućena jaja....
Pravi domaći kačkavaljPravi domaći kačkavalj
09. mart
2
Mleko skuvajte. Kad počne da ključa, dodajte so. Dodajte limuntus i neprestano mešajte, sve dok se tečnost ne zgusne i ne postane žuta. Isipajte u pamučnu torbu od gaze, koju ste prethodno namokrili. Pritisnite...