Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li treba oprati meso pre pripreme?Ako ste rešili da ubijete bakterije pre pripreme - isklučite kontakt rukama sa mesom i prilikom stavljanja mesa u posudu za pripremanje, maskimalno ograničite kontakt rukama....
06. feb.
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateTek tada počnite da ga kuvate, ne zaboravljajući da ne treba da preterujete sa solju.
5. Iako donekle šokantne cene, "položite nade" na pileće meso na kom je izričito napisano da je o dpiletine slobodnog uzgoja....
16. nov.
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripremeUkus hrane nikad ne dolazi na gotovo, on je uvek rezultat raznih pravilnih i važnih načina pripreme. Odabir, pranje i čuvanje su neke od pretpostavki za uspeh svakog jela....
23. dec.
Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!Pripremate ga suviše rano, pre nego što servirate
Stajanje pirea u frižideru, posebno duži period vremena nije dobra ideja. Na taj način će dobiti ukus koji podseća na karton, koji nikome nije prijatan....
21. avgust
Nemojte bacati ljuske oraha, nego pripremite lekoviti napitakSvi znamo da su orasi korisni. Oni pomažu dobroj funkciji mozga, održavaju pamćenje i zdravlje celog organizma. Često konzumiranje smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i ateroskleroze. Međutim...
11. okt.
Kako da odmrznemo mesoKad se odrmzne odmah počnite sa obradom.
Kada želite da pripremite meso koje je bilo odmaznuto, trudite se da ga prethodno izvaite iz zamrzivača i odrmznite dobro....
08. jun
Da napravimo sušeno mesoNačin pripreme:
Govedina se iseče na krupnije komade, koji se kuvaju u slanoj vodi dok napola ne omekšaju. Izvade se, ostave da se ocede, stave u posude i suše 2-3 puta u slaboj pećnici dok se potpuno ne osuše....
30. mart
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da zapečemo šnicle pre pripreme?Iako je njena priprema elementarna, ponekad rezultat može biti neuspešan, ako se ne prate tačne kulinarske tehnike i temperatura prirpeme....
27. feb.
Kako pravilno da kuvamo mesoNjbrže se sprema kuvano meso u ekspres loncu, koji štedi vreme pripreme proizvoda za 4 puta....
09. jul
Kako da spremimo dijetetsko meso?Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso.
- Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
25. mart
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoGi maslac se koristi bukvalno hiljadama godina. Ovo je zaista drevna zdrava hrana i definitivno nije kapric. Prva poznata upotreba putera bila je 2000 g. pre Hrista. Gi se brzo integrisao u dijete, u ceremonijalnu praksu...
30. jul
Ne posežite ka mušmulama pre nego što se pročitali ove činjenice o njima!Druga varijanta z ačuvanje voća duži vremenski period je tako što se sterilizuju sa šećerom otprilike 50-60 minuta;
- Mušmule možete koristiti za pripremanje niza kolača i slanih jela i čak napitaka....
17. feb.
2
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraPriroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa. Koristi i štete konzumacije mesnih proizvoda predmet su mnogih rasprava, ali treba praviti razliku između mesa pripitomljenih i životinja uzgajanih za hranu, i mesa divljači...
29. dec.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako pripremate tradicionalnu musaku ili punjene paprike, pored soli i bibera, možete da dodate i druge začine, kao što su kumin i čubar, kao i malo aleve paprike....
16. jul
Da napravimo mleveno meso za ćufticeNačini njihove pripreme takođe su različiti. Ćuftice se prže, peku na roštilju ili u posudi za pečenje u rerni. Neko ga čak priprema i pohovanjem ili kuvanjem....
20. april
Kako da pripremite trpezu za imendanPre nego što počnete da postavljate sto, prvo treba da izaberete stolnjak, a obično se on razlikuje kako po boji, tako i po dezenu. Poželjno je da stolnjak visi sa svih strana....
29. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline....
14. feb.
Ako želiš da smršaš, nemoj ovo da stavljaš u salatuOne se pripremaju jednostavno, nije im potrebna ozbiljna termička obrada, a i lagane su.
Osim toga smatra se da su dijetične, što ih čini dobrim izborom za mnoge ljude koji žele da žive zdravo ili da smršaju....
23. jul
Meso od soje - šta treba da znamoPre nego što počnete da kuvate sojino meso, morate pročitati nekoliko saveta. Obično na pakovanju proizvoda možete tačno pročitati kako se tačno obrađuje meso od soje pre stavljanja u rernu, na primer....
10. jun
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Veliki deo ljudi danas deli se na dve grupe, a upravo oni koji ne konzumiraju meso i oni kod kojih ovaj proizvod svakodnevno prisustvuje u meniju.
Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li...
22. maj