Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravilno čuvanje dunjaPravilno čuvanje dunja
07. okt.
Ako se poštuju sva pravila, dunje mogu da se čuvaju mesecima, a da ne pokvare ni ukus ni sočnost. Mala količina dunja može se staviti u frižider....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja". To je zbog nižeg pH u belancu, zbog...
JajaJaja
02. sep.
Ako ste pravili puslice i ako su vam ostala samo žumanca, možete ih preliti hladnom vodom i čuvati u frižideru nekoliko dana....
Čuvanje borovnicaČuvanje borovnica
12. sep.
Pre nego pripremite borovnice za čuvanje, morate ukloniti one koje su udarene ili imaju pokvarene delove, jer će one brzo pokvariti u frižideru. Borovnice možete sačuvati i čuvanjem u tegli....
Čuvanje bamijeČuvanje bamije
05. feb.
Sušena bamija - Drugi metod za čuvanje bamij eje sušenje. Niže se na uzicu i stavlja se na provetrivo mesto, dobro ogrejano suncem....
Čuvanje cvekleČuvanje cvekle
06. januar
Najvažniji faktori koji utiču na proces čuvanja povrća i na njegovo trajanje su temperatura i vlažnost vazduha....
Pačija jajaPačija jaja
23. maj
Ona se prodaju po pravilu u posebnim trgovinskim objektima ili na farmama....
Kako se čuvaju ofarbana jaja?Kako se čuvaju ofarbana jaja?
07. jun
Kako bi bili sigurni da jedete ukusna kuvana jaja bez opasnosti za vaše zdravlje, pridržavajte se ovih jednostavnih koraka za pravilno čuvanje tvrdo kuvanih jaja, koja ste pripremili za Uskrs....
Čuvanje suvog voćaČuvanje suvog voća
15. feb.
Da bi se sačuvali korisni sastojci suvog voća, treba da se čuvaju pravilno. Osnova za dobro čuvanje je njihova vlažnost i pakovanje. Suvo voće se najbolje čuva ako je sušeno do optimalne vlažnosti - 17-24 %....
Čuvanje pečenih paprikaČuvanje pečenih paprika
27. dec.
Pečene paprike za zimu možete staviti u zamrzivač ili u teglice, ako tako više volite. Za zamrzavanje paprika u zamrzivaču sve što vam je potrebno jesu kesice u koje ih ređate. Ako više volite neke kutije, i to je takođe...
Pravilno kuvanje pirinčaPravilno kuvanje pirinča
24. feb.
Kako bi pravilno skuvali pirinač, potrebno vam je određena količina pirinač, dupla količina vode na količinu pirinča, so i šerpa sa poklopcem koji se dobro zatvara....
Koristi jaja i ljuski jaja za naše zdravljeKoristi jaja i ljuski jaja za naše zdravlje
01. sep.
Treba da jedete jaja da biste bili u odličnoj formi! Jaja su prava riznica vitamina i minerala koje organizam savršeno apsorbuje. Naučnici su dokazali da jaja ne izazivaju povećanje nivoa holesterola. Međutim, postoji...
Jaja od prepeliceJaja od prepelice
25. april
Verovalo se da to stimuliše njihov pravilan razvoj i poboljšava njihov apetit....
Konzerviranje i čuvanje tikvicaKonzerviranje i čuvanje tikvica
27. jul
Evo ideja kako tačno da ih čuvate. Da biste sačuvale tikvice svežije duže vreme, treba da ih čuvate u frižideru. Najbolje da ih ostavite cele. Stavite ih u deo frižidera koji je predviđen za povrće....
Čuvanje i sušenje pečurakaČuvanje i sušenje pečuraka
15. jul
Najbolji način za čuvanje pečuraka je da ih ostavite samostalno (bez drugog povrća) u papirnu kesu, koja obavezno treba da bude otvorena, kako bi pečurke disale....
Čuvanje i konzerviranje pečurakaČuvanje i konzerviranje pečuraka
24. april
Kada konzervirate pečurke, nemojte ih dugo ostavljati da čekaju na obradu. Dobro bi bilo da ih stavite u zamrzivač dan-dva nakon što su ubrane ili kupljene. Isto je i sa konzumacijom - ne ostavljajte previše dugo u frižideru...
Zamrzavanje i čuvanje bamijeZamrzavanje i čuvanje bamije
24. feb.
Ukoliko bamiju odgajate u svom dvorištu ili imate mogućnost da dobijete domaću uzgajanu bamiju, bilo bi dobro da naučite kako da je čuvate. Najlakši metod jeste da je zamrznete....
Čuvanje i konzerviranje limunaČuvanje i konzerviranje limuna
27. feb.
Čuvanje isečenih limuna Isečena strana limuna treba da bude pokrivena....
Čuvanje i konzerviranje sočivaČuvanje i konzerviranje sočiva
22. januar
Zapiite datum i čuvajte u zatvorenoj posudi, namenjenoj za čuvanje hrane u zamrzivaču....
Čuvanje jagoda i trešanjaČuvanje jagoda i trešanja
27. sep.
Drugi uzrok može biti i ako se čuvaju na vlažnom ili veoma toplom mestu. Najbolje je da čuvate jagode u frižideru, neoprane i u kesi....
Čuvanje i konzerviranje špargleČuvanje i konzerviranje špargle
31. januar
Druga opcija za čuvanje špargli je zamrzavanje. Ako se odlučite za ovu metodu, stavite ih u plastične kese i zamrznite, bez prethodne pripreme ili obrade toplotom....
Čuvanje mirođije i peršunaČuvanje mirođije i peršuna
02. dec.
Da biste sačuvali aromu i korisna svojstva mirođije i peršuna, morate ih pravilno čuvati. Nakon kupovine peršuna ili mirođije, umotajte ih u novine i stavite novine u plastičnu kesu....
Načini za farbanje jajaNačini za farbanje jaja
06. sep.
Uskrs je jedan od najstarijih i najvažnijih hrišćanskih praznika, praznik smrti i vaskrsenja Isusa Hrista. Uskršnji praznici uključuju Veliki četvrtak - Tajnu večeru, Veliki petak - dan, kada je Isus razapet, i Uskrs - dan...
Detalji pri farbanju jajaDetalji pri farbanju jaja
01. jun
Uskrs je jedan od najsvetlijih hrišćanskih praznika. Farbanje jaja je tipičan obred ovog praznika. Da biste napravili lepa tvrdo kuvana jaja ona treba da se kuvaju oko 10-12 minuta nakon što voda provri. Stavite...
Finese pri kuvanju jajaFinese pri kuvanju jaja
28. mart
Kuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Uskrs i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla. Razočarenje je još veće u očima dece, koja...