Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koraci ka savršeno pečenoj svinjetiniKoraci ka savršeno pečenoj svinjetini
19. avgust
Nedopečena svinjetina predstavlja rizik za zdravlje. Za taj cilj komadi svinjetine se peku u rerni sa ili bez kostiju - po izboru. Proces je spor, posuda u kojoj se meso peče se ne poklapa....
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaUskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jaja
07. maj
Skuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz za kuvanje u teglama
15. avgust
Paradajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun. Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
Ljute papričice bez kuvanja u tegliLjute papričice bez kuvanja u tegli
17. avgust
1
Poređajte prethodno oprane paprike u tegle. U svaku teglu stavite po 4 supene kašike sirćeta, 2 supene kašike šećera, 1 supenu kašiku soli. Sipajte vodu u tegle i zatvorite poklopcem. Tegle sa ljutim papričicama...
Slanina kuvana u rasoluSlanina kuvana u rasolu
30. nov.
Isečemo slaninu na tri pravougaona parčeta. Stavljamo je u duboku posudu, dodajemo rasol, kumin, biber, piment i sitno iseckan beli luk i luk. Ostavljamo 4 sata da odstoji. Kad prođe vreme stavljamo smesu da provri...
Kapama po prvi putKapama po prvi put
06. sep.
Svinjsko meso isecite na šnicle, izlupajte i začinite biberom, alevom paprikom i majoranom. Biberom i alevom paprikom začinite pileće batake. Neka odstoje tako najmanje dva sata. Odvojite listove kupusa za sarme i još...
Jujuba kuvana u šećernom sirupuJujuba kuvana u šećernom sirupu
29. januar
Ako preskočite ovaj korak, voće će napuknuti i prskaće van šerpe. Skuvajte sirup i nakon što provri dodajte u njega plodove jujube....
Učinite kuvanje zdravijim pomoću ovih mudrih savetaUčinite kuvanje zdravijim pomoću ovih mudrih saveta
13. april
Eto zašto smo izabrali nekoliko saveta za zdravije kuvanje, kojim ćete postići zdarviju kulinarsku obradu vaših jela....
Kukuruz kuvan u ekspres loncuKukuruz kuvan u ekspres loncu
19. sep.
Kukuruz očistiti od listova i svile, oprati pa prepoloviti da bi lakše stao u lonac. Na dno lonca staviti nekoliko listova, ja uzimam one unutrašnje, koji su bili bleže klipu kukuruza. Naliti vodom i dodati kašiku soli...
Kukuruz kuvan u mikrotalasnoj pećiKukuruz kuvan u mikrotalasnoj peći
27. jun
Uzimaju se dva klipa kukuruza i kako su sa omotačem, stavljaju se u tanjir. Pokrivaju se poklopcem za mikrotalasnu rernu. Klipovi ne treba da budu veliki, da bi mogli da se pokriju poklopcem. Ne stavlja se nikakva voda...
Laki kiseli krastavčići bez kuvanja i konzervansaLaki kiseli krastavčići bez kuvanja i konzervansa
08. avgust
Tegle se ne kuvaju. Na dnu tegle će se pojaviti beli talog, ali to ne smeta. Tokom jedne nedelje okrećite tegle svakog dana i čuvajte ih u hladnoj prostoriji....
Krok mesje - ljubav na prvi zalogajKrok mesje - ljubav na prvi zalogaj
22. mart
Nasecite kačkavalj i šunku na srednje tanke listove. Sir ementaler narendajte. Napravite Bešamel sos tako što u šerpu otopite maslac i kada se on otopi dodate brašno i promešajte. Upržite brašno minut i sipajte mleko....
Kuvanje na pari - sve koristi za zdravljeKuvanje na pari - sve koristi za zdravlje
29. jun
Koje su sve koristi za zdravlje od kuvanja na pari? Pripremljeni na ovaj način, sastojci sačuvaju sva svoja korisna svojstva, pošto su obrađeni samo uz pomoć pare. Oni čuvaju mineralne soli i ne upijaju vodu....
Kuvana i farbana jaja u multikukeruKuvana i farbana jaja u multikukeru
02. maj
Za 30 komada jaja potrebno nam je 30 minuta za bojenje i kuvanje istovremeno. Srećan praznik sa ovim kuvanim i farbanim jajima u multikukeru....
Ruzmarin - biljka - čudo za kuvanje, zdravlje i lepotuRuzmarin - biljka - čudo za kuvanje, zdravlje i lepotu
23. dec.
Ruzmarin je veoma izdržljiv i po spoljašnjem izgledu donekle podseća na borove iglice jelke, a ne na biljku za kuvanje....
Pravi koraci za idealnu lazanjuPravi koraci za idealnu lazanju
20. feb.
Međutim, istina je da samo jedan pogrešan korak može da uništi ceo recept. Evo zašto, da biste napravili idealnu domaću lazanju, striktno se držite saveta za njenu pripremu....
Trikovi pri kuvanju špagetaTrikovi pri kuvanju špageta
18. april
1
Sledeći korak je da stavimo špagete - uhvatite ceo snop i stavite ga u šerpu vertikalno....
Finese pri kuvanju jajaFinese pri kuvanju jaja
28. mart
Ali da nam se ne bi dešavale takve nepredvidive situacije dovoljno je da sledimo nekoliko koraka. 1. Pre nego što počenmo da opisujemo kako se kuvaju jaja, reći ćemo kako se ne kuvaju....
Finese u kuvanju kupusaFinese u kuvanju kupusa
06. maj
To se dešava zbog lažnog obima, kog kupus ima u početku kuvanja. Zato u početku možete staviti manje soli, a u procesu kuvanja dodatno začinite, ukoliko je to potrebno....
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinča
28. april
Italijanski pirinač arborio je idealan za kuvanje rižota, a dugozrnassti španski pirinač dobro odgovara za kuvanje paelje....
Pravilno kuvanje pirinčaPravilno kuvanje pirinča
24. feb.
Još jedna prednost ovog načina kuvanja pirinča je to što pirinač ne zagoreva, pa samim tim i nećete imati dodatnog posla da uklanjate zagorelo....
Kuvanje mung pasuljaKuvanje mung pasulja
19. dec.
Zatim dodajte kuvani pasulj i dinstajte 5 minuta. Gotovi pasulj se može jesti sam ili u kombinaciji sa krompirom, pirinčem, povrćem itd....
Kornišoni bez kuvanjaKornišoni bez kuvanja
11. jul
Ostavite ttegle sa kornišonima bez kuvanja na svetlom mestu....
Turšija bez kuvanjaTuršija bez kuvanja
21. feb.
1
Kupus naseckajte, ostalo povrće isecite na parčice. Ređajte povrće naizmenično, čvrsto, i u svaku teglu sipajte po 3 kašike soli i šećera, 150 ml sirćeta i po 3 aspirina. Sipajte u tegle sa turšijom vruću vodu, odmah...
Trileće (Tres Leches) - moj prvi susret sa omiljenim slatkišemTrileće (Tres Leches) - moj prvi susret sa omiljenim slatkišem
13. nov.
Daleka i topla Španija nas iskušava ne samo lepotom i povoljnom klimom za turiste, već i hranom koju nudi, brojnim morskim delikatesima i sjajnim egzotičnim receptima. Međutim, danas bih vam skrenuo pažnju na deserte...