Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ukusni prilog za roštiljOvo je veoma ukusno predjelo, ali može se iskoristiti kao prilog za roštilj ili glavno jelo. Neka vam je slatko!...
13. mart
Marinada za ribuPromešajte dobro sve začine za marinadu za ribu.
Spremljene parčiće ribe ili celu ribu natopite u ovoj marinadi 2-3 sata.
Nakon toga pecite na roštilju, pržite ili uvaljajte i pohujte....
19. april
Grčki sos za ribuU posudu sipate kiselo mleko i umutite ga. Isecite sok od 2 limuna i dodajte ga.
Ubacite i sitno isečenu mirođiju. Istucajte beli luk i takođe ga dodajte.
Sipajte maslinovo ulje i promešajte ponovo.
Pospite začinima...
28. sep.
Holandski sos za ribuU posudu se sipa hladna voda, dodaju se žumanca i malo soli.
Stavlja se u posudu sa vrućom vodom koja ne bi trebalo da provri i neprestano se muti, pri čemu se dodaje kap po kap istopljenog maslaca, a kad se stavi trećina...
15. jun
Mar sos za ribuSitno isecite kuvano jaje i krastavčiće.
Izgnječite beli luk.
U njih dodajte majonez, senf i kiselo mleko.
Sitno isecite mirođiju i dodajte u ostale sastojke.
Pospite sokom od limuna i pomešajte sve sastojke....
15. jun
Nabolji prilozi uz ribuOvde cete naći spisak najboljih ideja i najukusnijih priloga uz ribu.
Najrasprostranjeniji prilog za vreme letnjih vrućina je prženi krompir....
07. mart
1
Sos od badema za ribuOvaj ukusan sos za ribu traži strpljenje i preciznost tokom pripreme, ali je rezultat dovoljna nagrada za uloženi trud.
Maslac treba da bude na sobnoj temperaturi....
21. jun
Domaći paradajz sos za ribuPripremite beli sos tako što propržite brašno u maslacu. Dodajte bujon i promešajte dok ne nestanu grudvice.
Propržite luk, pečurke i paradajz pire i ostavite da se krčka. Dodajte u sos i kuvajte oko 10-15 minuta.
Na...
08. sep.
Sos za ribu od pavlakeStavite glavu ribe u posoljenu vodu, dodajte lovorov list, biber.
Kuva se 20 minuta na tihoj vatri. Brašno se zapeče na slaboj vatri dok ne porumeni.
Uzmite 1 kašiku riblje čorbe i dodajte u kiselu pavlaku.
Stavite...
05. sep.
Sos od paradajza za ribuBrašno se zaprži u pola ulja, pri čemu se meša drvenom kašikom neprestano dok ne dobije zlatastu boju. Preliva se bujonom. Meša se dobro.
Soli se sa pola soli i kuva se na slaboj vatri 30 minuta, pri čemu se stalno sklanja...
20. jun
Garnir od povrća za ribuPovrće isecite na krupne kocke.
Prporžite prvo tikvice pa zatim i patlidžan. Šargarepu i luk propržite, pa dodajte paradajz.
Kada se sve proprži, dodajte šećer i sitno iseckan beli luk. Sve prebacite u tavu, posolite...
04. avgust
Francuski osnovni sos za ribuSve namirnice promešajte u flašici sa širokim otvorom i jako promućkajte da dobijete homogenu smesu.
Flašicu zatvorite i sos čuvajte u frižideru.
Servirajte ga sa kuvanom ribom i salatama od ribe....
16. jun
Dinstane jabuke sa lukom kao prilog uz pečenu ribuOdvojiti filete pečene ribe, skinuti kožu, očistiti od kostiju i preliti prilogom od luka i jabuka.
Poslužiti uz kriške limuna....
05. april
Ukusan pirinač za prilogOvako pripremljen pirinač možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog. Na ovaj način možete na pripremite i u kalupima i da servirate posebno....
18. januar
Marinada za morsku ribuPromešajte dobro ulje sa sokom od limuna, začinom, peršunom, bosiljkom, ruzmarinom i belim lukom.
Ovom marinadom prelijte ribu i ostavite je na hladnom jedan sat pre nego što je ispečete....
27. nov.
Marinada za rečnu ribuPomešajte ulje sa sokom od limuna, malo univerzalnog začina po želji, origano i tamjan.
Prelijte ribu i ostavite je da odstoji u marinadi jedan sat pre pečenja....
07. sep.
Francuski sos za ribu Ruj (Rouille)U zavisnosti od boje žumanaca i količine začina, sos za ribu može imati različitu boju.
Ako želite da bude žući, dodajte više žumanaca i manje hleba.
Francuski sos za ribu Ruj (Rouille) je gotov....
23. sep.
Sos od belog luka za ribuPosolite očišćeni beli luk i zgnječite ga. Staviti u posudu sa žumancima.
Dodajte ulje u tankom mlazu uz neprestano mešanje drvenom kašikom. U međuvremenu dodajte i nekoliko kapi soka od limuna.
Kada potrošite ulje...
25. jul
1
Hrskava smesa za pohovanje za ribu i pileAko je smesa za pohovanje ribe, u nju dodajemo i ruzmarin. Ako je za piletinu dodajemo bosiljak.
Smese bude dosta što je sasvim dovoljno za 15 fileta ribe i za celo pile bez kostiju....
12. dec.
Grašak sa paradajzom za prilogPrilog možete poslužiti hladan - biće još ukusniji.
Grašak sa paradajzom za prilog je spreman....
14. dec.
Odgovarajući prilog za pečeno mesoU zavisnosti od vrste pečenog mesa, uz njega idu različiti prilozi.
Za pečeno svinjsko meso je odgovarajući prilog od pečenog ili kuvanog krompira....
24. mart