Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? ​Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? ​
16. januar
Bundeva je jedna od najkorisnijih povrtarskih kultura. Pokazuje i bogatstvo ukusnih kvaliteta i širok spektar zdravih primena za ljudsko telo. Povrće je bogat izvor vlakana i antioksidanata. Omiljena bundeva pruža zaštitu...
Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?
05. april
Karfiol je hranljivo povrće koje je puno vitamina, minerala i antioksidanata. Poslednjih godina sok od karfiola je stekao popularnost kao zdrav napitak koji pruža brojne blagodeti za organizam. U ovom članku ćemo istražiti...
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?
13. avgust
Zašto da pijemo sok od limuna? Zato što je koristan i pomaže našem telu da dobije neophodne vitamine i sastojke, kako bi bilo zdravo i energično....
Sok od kupusa (raso) i njegova korisna svojstvaSok od kupusa (raso) i njegova korisna svojstva
12. sep.
Nakon svega navedenog, zaključujemo da su kiseli kupus i sok od kiselog kupusa korisni i blagotvorni za naše zdravlje i figuru. Na našim prostorima, kiseli kupus i sok od kiselog kupusa su poznati vekovima....
Zašto da pijemo sok od ananasaZašto da pijemo sok od ananasa
22. mart
Iako je otadžbina ukusno ananasa u dalekom južnom Brazilu, danas je on svuda popularan. Njegovih čudesnih svojstava ima bezbroj, ali na prvom mestu je to što ananas ima blagotvoran uticaj u borbi sa viškom kilograma....
Musaka od kiselog kupusaMusaka od kiselog kupusa
22. feb.
Nauljati vatrostalnu posudu (ili pleh, pekač), rasporediti red kupusa, preko naneti fil sa mlevenim mesom, preko mesa naneti pirinač i završiti redom kupusa....
Šnicle od kiselog kupusaŠnicle od kiselog kupusa
17. dec.
Serviraju se sa sosom od belog luka ili kiselim mlekom....
Ukusna musaka od kiselog kupusaUkusna musaka od kiselog kupusa
27. jul
Ukusna musaka od kiselog kupusa je gotova....
Brza salata od kiselog kupusaBrza salata od kiselog kupusa
09. jun
Isečemo glavicu na sitno. Posipamo uljem i alevom paprikom. Serviramo direktno u posudi, pri čemu za svakoga za stolom odvojimo poseban tanjir. (^_^)...
Moja sarma od kiselog kupusaMoja sarma od kiselog kupusa
13. dec.
Vratiti u rernu još par minuta i moja sarma od kiselog kupusa je gotova....
Hladna čorba od kiselog kupusaHladna čorba od kiselog kupusa
09. januar
Kiseli kupus isečemo sitno. Stavljamo u duboku posudu. Praziluk sečemo po dužini na četiri dela i nakon toga na komade debljine oko pola cm. Stavljamo u kupus....
Domaća pita od kiselog kupusaDomaća pita od kiselog kupusa
18. april
Isecite kupus na sitno i izdinstajte ga u ulju dok se blago ne zaprži. Od nabrojanih sastojaka zamesite testo koje se deli na jednake delove. Svaki deo oblikujte u lopticu....
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Zašto treba da pijemo sok od krastavca?
28. nov.
Međutim, treba imati na umu da ovaj sok povećava kiselost u želucu i da u slučaju gastritisa, čira ili problema sa crevnim traktom može pogoršati stanje....
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Čaj od breze - zašto da ga pijemo?
07. okt.
Jutarnja šolja čaja obično sadrži dobro poznate biljke za opšte toniranje tela, ali ne uključuje lišće breze, iako se bela breza od davnina koristila kao hrana i lek. Obično se čaj od sušenog lista breze uzima za određena...
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?
18. dec.
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo? Nakon što smo Vas izbliza upoznali sa fizalisom i njegovim svojstvima, vreme je da objasnimo zašto je korisno da konzumiramo fizalis u obliku čaja....
Čorba od kiselog kupusa i sočivaČorba od kiselog kupusa i sočiva
01. jul
Kada se kupus proprži, sipa se malo vode, tek toliko da se prekrije. Kada šargarepe omekšaju, stavlja se oprano sočivo i lovorov list i sipa se desetak šolja vode....
Čorba od kiselog kupusa i povrćaČorba od kiselog kupusa i povrća
12. januar
U ulje stavljamo sitno iseckan kisei kupus da se dinsta. Redom dodajemo iseckan luk, grašak, krompir, oljušten i isečen na kockice. Sipamo alevu papriku i biber po ukusu. Dodajemo i brašno (1 kašičicu)....
Čorba od kiselog kupusa sa kobasicomČorba od kiselog kupusa sa kobasicom
25. maj
Zagrejte sok od kupusa, zatim mu dodajte vode, tako da ukupno imate oko 1 l tečnosti, zatim dodajte iseckan kupus, kobasicu iseckanu na kolutiće, kim i kuvajte dok ne omekša....
Čorba od kiselog kupusa s pirinčemČorba od kiselog kupusa s pirinčem
08. april
Za to vreme isečemo kupus na veoma sitno i dodajemo ga u luk, da se malo zaprži. Nakon toga dodajemo univerzalni začin, sok od kupusa i vodu....
Supa od kiselog kupusa sa pirinčemSupa od kiselog kupusa sa pirinčem
03. april
U šerpu se stavlja 2 litra vode da provri i stavlja se sitno isečen kupus. Ostavlja se da vri dok ne omekša....
Sok od kupusa protiv zatvoraSok od kupusa protiv zatvora
14. feb.
Nakratko, možemo si pomoći ispijanjem soka od kiselog kupusa na prazan stomak. Sok od kiselog kupusa malo zagrejte i pijte na gutljaje. Tečnost se dobro apsorbuje u telo....
Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?
30. jun
Sva prirodna pića bez dodataka hemikalija su veoma korisna i zdrava. Pogotovo kada nemamo sezonsko voće na trpezi. Ovo važi i za sok od breskve. Ovaj sok se razlikuje od uzimanja svežeg voća jer je mnogo lakše svarljiv...
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?
02. dec.
Crna ribizla je žbun čiji su plodovi, listovi i grane bogati vitaminima i mineralima. U narodnoj medicini crna ribizla se koristi za jačanje imunološkog sistema i lečenje nekih bolesti. Čaj od listova crne ribizle je veoma...
Zimska supa sa sokom od kiselog kupusaZimska supa sa sokom od kiselog kupusa
23. mart
Zatim dodajte 1, 5 l soka od kiselog kupusa. Supa sa svinjetinom se dovede do ključanja i degustira. Ako je slana, dodajte malo vode, i obrnuto, po potrebi -sok od kupusa....
Domaća čorba od kiselog kupusa sa kobasicomDomaća čorba od kiselog kupusa sa kobasicom
28. jul
Isecite luk na sitno i izdisntajte ga u ulju dok ne omekša. Dodajte sitno isečenu glavicu kupusa i malo vode. Izdinstajte povrće na tihoj vatri dok kupus potpuno ne omekša. S vremena na vreme dodajte po malo vode....