Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da popravimo presoljeno jelo?Pitanje koje svi sebi postavljaju je kako da popravimo presoljeno jelo i da nam nakon toga bude ukusno....
10. januar
1
Ešerihija koli - kako da se spasite od ove štetne bakterije?Tokom prelepih prolećnih praznika, kada meso jedemo koliko nam je volja, kao i uvek, ima nečega što nam može pokvariti zadovoljstvo. I to su bakterije, koje dolaze od mesa, a koje su sposobne da ostanu u telu godinama i...
25. sep.
Kako da se spasemo od izluđujućih gasova nakon konzumiranja pasulja?- Druga proverena metoda je da direktno stavite pasulj da se provri nekoliko minut i nakon toga da ga ostavite da stoji u toploj vodi, periodično menjajte....
28. nov.
1
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Druga mogućnost je da u šerpu sa presoljenim pasuljem ubacite jednu krišku dobro prepečenog hleba.
Odaberite jedan od ova dva načina, koji vam se više sviđe, ali nikako nemojte da jedete presoljeno jelo....
12. avgust
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Nemojte da jedete presoljeni pasulj ili drugo jelo, jer so u velikim količinama može biti veoma štetna za vaš organizam....
18. mart
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloZa svaku domaćicu je dobro da zna koji začini idu uz koje namirnice. Uprkos tome što svaki čovek ima individualni ukus, većina začina se koristi za određenu vrstu namirnica, a isto tako ima i začina koji ne idu zajedno u...
09. april
Kako da se popravi presoljeni pirinač?Međutim, voda kojom se ispire presoljeni pirinač treba da bude vruća.
Proverite pirinač da li je dobrog ukusa. Ako je još uvek slan, skuvajte novu porciju pirinča, ali bez soli....
30. maj
Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?Većina nas je već stavila kiseli kupus u bure za zimske dane. Ali nije kasno, ko nije, neka požuri.
Svima nam je jasno da je ovo povrće koje se najviše konzumira u zimskim mesecima, u pripremi omiljenih sarmica od...
20. mart
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da smanjite apetitDa li osećate da u poslednje vreme imate lavlji apetit? Da biste ga smanjili, nutricionisti savetuju 10-15 minuta pre glavnog obroka treba da se konzumira šolja mleka sa dvopekom ili malom kriškom integralnog hleba, šolja...
12. maj
Kako da čuvamo testo?Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti.
Prethodno...
22. april
Kako da očistimo šaranaŠaran je jedna od najpopularnijih vrsta riba danas, ali ovo nije uvek bilo tako. Ova riba se nekada smatrala nepodobnom. Kada bi je ulovili, mnogi ribari bi je bacali, a drugi bi je koristili kao mamac. Danas šarani...
19. april
Kako da osušimo bosiljakListiće bosiljka sušite nekoliko dana u suvoj i senovitoj prostoriji koja je provetrena....
03. dec.
Kako da ispečemo orahe?Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda.
Način pripreme:
Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
13. okt.
Kako da čuvamo kruške?Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...
07. okt.
Kako da filiramo bademeSkidanje ljuski se vrši na goreopisani način;
- Nezavisno od toga koju metodu guljenja ste izabrali, obavezno je da se već oguljeni bademi dobro iscede i da se osuše....
01. okt.
Kako da osušimo mirođiju?Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati.Zato možemo osušiti mirođiju onda kada nam se ona nalazi pod rukom u svežem oblikum a želimo da uživamo...
22. sep.
Kako da ubrzamo metabolizamKada želite da izgledate savršeno, metabolizam je važna tema o kojoj treba razgovarati. Zapravo, metabolizam je pokazatelj toga kako vaš organizam sagoreva kalorije. On uključuje tri pokazatelja.
To je metabolička stopa...
02. sep.