Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravila kod kuvanja na pariDa biste se uspešno izborili sa ovim teškim zadatkom, treba obavezno da se ispoštuju neka pravila. Vodena para je među najšire korišćenim metodama u dijetalnoj kuhinji....
05. feb.
Kuvanje mung pasuljaKako se kuva mung pasulj?
Prilikom kuvanja nije potrebno prethodno potopiti pasulj. Dovoljno ga je oprati i očistiti....
19. dec.
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaNakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
04. feb.
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomOcedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
09. april
Pravilno kuvanje pirinčaKako bi pravilno skuvali pirinač, potrebno vam je određena količina pirinač, dupla količina vode na količinu pirinča, so i šerpa sa poklopcem koji se dobro zatvara....
24. feb.
Pravila za zaista zdravo kuvanjeTakođe možete nabaviti neophodne proteine konzumirajući pasulj i tofu.
Pazite na veličinu porcije. Dobro pravilo je da imate na umu da je količina proteina otprilike veličine špila karata....
25. jun
Pasulj sa krompiromNakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja.
Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
01. nov.
Pasulj u kukeruOtvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje.
Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja....
14. jul
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Saveti i male tajne kod kuvanja pasuljaAli kada dođe vreme za kuvanje pasulja, to može biti vrlo mučan posao. Razlog je taj što je pasulj ponekad teško skuvati. Zbog toga ćemo danas otkriti savete i trikove za kuvanje pasulja.
1....
05. nov.
Potaž od pasulja i krompiraUmešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj.
Pustite da zavri, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta....
17. feb.
Salata od pasulja i sočivaU posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka.
Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
18. feb.
Čorba od pasulja s paradajzomKuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva.
Na samom kraju kuvanja možete začiniti čorbu od pasulja, ako ima potrebe.
Po želji, možete dodati sveže seckani peršun u čorbu od pasulja s paradajzom....
19. avgust
Janija od pasulja u đuvečariSve dobro promešamo i dolivamo vodu, da prekrije pasulj.
Pečemo na 120 stepeni 4 sata....
23. maj
Fantazija od pasulja u đuvečaricamaDodaju se u pasulj, začinjava se divljom nanom, peršunom i sa malo ulja.
U đuvečarice se stavlja sloj pasulja, odozgo pečurke, ponovo pasulj itd. tako što se završava pasuljem....
24. jun
Čorba od pasulja u multikukeruUključujem program za pasulj i sačekam kraj kuvanja čorbe od pasulja.
Ostavljam posni pasulj u uređaju i kad otvorim poklopac, tako se kuvanje nastavlja i nakon kraja programa....
01. april
Kobasice preko pasulja u rerniPustite da pasulj potpuno provri.
U drugu posudu sipajte ulje i prodinstajte luk i šargarepu isečene na sitno. Kada povrće omekša, dodajte kuvani i oceđeni pasulj i začine. Pasulj sipajte u nauljenu tepsiju....
29. avgust
Paprikaš od pasulja s celeromPasulj se opere i natopi u hladnoj vodi sa sodom bikarbonom rastvorenom u njoj. Poželjno je da odstoji jednu celu noć. Sledećeg dana pasulj se ocedi, opere i sipa u šerpu i prekrije vodom....
26. maj
Čorba od pasulja s paprikamaČorbu od pasulja na kraju pospite sa usitnjenim peršunom i nanom po ukusu....
27. jun
Osnovna pravila kod zamrzavanja ribePraktične domaćice mogu da zamrzavaju ribu poštujući sledeća osnovna pravila.
Važno je da se zna da je odgovarajuća za zamrzavanje samo sveže ulovljena riba. Riba kupljena u prodavnici nije dovoljno sveža....
25. januar