Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme fazanaKuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
19. jun
Saveti prilikom pripreme lososaČesta greška prilikom prirpeme lososa je da treba da bude dugo termički obrađen....
27. mart
Pravila prilikom sterilizacije konzerviVoće i povrće najduže vreme čuvaju svoj hranljivi sastav, vitamine, prirodni ukus, aromu, boju i izgled kada se konzervišu putem sterilizacije. Njihova sterilizacija se vrši u hermetički zatvorenim staklenim teglama...
31. mart
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Korisni saveti prilikom pripreme ribe- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj.
- Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
18. avgust
Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!Kulinarska pravila prilikom kuvanja pilećih želudaca
- Pileći želuci se obično kuvaju od 15-40 minuta u zavosnosti od starosti ptice....
09. jul
Maska za lice od zelenog čajaIzmrvite ili sameljite zeleni čaj. Pomešajte ga sa kakaom, medom i vodom. Ako je smesa previše gusta, dodajte još malo vode.
Nanesite masku laganom masažom na lice. Ostavite masku da deluje oko 30 minuta.
Skinite masku...
27. jun
Koktel od zelenog čaja i lubeniceVrećice zelenog čaja preliti sa 200 ml vruće vode, poklopiti.
Nakon 3 minuta vrećice čaja ocediti i ukloniti, a čaj ohladiti.
Čaj uliti u blender, dodati đumbir, javorov sirup, iseckanu lubenicu, sok limete.
Sve...
13. jul
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaVidećete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj.
Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
11. avgust
Obloga sa hlebom prilikom udarca ili modricaAko ste udarili neki prst, isčašili ili imate podliv, ako imate otok ili modricu, evo šta treba da uradite.
Sa ovom oblogom će nestati za 2-3 dana. Uzmite krišku crnog hleba, koru odsecite, da ostane samo mekani deo....
25. april
Prednosti biljnog čajaBiljni čaj je napitak nastako kuvanjem lekovitih biljaka. Veoma je dobar za zdravlje i konzumira se od davnina.
Biljni čaj je mešavina proključale vode sa suvim voćem, orašastim plodovima, lišćem, cvećem, semenkama,...
27. maj
Finese prilikom posluživanja vinaU restoranima se poštuje pravilo ako je vino preterano skupo ili staro, da se naglas izgovori marka i godina. Za vreme prijateljske večere onaj, ko sipa vino gostima, je gomaćin....
09. jul
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineVažno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso.
Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
15. jun
Pravila pohovanjaHrskava korica daje apetitni izgled i neverovatan ukus kačkavalju, mesu i povrću. Pohovanje igra ulogu zaštite, koja čuva dobre kvalitete sastojaka.
Pohovanje je prethodna kulinarska obrada proizvoda pre prženja uz pomoć...
10. jun
Neverovatne koristi ispijanja čajaČaj je jedan od najdrevnijih napitaka, poznat po svojim koristima za ljudski organizam. Ujutru se često kolebamo čime da započnemo dan - kafom ili čajem. Kafa sadrži nenadmašenu količinu kofeina koja nas budi, ali čak...
03. dec.
Specifičnosti kod pripreme prlenkiPočnite sa pripremom - uzmite veliku činiju, prvo stavite sodu u mleko i dodajte jaje, pa umutite. Postepeno dodajte brašno....
23. april
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaTako ćete smanjiti temperaturu i narušićete jedno od najvažnijih pravila (o temperaturi vatre).
- Drškice i kapica su jednako ukusnu prilikom pripreme....
03. okt.
Neželjeni efekti prilikom unosa gvožđaJedan od životno važnih minerala za ljudski organizam je gvožđe. Kada postoji nedostatak gvožđa u organizmu, to vodi do anemije. Ona se pojavljuje sa simptomima kao što su umor i slabost. Ovi simptomi su povezani...
20. mart
Koja je razlika između čaja Rojbos i čaja Karkade?Ako ste među poštovaocima čaja, onda sigurno znate da je jedina zajednična stvar između Rojbosa i Karkadea njihova jarka crvena boja. Međutim, ima i onih koji nisu upoznati sa svojstvima, koristima i kvalitetima obe vrste...
04. avgust
5 neverovatnih koristi belog čajaIako su koristi zelenog čaja neosporne, on je u ozbiljnoj konkurenciji sa novim omiljenim zdravim napitkom, belim čajem. Iako i jedan i drugi potiču iz iste biljke (Camellia sinensis), kaže se da je beli čaj zdraviji i...
29. jul
Priroda i koristi belog čajaČaj se vekovima koristio kao lek. Sada savremena nauka ponovo otkriva ono što ljudi u Kini i širom sveta odavno znaju: biljni napitak donosi organizmu ceo buket hranljivih materija.
Dok su zeleni i crni čaj veoma teški...
01. jul
Koristi od čaja od naneČaj od nane je omiljen mnogima. Uz divnu aromu i svežinu, doneće vam mnoge koristi za zdravlje i izgled. Evo koje su to koristi:
- Smiruje nervni sistem. Čaj od nane je prirodni sedativ za teški stres. Smiruje napetost...
26. nov.
Lekovita svojstva čaja od anisaDetokskikacija anisom takođe podstiče pravilno funkcionisanje metabolizma, rešavajući se štetnih toksina u organizmu;
14....
25. jun
Korisna svojstva čaja od bosiljkaBosiljak se u našoj zemlji se, po pravilu, koristi u kulinarstvu. Od njega se priprema pesto, koristi se u prelivima za meso i glavna jela, dodaje se u soseve i salate i koristi se za konzerviranje povrća za zimu....
30. jun