Prolećna jaja

Prolećna jaja

0

Očistite, operite i iseckajte povrće. U odgovarajućem tiganju propržite luk i beli luk, pa čim malo omekšaju, dodajte spanać. Posolite, pobiberite i dobro promešajte. Kad spanać omekša, napravite udubljenje za...

1
Prolećna pogača

Prolećna pogača

17.06.2018

Brašno se proseje i od sastojaka se zamesi srednje meko, glatko testo. Kvasac se aktivira pre toga sa šećerom, 2 kašike brašna i 150 ml svežeg mleka. Testo se ostavlja pokriveno na toplom 30 minuta da se otpusti...

Prolećna pogača

Prolećna pogača

05.11.2017

Pomešamo mleko i vodu u posudi. Dodajemo šećer i kvasac. Ostavljamo da se aktivira desetak minuta. Zamesimo meko testo zajedno sa preostalim sastojcima. Ostavljamo da nadođe sat-dva. U malo ulja prodinstamo spanać...

Prolećna jagnjetina

Prolećna jagnjetina

15.04.2017

Meso isecite na veće komade i stavite ga u šerpu, zatim sipajte vodu i neka se kuva dok ne omekša. Za to vreme sitno iseckajte šargarepe, luk i beli luk. Propržite ih na zagrejanom ulju. Dodajte alevu papriku i...

Prolećna mućkalica

Prolećna mućkalica

27.04.2017

Tiganj premažite uljem i ostavite da se zagreje. Za to vreme isecite luk na kockice, a tikvice - na kolutove. Kad se tiganj dovoljno zagreje, propržite luk u njemu, zajedno sa alevom paprikom. Čim se luk...

Seoske pogačice iz tiganja

Seoske pogačice iz tiganja

03.06.2017

Sastojke za testo pomešajte i promešajte. Dobijeno testo ostavite da naraste i podelite na lopte. Svaku loptu razvijte u tanku koru, pa u sredinu kore stavite rendanu šunku. Možete dodati i kačkavalj. Preklopite na pola i krajeve pritisnite, da se zalepe. Pogačice pržite u nauljanuom tiganju sa poklopcem....

Pržena pita iz tiganja

Pržena pita iz tiganja

24.09.2017

tiganja, preko nje sipajte deo smese od mleka sa jajima i malo ulja. Ztim stavite dve kore preko, isečene, tako da se uklapaju u oblik i veličinu tiganja. Preko njih stavite treću, a preko nje mvljeni sir i sitno iseckan...

Ražnjići iz tiganja

Ražnjići iz tiganja

11.04.2018

paprike na kockice. Pečurke isecite na četiri dela, a paradajz na dva. Uzmite drveni ražnjić i počnite da ređate sastojke, gledajte da ne pritiskate mnogo, nego da ima mali razmak. Gotove ražnjiće pospite biberom i pecite na gril tiganju sa svih strana, dok ne budu gotovi. Servirajte sa garnirom po želji....

Pileći zalogaji iz tiganja

Pileći zalogaji iz tiganja

26.03.2018

u dobokom tiganju i pržimo zalogaje dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadimo ih na ubrus da se ocede. Posolimo. U posudu sipamo kiselo mleko i so, i promešamo. Odozgo posipamo sa preostalom alevom paprikom i serviramo kao sos uz zalogaje....

Domaće katme iz tiganja

Domaće katme iz tiganja

22.09.2018

Umutimo jaja u dubokoj posudi i u njih dodajemo kiselo mleko, vodu i koliko je potebno brašna. U posebnoj čaši pomešamo kvasac sa malo tople vode i umutimo. Dodajemo so i šećer i ostavljamo na 5 minuta da odstoji...

Zašto se brašno proseva?

Zašto se brašno proseva?

03.01.2018

se prosevanjem brašna u njega ubacuje dodatna količina vazduha. On čini testo izdašnijim. Posebno je važno da se proseva belo brašno, jer ono ima osobinu da se ulegne i da se neki njegovi delovi slepe. Iskusne...

Koliko proteina sadrži svinjetina?

Koliko proteina sadrži svinjetina?

13.05.2017

zanima ljude koji se aktivno bave sportom, kao i one, koji primenjuju proteinsku dijetu je koliko proteina sadrži svinjetina. Količina proteina u svinjetini varira u zavisnosti od toga sa kog je dela životinje meso uzeto...

Praznična prolećna salata

Praznična prolećna salata

29.05.2017

Svo povrće oprati i ostaviti da se iscede od vode. U veliku pljosnatu činiju naređati listove zelene salate, tako da se oblikuje gust sloj. Začiniti. Napraviti veliki venac od nasečenih krugova rotkvica. Sa unutrašnje...

Prolećna supa sa tikvicama

Prolećna supa sa tikvicama

29.07.2017

Sitno iseckajte jednu veliku glavicu luka i izdinstajte. Operite i isecite na kockice 3 tikvice srednje veličine i dodajte u luk. Začinite solju i dinstajte. Sipajte vodu u šerpu. Dodajte sitno iseckane krompire...