Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravila kod kuvanja na pariPravila kod kuvanja na pari
05. feb.
Da biste se uspešno izborili sa ovim teškim zadatkom, treba obavezno da se ispoštuju neka pravila. Vodena para je među najšire korišćenim metodama u dijetalnoj kuhinji....
Kuvanje mung pasuljaKuvanje mung pasulja
19. dec.
Kako se kuva mung pasulj? Prilikom kuvanja nije potrebno prethodno potopiti pasulj. Dovoljno ga je oprati i očistiti....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Nakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomSiromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukom
09. april
Ocedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
Pravilno kuvanje pirinčaPravilno kuvanje pirinča
24. feb.
Kako bi pravilno skuvali pirinač, potrebno vam je određena količina pirinač, dupla količina vode na količinu pirinča, so i šerpa sa poklopcem koji se dobro zatvara....
Pravila za zaista zdravo kuvanjePravila za zaista zdravo kuvanje
25. jun
Takođe možete nabaviti neophodne proteine konzumirajući pasulj i tofu. Pazite na veličinu porcije. Dobro pravilo je da imate na umu da je količina proteina otprilike veličine špila karata....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Nakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja. Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Otvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje. Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Saveti i male tajne kod kuvanja pasuljaSaveti i male tajne kod kuvanja pasulja
05. nov.
Ali kada dođe vreme za kuvanje pasulja, to može biti vrlo mučan posao. Razlog je taj što je pasulj ponekad teško skuvati. Zbog toga ćemo danas otkriti savete i trikove za kuvanje pasulja. 1....
Potaž od pasulja i krompiraPotaž od pasulja i krompira
17. feb.
Umešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj. Pustite da zavri, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta....
Salata od pasulja i sočivaSalata od pasulja i sočiva
18. feb.
U posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka. Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
Čorba od pasulja s paradajzomČorba od pasulja s paradajzom
19. avgust
Kuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva. Na samom kraju kuvanja možete začiniti čorbu od pasulja, ako ima potrebe. Po želji, možete dodati sveže seckani peršun u čorbu od pasulja s paradajzom....
Ćufte od pasulja u rerniĆufte od pasulja u rerni
21. maj
Jednostavne i brze za pripremu - ćuftice od pasulja u rerni!...
Janija od pasulja u đuvečariJanija od pasulja u đuvečari
23. maj
Sve dobro promešamo i dolivamo vodu, da prekrije pasulj. Pečemo na 120 stepeni 4 sata....
Fantazija od pasulja u đuvečaricamaFantazija od pasulja u đuvečaricama
24. jun
Dodaju se u pasulj, začinjava se divljom nanom, peršunom i sa malo ulja. U đuvečarice se stavlja sloj pasulja, odozgo pečurke, ponovo pasulj itd. tako što se završava pasuljem....
Čorba od pasulja u multikukeruČorba od pasulja u multikukeru
01. april
Uključujem program za pasulj i sačekam kraj kuvanja čorbe od pasulja. Ostavljam posni pasulj u uređaju i kad otvorim poklopac, tako se kuvanje nastavlja i nakon kraja programa....
Kobasice preko pasulja u rerniKobasice preko pasulja u rerni
29. avgust
Pustite da pasulj potpuno provri. U drugu posudu sipajte ulje i prodinstajte luk i šargarepu isečene na sitno. Kada povrće omekša, dodajte kuvani i oceđeni pasulj i začine. Pasulj sipajte u nauljenu tepsiju....
Paprikaš od pasulja s celeromPaprikaš od pasulja s celerom
26. maj
Pasulj se opere i natopi u hladnoj vodi sa sodom bikarbonom rastvorenom u njoj. Poželjno je da odstoji jednu celu noć. Sledećeg dana pasulj se ocedi, opere i sipa u šerpu i prekrije vodom....
Čorba od pasulja s paprikamaČorba od pasulja s paprikama
27. jun
Čorbu od pasulja na kraju pospite sa usitnjenim peršunom i nanom po ukusu....
Osnovna pravila kod zamrzavanja ribeOsnovna pravila kod zamrzavanja ribe
25. januar
Praktične domaćice mogu da zamrzavaju ribu poštujući sledeća osnovna pravila. Važno je da se zna da je odgovarajuća za zamrzavanje samo sveže ulovljena riba. Riba kupljena u prodavnici nije dovoljno sveža....