Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Arapski začin Raz el hanutPopularni arapski začin Raz el hanut dobijamo tako što dobro promješamo sve navedene začine u datim količinama....
29. maj
Kuklenska mešavinaUzela sam jednu veliku teglu listova kupusa (1340 g). Izvadila sam listove i pripremila ih. Sve što je bilo za sarme sam izdvojila, sredinu listova, kao i iskidane delove, iseckala sam ih na sitno.
Očistila sam jednu šolju...
01. januar
Zlatna pitaOrasi se samelju. Jaja i sir se pomešaju, dodaju se i orasi. Maslac se istopi.
Uzimaju se po dva lista kora, svaka se maže maslacem i pripremljenom smesom, uvija se u rolat. Svaki sledeći rolat se uvija oko prethodnog....
27. maj
Koktel Zlatna KafaVeoma osvežavajući i koktel koji će vas probuditi - koktel Zlatna kafa....
11. avgust
Kolač Zlatna jesenOhladite dok se ne zgusti, a nakon toga zalijte kolač već izvađen iz kalupa za pečenje.
Kolač Zlatna jesen je gotov....
14. januar
Žele zlatna jesenGrožđe se protrlja kroz cediljku (osim 150 g) procedi se i sok se ostavlja na hladno mesto. Kruške i jabuke se oljušte, iseku se na tanke kriške i sjedine se sa ljuskama od grožđa.
Sve se preliva vrelom vodom i kuva se...
28. jul
Pogača Zlatna jesenKad izvadite iz rerne premažite maslacem i pokrijte krpom 5-10 minuta. Prijatno!...
11. okt.
Provansalska smesa začinaOd navedenih začina se pripremaju takozvani provansalski začini, količina može varirati, da bude po izboru i vrste mešanja.
Sve sastojke stavite u duboku posudu i dobro pormešajte....
29. jul
Ukusna pita Zlatna caricaPitu pecite u umerenoj rerni do zlatne boje. Gotovu pitu poprskajte vodom i umotajte u krpu.
Ukusna pita Zlatna carica je spremna....
26. sep.
Zlatna pogača sa sodomGotova zlatna pogača sa sodom se vadi, prska se vodom i pokriva se pamučnom krpom....
21. januar
Piletina sa 10 začinaSve začine, uključujući i so, pomešati u jednoj dubljoj posudi. Sačuvati 2 kašike začina.
Piletinu dobro pomešati sa začinima (što bolje možete) i ostaviti da se marinira minimum 30 minuta....
01. januar
Zlatna pravila mešenjaKoric gotovog peciva treba da bude braonkasta ili zlatna.
Prijatno mešenje!...
03. avgust
Izraelska kuhinja: Neverovatna mešavina ukusaČinjenica da u Izraelu žive Jevreji koji su došli sa svih krajeva sveta, znači da je izraelska kuhinja zanimljiva mešavina jela - boršč i bline iz Rusije, piletina sa kajsijama iz Maroka, a da ne zaboravimo uticaj njihovih...
05. nov.
Sušeni file sa mnogo začinaPomešamo sve začine. Filee uvaljamo lepo u začine.
Probijamo iglom i stavljamo debeli konac, ostavljamo da se suše na provetrivom mestu. Neka vam je ukusno!...
10. sep.
Sos od maslina i začinaPomešate sastojke zajedno u blenderu ili secku.
Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije.
Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu.
Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od...
05. jul
Mešavina meda, limuna i soda kod bolnog grlaIscedite sok od polovine limuna u malu posudicu, dodajte u njega pola kašičice meda i sodu na vrh kašičice.
Promešajte dobro smesu, dok se ne dobije gusta pena.
Pojedite smesu lagano u malim gutljajima, pazeći da je...
16. jul
Zlatna pravila zdrave ishraneSo zamenite ceđenim limunom i svežim začinima.
26. Pijte manje kafe na dan ili ako je moguće razređenu.
27. Kuvajte meso najbolje moguće.
28. Izaberite integralno brašno umesto belog....
18. feb.
1
Zlatni brkKoristi od zlatnog brka
Zlatni brk je popularna kao sobna i dekorativna biljka....
18. april
Jagnjetina u rerni sa mnogo začinaU šerpi se zagreva maslac, dodaju se svi začini osim mladog luka i nane.
Meso se natrlja dobro ovom smesom. Pokriva se lukom i nanom.
U posudu za pečenje se sipa šolja piva, šolja vode i malo ulja....
30. mart
Ćuftice od tikvica sa mnogo začinaIsecede si i u njih se dodaje jaje, začini, tahini i sok od limuna.
Dodaje se smesa od brašna i soda se promeša....
02. nov.
Pečeni sir sa koricom od začinaPotopite u žumanca, pokrijte njime celu površinu po siru i pospite delom začina tako da se lepo zalepi....
16. avgust
Troslojna pletena pogača sa 5 začinaOvako aromatičnu pogaču sa začinima i maslacem možete pripremiti gostima ili za doručak.
Prijatno!...
25. dec.
Pogledajte zlatna pravila pekara eksperataPečenje hleba, pogačica, slatkiša, sitnih kolača i svih drugih različitih kulinarskih proizvoda, ponekada je potcenjeno od mnogih domaćica.
Uprkos tome što u mnogim slučajevima izgleda kao dečja igra, pečenje ima...
28. feb.