Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Kuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Česta greška prilikom prirpeme lososa je da treba da bude dugo termički obrađen....
Pravila prilikom sterilizacije konzerviPravila prilikom sterilizacije konzervi
31. mart
Voće i povrće najduže vreme čuvaju svoj hranljivi sastav, vitamine, prirodni ukus, aromu, boju i izgled kada se konzervišu putem sterilizacije. Njihova sterilizacija se vrši u hermetički zatvorenim staklenim teglama...
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Korisni saveti prilikom pripreme ribeKorisni saveti prilikom pripreme ribe
18. avgust
- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj. - Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!
09. jul
Kulinarska pravila prilikom kuvanja pilećih želudaca - Pileći želuci se obično kuvaju od 15-40 minuta u zavosnosti od starosti ptice....
Maska za lice od zelenog čajaMaska za lice od zelenog čaja
27. jun
Izmrvite ili sameljite zeleni čaj. Pomešajte ga sa kakaom, medom i vodom. Ako je smesa previše gusta, dodajte još malo vode. Nanesite masku laganom masažom na lice. Ostavite masku da deluje oko 30 minuta. Skinite masku...
Koktel od zelenog čaja i lubeniceKoktel od zelenog čaja i lubenice
13. jul
Vrećice zelenog čaja preliti sa 200 ml vruće vode, poklopiti. Nakon 3 minuta vrećice čaja ocediti i ukloniti, a čaj ohladiti. Čaj uliti u blender, dodati đumbir, javorov sirup, iseckanu lubenicu, sok limete. Sve...
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj. Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
Obloga sa hlebom prilikom udarca ili modricaObloga sa hlebom prilikom udarca ili modrica
25. april
Ako ste udarili neki prst, isčašili ili imate podliv, ako imate otok ili modricu, evo šta treba da uradite. Sa ovom oblogom će nestati za 2-3 dana. Uzmite krišku crnog hleba, koru odsecite, da ostane samo mekani deo....
Prednosti biljnog čajaPrednosti biljnog čaja
27. maj
Biljni čaj je napitak nastako kuvanjem lekovitih biljaka. Veoma je dobar za zdravlje i konzumira se od davnina. Biljni čaj je mešavina proključale vode sa suvim voćem, orašastim plodovima, lišćem, cvećem, semenkama,...
Finese prilikom posluživanja vinaFinese prilikom posluživanja vina
09. jul
U restoranima se poštuje pravilo ako je vino preterano skupo ili staro, da se naglas izgovori marka i godina. Za vreme prijateljske večere onaj, ko sipa vino gostima, je gomaćin....
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Važno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso. Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
Pravila pohovanjaPravila pohovanja
10. jun
Hrskava korica daje apetitni izgled i neverovatan ukus kačkavalju, mesu i povrću. Pohovanje igra ulogu zaštite, koja čuva dobre kvalitete sastojaka. Pohovanje je prethodna kulinarska obrada proizvoda pre prženja uz pomoć...
Neverovatne koristi ispijanja čajaNeverovatne koristi ispijanja čaja
03. dec.
Čaj je jedan od najdrevnijih napitaka, poznat po svojim koristima za ljudski organizam. Ujutru se često kolebamo čime da započnemo dan - kafom ili čajem. Kafa sadrži nenadmašenu količinu kofeina koja nas budi, ali čak...
Specifičnosti kod pripreme prlenkiSpecifičnosti kod pripreme prlenki
23. april
Počnite sa pripremom - uzmite veliku činiju, prvo stavite sodu u mleko i dodajte jaje, pa umutite. Postepeno dodajte brašno....
Suptilnosti kod pripreme sušijaSuptilnosti kod pripreme sušija
24. feb.
Možete da pripremite apetitan i ukusan suši kod kuće....
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaMale tajne prilikom kuvanja pečuraka
03. okt.
Tako ćete smanjiti temperaturu i narušićete jedno od najvažnijih pravila (o temperaturi vatre). - Drškice i kapica su jednako ukusnu prilikom pripreme....
Neželjeni efekti prilikom unosa gvožđaNeželjeni efekti prilikom unosa gvožđa
20. mart
Jedan od životno važnih minerala za ljudski organizam je gvožđe. Kada postoji nedostatak gvožđa u organizmu, to vodi do anemije. Ona se pojavljuje sa simptomima kao što su umor i slabost. Ovi simptomi su povezani...
Koja je razlika između čaja Rojbos i čaja Karkade?Koja je razlika između čaja Rojbos i čaja Karkade?
04. avgust
Ako ste među poštovaocima čaja, onda sigurno znate da je jedina zajednična stvar između Rojbosa i Karkadea njihova jarka crvena boja. Međutim, ima i onih koji nisu upoznati sa svojstvima, koristima i kvalitetima obe vrste...
5 neverovatnih koristi belog čaja5 neverovatnih koristi belog čaja
29. jul
Iako su koristi zelenog čaja neosporne, on je u ozbiljnoj konkurenciji sa novim omiljenim zdravim napitkom, belim čajem. Iako i jedan i drugi potiču iz iste biljke (Camellia sinensis), kaže se da je beli čaj zdraviji i...
Priroda i koristi belog čajaPriroda i koristi belog čaja
01. jul
Čaj se vekovima koristio kao lek. Sada savremena nauka ponovo otkriva ono što ljudi u Kini i širom sveta odavno znaju: biljni napitak donosi organizmu ceo buket hranljivih materija. Dok su zeleni i crni čaj veoma teški...
Koristi od čaja od naneKoristi od čaja od nane
26. nov.
Čaj od nane je omiljen mnogima. Uz divnu aromu i svežinu, doneće vam mnoge koristi za zdravlje i izgled. Evo koje su to koristi: - Smiruje nervni sistem. Čaj od nane je prirodni sedativ za teški stres. Smiruje napetost...
Lekovita svojstva čaja od anisaLekovita svojstva čaja od anisa
25. jun
Detokskikacija anisom takođe podstiče pravilno funkcionisanje metabolizma, rešavajući se štetnih toksina u organizmu; 14....
Korisna svojstva čaja od bosiljkaKorisna svojstva čaja od bosiljka
30. jun
Bosiljak se u našoj zemlji se, po pravilu, koristi u kulinarstvu. Od njega se priprema pesto, koristi se u prelivima za meso i glavna jela, dodaje se u soseve i salate i koristi se za konzerviranje povrća za zimu....