Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaća pršuta u frižideruDomaća pršuta u frižideru
02. okt.
Odlična pršuta....
Pršuta od lososaPršuta od lososa
18. mart
U praksi pršuta je već spremna za konzumaciju nakon što se opere hladnom vodom i osuši....
Pršuta od svinjskog ribićaPršuta od svinjskog ribića
12. avgust
Moja porodica ne voli zelene suve začine kao što je origano, čubar itd, takođe i alevu papriku kao začin u pršuti, zato ih ne stavljam, ali sam povećala količinu drugih začina....
Pršuta od tune - MohamaPršuta od tune - Mohama
16. mart
Ukoliko želite da sačuvate veliki komad pršute duži vremenski period, savetujem vam da je vakumirate i zamrznete....
Svinjska pršuta sa piskavicomSvinjska pršuta sa piskavicom
19. sep.
Pršuta je gotova za konzumiranje nakon oko 7 dana....
Pršuta od telećeg srcaPršuta od telećeg srca
09. sep.
I imate neverovatno ukusno pršutu sa suuuper cenom!...
Domaća pršuta sa začinimaDomaća pršuta sa začinima
21. mart
Nakon 5-7 dana imamo divnu pršutu....
Domaća pršuta od pilećeg fileaDomaća pršuta od pilećeg filea
25. nov.
Pileći file operemo i osušimo. U posudu sipamo sitnu so kao osnovu. Osušene filee stavljamo odozgo i preko njih posipamo solju. Pazimo da so svuda obuhvati meso. Ostavljamo da odstoje tako ok 5-6 sati. Moje sam ostavila...
Raskošna domaća pršuta sa začinimaRaskošna domaća pršuta sa začinima
10. avgust
Gotova suva pršuta je čvrsta i lagana. Pazite da je ne presušite, često proveravajte. Ako je napolju vreme toplo, možete sušiti u frižideru, vreme nije duže od (oko 20 dana), ali ponovo ćete uživati u domaćem mezetu....
Goveđa pršuta sa aromatičnim začinimaGoveđa pršuta sa aromatičnim začinima
23. sep.
Okačimo pršutu na suvo i provetrivo mesto i sušimo dok ne bude gotovo....
Domaća pršuta od svinjskog mesaDomaća pršuta od svinjskog mesa
29. sep.
Nanižite komade i ostavite svinjsku pršutu da se suši makar 30 dana. Dalje - na zdravlje ova ukusna domaća pršuta od svinjskog mesa....
Zalogaji pršute sa dinjomZalogaji pršute sa dinjom
19. nov.
Odsecite poklopac dinji. Pomou male okrugle kašičice izdubite loptice dinje, pazeći da loptice budu savršene. Od šunke napravite male ružice. Vratite loptice dinje unutra, ređajući između njih šunku haotično....
Pršuta od svinjskog kontrafilea po receptu Ivana MančevaPršuta od svinjskog kontrafilea po receptu Ivana Mančeva
16. mart
Pršuta od svinjskog kontrafilea po receptu Ivana Mančeva je gotova....
Rolati od pršute sa ukusnim nadevomRolati od pršute sa ukusnim nadevom
21. feb.
Možete dodati i više bibeta, so se ne preporučuje, zato što je pršuta dovoljno slana. Preko svake trake mesa stavite po kašiku-dve od nadeva - zavisi od debljine i dužine pršute....
PršutaPršuta
06. feb.
Posle 24 časa meso izvaditi iz dasaka, i obilno namazati za ove strane (po mogućnosti četkom) specijalno pripremljenim začinom za pršutu....
Rolati od pršute sa kruškom i karamelizovanim lukomRolati od pršute sa kruškom i karamelizovanim lukom
13. april
Preko svakog listića pršute stavite kačkavalj. Preko stavite po komadić kruške i karamelizovan luk. Uvijte četiri rolatića. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 6 minuta....
Prepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkamaPrepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkama
22. sep.
Uvijte prepelice pačetom pršute po sredini i pričvrstite čačkalicom. Stavite ih u posudu za pečenje i prelijte smesom od maslinovog ulja i soka od limuna. Pecite 30 minuta....
Zečija pršutaZečija pršuta
16. januar
Od vode i soli napravite slani rastvor. Natopite cele zečije filete u njemu 18 sati. Nakon toga ih ocedite dobro i kroz jedan kraj svakog parčeta probodite konac. Zakačite zečetinu na suvo i provetrivo mesto oko 4 dana...
Kajzer pršutaKajzer pršuta
11. avgust
Filee očistite od žilica. Stavite u pleh i zatrpajte u morsku so, lepo pritisnite so do filea da nema vazduha. Sa jedne strane možete podići pleh u koji ste ih stavili da se sliva krv. Tako odstoji 12 sati, ne više, zato...
Domaća pršutaDomaća pršuta
14. avgust
Gotovu pršutu operemo pe nego što budemo kuvali sa njom....
Pileća pršutaPileća pršuta
03. sep.
Pileća pršuta se uvalja u njih. Kraj svakog filea se izbuši debelom iglom i naniže se na konac....
Teleća pršutaTeleća pršuta
17. mart
Provucite debelo uže kroz ivici svakog parčeta i okačite pršutu na provetrivo mesto. Kriterijum za gotovu teleću pršutu je promena boje. Ova pršuta može da izdrži u kesi u frižideru do 4-5 meseci....
Konjska pršutaKonjska pršuta
15. mart
Odaberite meso bez kostiju, tetiva i hrskavica, koje se seče po dužini mišića. Pripremite duboku posudu i počnite da ređate - red morske soli, red mesa i završite sa solju. Ostavite da odstoji tako od 5 do 7 dana. Nakon...
Domaća ovčija pršutaDomaća ovčija pršuta
10. okt.
Još 10 dana tako odstoji i pršuta je spremna za konzumaciju ili pripremanje jela. Na fotografiji pršuta je sa smanjenom količinom soli i spremna je za kuvanje....
Šarena novogodišnja pršutaŠarena novogodišnja pršuta
23. dec.
Tako je trećeg dana pršuta gotova za konzumiranje. Savršeno domaće, ukusno i zdravo meze, koje sa sigurnošću treba da prisustvije na vašoj novogodišnjpj trpezi....