Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? Bundeva je jedna od najkorisnijih povrtarskih kultura. Pokazuje i bogatstvo ukusnih kvaliteta i širok spektar zdravih primena za ljudsko telo.
Povrće je bogat izvor vlakana i antioksidanata. Omiljena bundeva pruža zaštitu...
16. januar
Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?Karfiol je hranljivo povrće koje je puno vitamina, minerala i antioksidanata. Poslednjih godina sok od karfiola je stekao popularnost kao zdrav napitak koji pruža brojne blagodeti za organizam.
U ovom članku ćemo istražiti...
05. april
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Zašto da pijemo sok od limuna?
Zato što je koristan i pomaže našem telu da dobije neophodne vitamine i sastojke, kako bi bilo zdravo i energično....
13. avgust
Sok od kupusa (raso) i njegova korisna svojstvaNakon svega navedenog, zaključujemo da su kiseli kupus i sok od kiselog kupusa korisni i blagotvorni za naše zdravlje i figuru.
Na našim prostorima, kiseli kupus i sok od kiselog kupusa su poznati vekovima....
12. sep.
Zašto da pijemo sok od ananasaIako je otadžbina ukusno ananasa u dalekom južnom Brazilu, danas je on svuda popularan. Njegovih čudesnih svojstava ima bezbroj, ali na prvom mestu je to što ananas ima blagotvoran uticaj u borbi sa viškom kilograma....
22. mart
Musaka od kiselog kupusaNauljati vatrostalnu posudu (ili pleh, pekač), rasporediti red kupusa, preko naneti fil sa mlevenim mesom, preko mesa naneti pirinač i završiti redom kupusa....
22. feb.
Brza salata od kiselog kupusaIsečemo glavicu na sitno.
Posipamo uljem i alevom paprikom.
Serviramo direktno u posudi, pri čemu za svakoga za stolom odvojimo poseban tanjir.
(^_^)...
09. jun
Moja sarma od kiselog kupusaVratiti u rernu još par minuta i moja sarma od kiselog kupusa je gotova....
13. dec.
Hladna čorba od kiselog kupusaKiseli kupus isečemo sitno. Stavljamo u duboku posudu. Praziluk sečemo po dužini na četiri dela i nakon toga na komade debljine oko pola cm.
Stavljamo u kupus....
09. januar
Domaća pita od kiselog kupusaIsecite kupus na sitno i izdinstajte ga u ulju dok se blago ne zaprži. Od nabrojanih sastojaka zamesite testo koje se deli na jednake delove.
Svaki deo oblikujte u lopticu....
18. april
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Međutim, treba imati na umu da ovaj sok povećava kiselost u želucu i da u slučaju gastritisa, čira ili problema sa crevnim traktom može pogoršati stanje....
28. nov.
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Jutarnja šolja čaja obično sadrži dobro poznate biljke za opšte toniranje tela, ali ne uključuje lišće breze, iako se bela breza od davnina koristila kao hrana i lek.
Obično se čaj od sušenog lista breze uzima za određena...
07. okt.
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?
Nakon što smo Vas izbliza upoznali sa fizalisom i njegovim svojstvima, vreme je da objasnimo zašto je korisno da konzumiramo fizalis u obliku čaja....
18. dec.
Čorba od kiselog kupusa i sočivaKada se kupus proprži, sipa se malo vode, tek toliko da se prekrije. Kada šargarepe omekšaju, stavlja se oprano sočivo i lovorov list i sipa se desetak šolja vode....
01. jul
Čorba od kiselog kupusa i povrćaU ulje stavljamo sitno iseckan kisei kupus da se dinsta. Redom dodajemo iseckan luk, grašak, krompir, oljušten i isečen na kockice.
Sipamo alevu papriku i biber po ukusu. Dodajemo i brašno (1 kašičicu)....
12. januar
Čorba od kiselog kupusa sa kobasicomZagrejte sok od kupusa, zatim mu dodajte vode, tako da ukupno imate oko 1 l tečnosti, zatim dodajte iseckan kupus, kobasicu iseckanu na kolutiće, kim i kuvajte dok ne omekša....
25. maj
Čorba od kiselog kupusa s pirinčemZa to vreme isečemo kupus na veoma sitno i dodajemo ga u luk, da se malo zaprži. Nakon toga dodajemo univerzalni začin, sok od kupusa i vodu....
08. april
Supa od kiselog kupusa sa pirinčemU šerpu se stavlja 2 litra vode da provri i stavlja se sitno isečen kupus. Ostavlja se da vri dok ne omekša....
03. april
Sok od kupusa protiv zatvoraNakratko, možemo si pomoći ispijanjem soka od kiselog kupusa na prazan stomak.
Sok od kiselog kupusa malo zagrejte i pijte na gutljaje.
Tečnost se dobro apsorbuje u telo....
14. feb.
Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?Sva prirodna pića bez dodataka hemikalija su veoma korisna i zdrava. Pogotovo kada nemamo sezonsko voće na trpezi. Ovo važi i za sok od breskve.
Ovaj sok se razlikuje od uzimanja svežeg voća jer je mnogo lakše svarljiv...
30. jun
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Crna ribizla je žbun čiji su plodovi, listovi i grane bogati vitaminima i mineralima. U narodnoj medicini crna ribizla se koristi za jačanje imunološkog sistema i lečenje nekih bolesti. Čaj od listova crne ribizle je veoma...
02. dec.
Zimska supa sa sokom od kiselog kupusaZatim dodajte 1, 5 l soka od kiselog kupusa. Supa sa svinjetinom se dovede do ključanja i degustira. Ako je slana, dodajte malo vode, i obrnuto, po potrebi -sok od kupusa....
23. mart
Domaća čorba od kiselog kupusa sa kobasicomIsecite luk na sitno i izdisntajte ga u ulju dok ne omekša. Dodajte sitno isečenu glavicu kupusa i malo vode. Izdinstajte povrće na tihoj vatri dok kupus potpuno ne omekša. S vremena na vreme dodajte po malo vode....
28. jul