bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
GarganegaGarganega
06. okt.
Serviranje garganege Prisustvo vina od Garganege na stolu je važan događaj i iz tog razloga vino treba da se serrvira sa neophdonom pažnjom. Pre nego što se servira treba da bude ohlađeno....
Korisne i štetne namirnice - razlika u kalorijama će vas šokiratiKorisne i štetne namirnice - razlika u kalorijama će vas šokirati
26. sep.
Pogledajte kalorijsku vrednost jednih od najkorisnijih i naštetnijih namirnica u našoj galeriji - razlike će vas dosta iznenaditi....
Rimska kamilica - sve njene koristi i razlike u poređenju sa običnomRimska kamilica - sve njene koristi i razlike u poređenju sa običnom
01. sep.
Za razliku od obične kamilice, rimska se preferira u zemljama kao što su Engleska, Belgija i Francuska. Kamilica, poznata po našim zemljama, nema nikakve vlasi i dlačice kao ona na rimskoj....
Razlika između kima i kuminaRazlika između kima i kumina
30. maj
Iako kim i kumin imaju skoro isti nayiv i iako su oba začini i prilično aromatični (ali na drugačiji način), razlika svakako postoji....
RazličakRazličak
16. jul
Različak cveta početkom leta....
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Kada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
Vitamin UVitamin U
17. avgust
Vitamin U, poznat još i kao S-metilmetionin, pripada grupi materija koje su slične vitaminima, ali za lakše prepoznavanje je nazvan vitaminom. Ovaj vitamin nije mnogo poznat, a razlog tome može biti činjenica da nije dobro...
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneRazlika između amonijačne sode i sode bikarbone
19. okt.
Za razliku od nje, amonijačna soda se stavljq skoro samo u gurabije. Obe deluju slično, tako da se mogu koristiti u zavisnosti od želje kuvara....
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uFinese prilikom kuvanja u air fryer-u
17. dec.
Svako ko nije pokušao da kuva u air fryer-u je malo skeptičan. Ovo je nova moderni kuhinjski gadžet koji štedi mnogo vremena domaćicama, kuva zdravije i čistije. Tako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese...
Ideje za ukusne recepte u air fryer-uIdeje za ukusne recepte u air fryer-u
25. januar
Air fryer je mali praktični uređaj, jedan od savremenih uređaja u našoj kuhinji koji već prisustvuje u dosta domaćinstava. Uređaj je poznat po svom zdravom kuvanju i štedi vreme u kuhinji. Sa air fryer-om možemo da skuvamo...
Šećer u PrahuŠećer u Prahu
20. jul
Šećer u prahu je mehanički samleven kristal-šećer. U pripremi šećera u prahu se ne primenjuje tretiranje hemijskim sastojcima, već samo specijalne mašine, koje melju šećer od kristala u fin prah. Šećer u prahu ima...
Mleko u prahuMleko u prahu
05. jun
Mleko u prahu predstavlja instant materiju, koja kad se rastvori sa toplom vodom postaje zamena za sveže mleko. Na tržištu se može naći mleko u prahu sa niskim i visokim procentom masti. Instant mleko u prahu se koristi...
Purini u hraniPurini u hrani
18. maj
Purini su jedinjenja koja sadrže azot. Purini takođe uključuju i mokraćnu kiselinu, koja je kranji produkt metabolizma purina. Gomilanje purina i purinskih jedinjenja vodi do gomilanja soli mokraćne kiseline u hrskavici,...
Razlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrnaRazlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrna
08. maj
Zato, ako želite da pripremite ukusno jelo sa piirnčem, potrebno je da znate kakva je razlika između određenih vrsta pirinča i koji se koristi za koje jelo....
Braon ili bela jaja - da li postoji razlika?Braon ili bela jaja - da li postoji razlika?
04. april
Uprkos tome, naučnici su upoređivali braon jaja sa onim koji imaju belu ljusku da bi videli da li postoji neka razlika....
Cinarin u artičoki - u čemu pomaže ovaj korisni sastojak?Cinarin u artičoki - u čemu pomaže ovaj korisni sastojak?
25. feb.
Smatramo da je artičoka povrće, ali to ustvari nije tačno. Artičoka je vrsta trna. Ova bodljikava biljka je izuzetno korisna zbog svog hranjljivog sadržaja. Sadrži obilje hranljivih i lekovitih supstanci, među kojima se...
Hrana u kojoj ima više gvožđa nego u teletiniHrana u kojoj ima više gvožđa nego u teletini
30. maj
Ne želite da konzumirate crveno meso? Nema problema! Namirnice iz galerije su toliko bogate gvožđem da će vam pomoći da nabavite dnevnu dozu gvožđa na odličan način. Mineral gvožđe je veoma važan element. Mineral transportuje...
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
Najopasniji konzervansi u hraniNajopasniji konzervansi u hrani
25. maj
Zdrava ishrana je jedna od tema o kojoj se najviše razgovara – šta da se konzumira, šta da se potpuno izbaci sa jelovnika i zašto. Dijete sve više preplavljuju umove ljudi i često dovode do opsesije hranom i prehrambenim...
Gajenje mente u saksijiGajenje mente u saksiji
11. april
Menta osvežava ukus hrane i veoma je korisna za varenje. To je jedna od najpopularnijih i najkorisnijih biljaka. Može se gajiti u bašti, ali dobro raste i u saksijama. Reći ćemo vam kako da gajite mentu u saksiji na...
Začini u arapskoj kuhinjiZačini u arapskoj kuhinji
22. feb.
Cimet Za razliku od evropske kuhinje gde se cimet pre svega koristi u poslastičarstvu, u Arapskom svetu on se dodaje i u mnoga glavna jela i predjela. 9....
Disblanas natrijuma u organizmuDisblanas natrijuma u organizmu
23. dec.
Kao rezultat delovanja takozvane kalijum-natrijumske pumpe dobija se razlika u koncentraciji ovih jona u ćelijskoj membrani....
Mali pomoćnici u kuhinjiMali pomoćnici u kuhinji
13. okt.
Za veštog domaćina razlika između lepe i savršene večera je samo u detaljima, ako imate dobru ekopu, uvek ćete svojim gostima ponuditi predivan doček....
Apsorpcija gvožđa u teluApsorpcija gvožđa u telu
08. sep.
Ukoliko iz jeednog ili drugog razloga ne nabavite dovoljno gvožđa za duži vremenski peeriod, u jednom trenutku će se pojaviti i simptomi deficita. Vrste gvožđa koje se apsorbuju su dve - hem i nehem....