Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zeleni orasi - koristi i primenaZeleni orasi - koristi i primena
15. okt.
Primena zelenih oraha Zeleni orasi se veoma često koriste u narodnoj medicini, jer su pristupačni i imaju niz koristi za telo i organizam....
Sirup od rogača - prednosti i primenaSirup od rogača - prednosti i primena
02. dec.
Čim se koristi u toliko dalekoj drevnosti to govori o raznoraznim prednostima rogača za čoveka. Jedna od njegovih primena jeste za pravljenje sirupa koji u potpunosti menja šećer....
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Koji zeleni začin uz koje jelo ide?
24. okt.
Zeleni začini su veoma raznovrsni po pitanju aroma i oblika. Njihova prednost je isticanje ukusa hrane....
Špageti u rerni sa mnogo začina i kačkavaljaŠpageti u rerni sa mnogo začina i kačkavalja
15. mart
Stavimo i začine u sos. 5. Sipamo špagete u posudu za pečenje. Sipamo i već spreman sos preko njih i dobro promešamo. 6. Narendamo kačkavalj odozgo i stavimo u rernu da se zapeče....
Univerzalni začin od povrćaUniverzalni začin od povrća
05. jun
Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti. Stavlja se mnogo soli, pa zato, pre nego stavljate začin u jela, probajte pre nego dodate još soli....
Moj univerzalni začin od povrćaMoj univerzalni začin od povrća
13. feb.
1
Rasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač. Kada vam zatreba, jednostavno odlomite malo i dodajte u jelo....
Arapski začin Raz el hanutArapski začin Raz el hanut
29. maj
Popularni arapski začin Raz el hanut dobijamo tako što dobro promješamo sve navedene začine u datim količinama....
Rolat od mlevenog mesa, maslina i začina u kalupu za kuglofRolat od mlevenog mesa, maslina i začina u kalupu za kuglof
28. mart
U posudu stavljamo mleveno meso, začine, razbijemo jaje, dodajemo prezle, luk i beli luk, sitno iseckane. Slaninu i masline sečemo sitno i takođe stavljamo u mleveno meso. Sve lepo promešamo....
Slatko od zelenih oraščićaSlatko od zelenih oraščića
22. jun
Slatko od zelenih oraha sipajte u suve i zagrejane teglice, koje dobro zatvorite....
Gaspačo od zelenih špargliGaspačo od zelenih špargli
04. mart
Pre serviranja iseckajte na sitno skuvana belanca i njima pospite svaku porciju Gaspača od zelenih špargli zajedno sa izdvojenim vrhovima špargli. Prijatno!...
Džem od zelenih smokviDžem od zelenih smokvi
10. jun
Operite i oljuštite smokve, nakon toga ga isecite na sitne parčiće. Orahe istucajte i stavite da se zapeku da blago puste aromu. U odgovarajućoj posudi na ringli skivajte šećerni sirup od vode i šećera i dodajte cimet...
Liker od zelenih oraščićaLiker od zelenih oraščića
02. jun
Iskoristite sasvim zelene male orahe i prelijte ih rakijom. Dodajte i zrna karanfilića. Zatvorite dobro flašu i držite mesec dana na sobnoj temperaturi....
Slatko od zelenih smokviSlatko od zelenih smokvi
20. maj
On čuva zelenu boju smokvi. Nakon svakog kuvanja ih ohladiti hladnom vodom i istiskati pažljivo dok se u potpunosti ne spljeskaju, ali paziti da se ne pokidaju....
Slatko od zelenih orahaSlatko od zelenih oraha
22. feb.
Za slatko su neophodni mladi, mali zeleni orasi. Oljuštite ih do belog mesnog dela i potopite u rastvor limunske kiseline od 0, 5 % ili 2-3 kašičice sirćeta. To će ih sačuvati da ne pocrne....
Liker od zelenih orahaLiker od zelenih oraha
27. sep.
Ovaj liker od zelenih oraha pomaže u lečenju mnogih bolesti. On normalizuje razmenu materija i pročišćava organizam. Koristi se kod lečenja raka, leukemije, za tuberkolozu, kod skleroze krvnih sudova i mozga....
Eliksir od zelenih orahaEliksir od zelenih oraha
28. jun
Koristi se za: Mali zeleni orasi su bogati jodom, tiaminom, vitaminom C, gvožđem....
Koristi od zelenih orahaKoristi od zelenih oraha
27. avgust
Štetnost zelenih oraha Moguće je da neki ljudi razviju alergiju na zelene orahe zbog materija koje sadrže. Zeleni orasi su zabranjeni za ljude koji imaju povećan sadržaj joda u oragnizmu....
Zeleni SirZeleni Sir
28. sep.
Kuvanje sa zelenim sirom Jedinstvene osobine ukusa zelenog sira čine ga pogodnim za niz recepata....
Zeleni ČajZeleni Čaj
17. jun
U procesu izrade su tablete sa zaštitnim svojstvimaa zelenog čaja za oštećenja kože nastalih od sunca, kao i spoljašnje primene kod predkancerogenih kožnih promena....
Prednosti biljnog čajaPrednosti biljnog čaja
27. maj
Vrste i prednosti biljnih čajeva Trenutno se biljke koriste za primarnu zdravstvenu zaštitu....
Prednosti filtrirane vodePrednosti filtrirane vode
06. maj
Kao i svakom organizmu, i nama je potrebna voda da bismo preživeli. Voda je važnija od hrane, jer bez hrane možemo preživeti i do mesec dana, ali bez vode možemo samo nedelju dana. Takođe je važno piti čistu vodu. Ako se...
Kako sušiti zelene začine u rerni i mikrotalasnoj pećnici?Kako sušiti zelene začine u rerni i mikrotalasnoj pećnici?
21. april
Zeleni začini su poznati ljudima i dugo su na našoj trpezi. Za razliku od egzotičnih začina dopremanih iz dalekih zemalja, zeleni su rasli okolo - u baštama, u šumama, na livadama....
Turšija od zelenih ljutih paprikaTuršija od zelenih ljutih paprika
26. sep.
Ulje, sirće, so i vodu sipajte u duboku šerpu i prokuvajte. U porcijama dodajte oprane i očišćene paprike od semenki i drški. Kuvajte paprike 5-6 minuta i izvadite ih rešetkasto kašikom. Kada se paprike prohlade poređajte...
Krem čorba od zelenih špargliKrem čorba od zelenih špargli
14. jun
Začinite solju i biberom po ukusu i mediteranskim začinima. Za serviranje, ukrasite sa krutonima, svežim ili suvim začinima, malo maslinovog ulja, bibera... od vas zavisi! Uživajte!...
Moje slatko od zelenih paradajzčićaMoje slatko od zelenih paradajzčića
29. nov.
Prvi put pravim slatko od zelenih paradajzčića. Kada sam ih skuvala u četiri vode i stavila u tepsiju da se ohlade, ljuspice su same otpale. Stavila sam šećer i promešala....