Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zeleni orasi - koristi i primenaPrimena zelenih oraha
Zeleni orasi se veoma često koriste u narodnoj medicini, jer su pristupačni i imaju niz koristi za telo i organizam....
15. okt.
Sirup od rogača - prednosti i primenaČim se koristi u toliko dalekoj drevnosti to govori o raznoraznim prednostima rogača za čoveka.
Jedna od njegovih primena jeste za pravljenje sirupa koji u potpunosti menja šećer....
02. dec.
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Zeleni začini su veoma raznovrsni po pitanju aroma i oblika. Njihova prednost je isticanje ukusa hrane....
24. okt.
Špageti u rerni sa mnogo začina i kačkavaljaStavimo i začine u sos.
5. Sipamo špagete u posudu za pečenje. Sipamo i već spreman sos preko njih i dobro promešamo.
6. Narendamo kačkavalj odozgo i stavimo u rernu da se zapeče....
15. mart
Univerzalni začin od povrćaNapomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti.
Stavlja se mnogo soli, pa zato, pre nego stavljate začin u jela, probajte pre nego dodate još soli....
05. jun
Moj univerzalni začin od povrćaRasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač. Kada vam zatreba, jednostavno odlomite malo i dodajte u jelo....
13. feb.
1
Arapski začin Raz el hanutPopularni arapski začin Raz el hanut dobijamo tako što dobro promješamo sve navedene začine u datim količinama....
29. maj
Rolat od mlevenog mesa, maslina i začina u kalupu za kuglofU posudu stavljamo mleveno meso, začine, razbijemo jaje, dodajemo prezle, luk i beli luk, sitno iseckane. Slaninu i masline sečemo sitno i takođe stavljamo u mleveno meso. Sve lepo promešamo....
28. mart
Slatko od zelenih oraščićaSlatko od zelenih oraha sipajte u suve i zagrejane teglice, koje dobro zatvorite....
22. jun
Gaspačo od zelenih špargliPre serviranja iseckajte na sitno skuvana belanca i njima pospite svaku porciju Gaspača od zelenih špargli zajedno sa izdvojenim vrhovima špargli.
Prijatno!...
04. mart
Džem od zelenih smokviOperite i oljuštite smokve, nakon toga ga isecite na sitne parčiće. Orahe istucajte i stavite da se zapeku da blago puste aromu.
U odgovarajućoj posudi na ringli skivajte šećerni sirup od vode i šećera i dodajte cimet...
10. jun
Liker od zelenih oraščićaIskoristite sasvim zelene male orahe i prelijte ih rakijom. Dodajte i zrna karanfilića.
Zatvorite dobro flašu i držite mesec dana na sobnoj temperaturi....
02. jun
Slatko od zelenih smokviOn čuva zelenu boju smokvi. Nakon svakog kuvanja ih ohladiti hladnom vodom i istiskati pažljivo dok se u potpunosti ne spljeskaju, ali paziti da se ne pokidaju....
20. maj
Slatko od zelenih orahaZa slatko su neophodni mladi, mali zeleni orasi. Oljuštite ih do belog mesnog dela i potopite u rastvor limunske kiseline od 0, 5 % ili 2-3 kašičice sirćeta. To će ih sačuvati da ne pocrne....
22. feb.
Liker od zelenih orahaOvaj liker od zelenih oraha pomaže u lečenju mnogih bolesti.
On normalizuje razmenu materija i pročišćava organizam.
Koristi se kod lečenja raka, leukemije, za tuberkolozu, kod skleroze krvnih sudova i mozga....
27. sep.
Eliksir od zelenih orahaKoristi se za: Mali zeleni orasi su bogati jodom, tiaminom, vitaminom C, gvožđem....
28. jun
Koristi od zelenih orahaŠtetnost zelenih oraha
Moguće je da neki ljudi razviju alergiju na zelene orahe zbog materija koje sadrže. Zeleni orasi su zabranjeni za ljude koji imaju povećan sadržaj joda u oragnizmu....
27. avgust
Zeleni SirKuvanje sa zelenim sirom
Jedinstvene osobine ukusa zelenog sira čine ga pogodnim za niz recepata....
28. sep.
Zeleni ČajU procesu izrade su tablete sa zaštitnim svojstvimaa zelenog čaja za oštećenja kože nastalih od sunca, kao i spoljašnje primene kod predkancerogenih kožnih promena....
17. jun
Prednosti biljnog čajaVrste i prednosti biljnih čajeva
Trenutno se biljke koriste za primarnu zdravstvenu zaštitu....
27. maj
Prednosti filtrirane vodeKao i svakom organizmu, i nama je potrebna voda da bismo preživeli. Voda je važnija od hrane, jer bez hrane možemo preživeti i do mesec dana, ali bez vode možemo samo nedelju dana. Takođe je važno piti čistu vodu. Ako se...
06. maj
Kako sušiti zelene začine u rerni i mikrotalasnoj pećnici?Zeleni začini su poznati ljudima i dugo su na našoj trpezi. Za razliku od egzotičnih začina dopremanih iz dalekih zemalja, zeleni su rasli okolo - u baštama, u šumama, na livadama....
21. april
Turšija od zelenih ljutih paprikaUlje, sirće, so i vodu sipajte u duboku šerpu i prokuvajte. U porcijama dodajte oprane i očišćene paprike od semenki i drški.
Kuvajte paprike 5-6 minuta i izvadite ih rešetkasto kašikom. Kada se paprike prohlade poređajte...
26. sep.
Krem čorba od zelenih špargliZačinite solju i biberom po ukusu i mediteranskim začinima.
Za serviranje, ukrasite sa krutonima, svežim ili suvim začinima, malo maslinovog ulja, bibera... od vas zavisi! Uživajte!...
14. jun
Moje slatko od zelenih paradajzčićaPrvi put pravim slatko od zelenih paradajzčića. Kada sam ih skuvala u četiri vode i stavila u tepsiju da se ohlade, ljuspice su same otpale. Stavila sam šećer i promešala....
29. nov.