Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Rakija od višnjeSve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu.
Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
24. jul
Rakija od šljivaIzabrati zrele plave šljive. Najbolje je prethodno očistiti koštice i plod napraviti na kašu.
Voće sipati u veliki odgovarajući sud. Nakon 3-4 dana dodati šećer rastvoren u vodi (25 stepeni) u odnocu šećer: voda 1:3(4)...
14. mart
Rakija od dženarikaSve dobijeno kao prvo točenje i slaba rakija odbacuje se prilikom destilovanja. Destiluje se dva puta i čuva se u buretu....
05. jun
Rakija od trešnjeRakija od trešnje se peče dvaput i obavezno se odvaja prva rakija od 3 gradi, tj. zapremina se pomnoži sa gradima, a zatim sve sa 0.03....
05. jun
Rakija od kruškeNakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva....
03. jun
Rakija od anisaIzgnječite semenke anisa i prelijte sa 10 l prepečene rakije. Ostavite da odstoji 28 dana. Nakon toga dodajte 5 litara vode i destilujte....
20. maj
Rakija od dunjaRakiju od dunja pecite dva puta, odvajajući prvotok i lošu rakiju. Gotovu rakiju čuvajte 6 meseci u hrastovom buretu za maksimalno dobar ukus....
23. maj
Rakija od breskviSmesu procediti kroz sito i dodati u destilovanu rakiju. Ostaviti da dostoji 2 nedelje da se filtrira....
10. jun
Rakija od vinaRakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
09. jun
Rakija od bundeveBundevu očistimo od semenki i sečemo na male koamde - što je moguće manje.
Od šećera pravimo šećerni rastvor u odnou 4 dela vode i 1 deo šećera. Količina šećernog rastvora treba da odgovara kilogramima očišćene i isečene...
10. januar
1
Kuvana rakija sa medomSipajte rakiju u odgovarajuću posudu ili čajnik.
Zagrejte je zajedno sa medom do ključanja, skinite sa vatre i držite posudu poklopljenu.
Poslužite kuvanu rakiju sa medom toplu....
16. mart
Domaća rakija od smokavaNakon toga se rakija destiluje. Alkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni....
15. mart
Domaća rakija od ječmaPre destilacije uklonite ječam i dobro izmešajte rakiju.
Dobićete oko 10 litara divne domaće rakije.
Živeli!...
10. okt.
Lekovita rakija sa sremušemZaliju se domaćom rakijom dok ih ne pokrije i ostave da odstoje 14 dana na toplom i sunčanom mestu.
Rakija se zatim procedi i sipa u staklenu flašu. Uzimajte 10 do 15 kapi četiri puta dnevno sa malo vode....
18. april
1
Vruća rakijaSrpski specijalitet je kuvana meka rakija, koja se samo u Srbiji kuva na ovaj način....
25. nov.
2
Bademova rakijaDa biste napravili rakiju, potrebno je da sameljete bademe u mašinici.
Na 100 l vode dodajemo 18 kg šećera.
U smesu dodajemo bademe i dodajemo 100 g kvasca za hleb, rastvoren u 500 ml vode....
22. januar
Kuvana rakijaKad dobije braon boju sipamo rakiju i mešamo kašikom.
U ugrejanu rakiju stavljamo karanfilić i kriške jabuke.
Kad rakija dođe do stepena vrenja, skidamo posudu sa vatre i poklopimo na nekoliko minuta....
11. januar
Aromatična kuvana rakijaOko 30-40 sekundi pre nego što rakija provri dodaje se i cimet na vrh noža. Ponovo se meša.
Kada rakija provri procedi se i u njoj se rastvara kašika meda. Više se ne kuva. Servira se topla, ali ne i vruća....
25. januar
Rakija podiže ili skida krvni pritisakAko čovek, koji duže vreme preteruje sa rakijom i zbog toga mu se krvni pritisak povećao, ostavi rakiju, četidi nedelje potpunog uzdražavanja od rakije osigurava normalan krvni pritisak....
25. jul
Salata za rakijuOperite povrće i sve iseckajte osim paradajza.
Stavite sve u veliku posudu, dodajte ulje, sirće i so, pa promešajte.
Paradajz isecite na pola, a ako su baš mali, onda ih ostavite cele.
Kukuruz ocedite od vode...
15. april