Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Arapski začin Raz el hanutArapski začin Raz el hanut
29. maj
Popularni arapski začin Raz el hanut dobijamo tako što dobro promješamo sve navedene začine u datim količinama....
Kuklenska mešavinaKuklenska mešavina
01. januar
Uzela sam jednu veliku teglu listova kupusa (1340 g). Izvadila sam listove i pripremila ih. Sve što je bilo za sarme sam izdvojila, sredinu listova, kao i iskidane delove, iseckala sam ih na sitno. Očistila sam jednu šolju...
Zlatna pitaZlatna pita
27. maj
Orasi se samelju. Jaja i sir se pomešaju, dodaju se i orasi. Maslac se istopi. Uzimaju se po dva lista kora, svaka se maže maslacem i pripremljenom smesom, uvija se u rolat. Svaki sledeći rolat se uvija oko prethodnog....
Koktel Zlatna KafaKoktel Zlatna Kafa
11. avgust
Veoma osvežavajući i koktel koji će vas probuditi - koktel Zlatna kafa....
Kolač Zlatna jesenKolač Zlatna jesen
14. januar
Ohladite dok se ne zgusti, a nakon toga zalijte kolač već izvađen iz kalupa za pečenje. Kolač Zlatna jesen je gotov....
Žele zlatna jesenŽele zlatna jesen
28. jul
Grožđe se protrlja kroz cediljku (osim 150 g) procedi se i sok se ostavlja na hladno mesto. Kruške i jabuke se oljušte, iseku se na tanke kriške i sjedine se sa ljuskama od grožđa. Sve se preliva vrelom vodom i kuva se...
Pogača Zlatna jesenPogača Zlatna jesen
11. okt.
Kad izvadite iz rerne premažite maslacem i pokrijte krpom 5-10 minuta. Prijatno!...
Provansalska smesa začinaProvansalska smesa začina
29. jul
Od navedenih začina se pripremaju takozvani provansalski začini, količina može varirati, da bude po izboru i vrste mešanja. Sve sastojke stavite u duboku posudu i dobro pormešajte....
Ukusna pita Zlatna caricaUkusna pita Zlatna carica
26. sep.
Pitu pecite u umerenoj rerni do zlatne boje. Gotovu pitu poprskajte vodom i umotajte u krpu. Ukusna pita Zlatna carica je spremna....
Zlatna pogača sa sodomZlatna pogača sa sodom
21. januar
Gotova zlatna pogača sa sodom se vadi, prska se vodom i pokriva se pamučnom krpom....
Piletina sa 10 začinaPiletina sa 10 začina
01. januar
Sve začine, uključujući i so, pomešati u jednoj dubljoj posudi. Sačuvati 2 kašike začina. Piletinu dobro pomešati sa začinima (što bolje možete) i ostaviti da se marinira minimum 30 minuta....
Zlatna pravila mešenjaZlatna pravila mešenja
03. avgust
Koric gotovog peciva treba da bude braonkasta ili zlatna. Prijatno mešenje!...
Izraelska kuhinja: Neverovatna mešavina ukusaIzraelska kuhinja: Neverovatna mešavina ukusa
05. nov.
Činjenica da u Izraelu žive Jevreji koji su došli sa svih krajeva sveta, znači da je izraelska kuhinja zanimljiva mešavina jela - boršč i bline iz Rusije, piletina sa kajsijama iz Maroka, a da ne zaboravimo uticaj njihovih...
Svinjski rolat sa miksom začinaSvinjski rolat sa miksom začina
10. mart
Svinjski rolat sa miksom začina je gotov....
Sušeni file sa mnogo začinaSušeni file sa mnogo začina
10. sep.
Pomešamo sve začine. Filee uvaljamo lepo u začine. Probijamo iglom i stavljamo debeli konac, ostavljamo da se suše na provetrivom mestu. Neka vam je ukusno!...
Sos od maslina i začinaSos od maslina i začina
05. jul
Pomešate sastojke zajedno u blenderu ili secku. Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije. Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu. Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od...
Mešavina meda, limuna i soda kod bolnog grlaMešavina meda, limuna i soda kod bolnog grla
16. jul
Iscedite sok od polovine limuna u malu posudicu, dodajte u njega pola kašičice meda i sodu na vrh kašičice. Promešajte dobro smesu, dok se ne dobije gusta pena. Pojedite smesu lagano u malim gutljajima, pazeći da je...
Zlatna pravila zdrave ishraneZlatna pravila zdrave ishrane
18. feb.
1
So zamenite ceđenim limunom i svežim začinima. 26. Pijte manje kafe na dan ili ako je moguće razređenu. 27. Kuvajte meso najbolje moguće. 28. Izaberite integralno brašno umesto belog....
Zlatni brkZlatni brk
18. april
Koristi od zlatnog brka Zlatni brk je popularna kao sobna i dekorativna biljka....
Jagnjetina u rerni sa mnogo začinaJagnjetina u rerni sa mnogo začina
30. mart
U šerpi se zagreva maslac, dodaju se svi začini osim mladog luka i nane. Meso se natrlja dobro ovom smesom. Pokriva se lukom i nanom. U posudu za pečenje se sipa šolja piva, šolja vode i malo ulja....
Pečeni mladi krompir sa mnogo začinaPečeni mladi krompir sa mnogo začina
04. avgust
Pečeni mladi krompir s mnogo začina je gotov....
Ćuftice od tikvica sa mnogo začinaĆuftice od tikvica sa mnogo začina
02. nov.
Isecede si i u njih se dodaje jaje, začini, tahini i sok od limuna. Dodaje se smesa od brašna i soda se promeša....
Pečeni sir sa koricom od začinaPečeni sir sa koricom od začina
16. avgust
Potopite u žumanca, pokrijte njime celu površinu po siru i pospite delom začina tako da se lepo zalepi....
Troslojna pletena pogača sa 5 začinaTroslojna pletena pogača sa 5 začina
25. dec.
Ovako aromatičnu pogaču sa začinima i maslacem možete pripremiti gostima ili za doručak. Prijatno!...
Pogledajte zlatna pravila pekara eksperataPogledajte zlatna pravila pekara eksperata
28. feb.
Pečenje hleba, pogačica, slatkiša, sitnih kolača i svih drugih različitih kulinarskih proizvoda, ponekada je potcenjeno od mnogih domaćica. Uprkos tome što u mnogim slučajevima izgleda kao dečja igra, pečenje ima...