Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Iznenađujuće primene sode bikarboneIznenađujuće primene sode bikarbone
12. maj
Soda bikarbona, poznata i kao soda za hleb, ima mnogo različitih svojstava, kako u kulinarstvu tako i van njega....
Najukusniji irski hleb od sodeNajukusniji irski hleb od sode
22. dec.
Za hleb od sode - tepsija se posipa brašnom, ne stavlja se masnoća ili papir, zato što menja hleb....
Pitice od sode sa siromPitice od sode sa sirom
04. jun
U dubokoj činiji izmrvite sir, dodajte kiselo mleko sa sodom, jaje, šećer, so i ulje. Postepeno dodajte brašno, zamesite testo koje se vrlo malo lepi. Nauljanim rukama napravite pogačice, pa ih ređajte u nauljanu...
Božićna pogača od sode sa jajimaBožićna pogača od sode sa jajima
10. januar
U umućeno žumance dodajte istopljeni kravlji maslac i namažite pogaču od sode. Pecite 50 minuta na 180°C prethodno zagrejanoj rerni. Božićnu pogaču od sode sa jajima poslužite na božićnu trpezu dok je još topla....
Neobična pogača od sode sa jajetomNeobična pogača od sode sa jajetom
10. feb.
U posudi se ugasi soda sa sirćetom. Dodaju se jaje, mleko sa praškom za pecivo i ulje. Sipa se voda i prosejano brašno. Mesi se meko testo, ako se lepi, stavlja se još malo. Oblikuje se u lopticu i ostavlja se na kratko...
Seoski hleb sa koricom od sodeSeoski hleb sa koricom od sode
26. okt.
Za koricu od sode i zanimljivu boju ovog seoskog hleba izmešajte 40 ml vode sa kašikom brašna, malo sode bikarbone i prstohvata soli. Ovom retkom kašicom premažite vaš hleb....
Pogača od sode sa semenkama i speltomPogača od sode sa semenkama i speltom
04. maj
U posudu sipajte brašno, dodajte umućeno jaje, mlaku vodu i kiselo mleko sa sodom umućenom u njemu. Dodajte ulje, so i umesite srednje testo. Ako vam se ispadne suvo kao kod mene, dodajte još malo vode i umesite testo....
Hlepčići od sode sa sirom i mlekomHlepčići od sode sa sirom i mlekom
19. feb.
Pokrijte krpom i poslužite hlepčiće od sode sa sirom i mlekom....
Prelepa pogača od sode za Badnje večePrelepa pogača od sode za Badnje veče
12. januar
Pogaču od sode pecite otprilike 35 minuta. Nakon toga je ohladite na rešetci i poslužite na trpezi za Badnje veče. Prelepa pogača od sode za Badnje veče je gotova....
Raskošna pogača od sode za Badnje večeRaskošna pogača od sode za Badnje veče
12. januar
Za veću i vazdušastu pogaču koristite malu tepsiju, s obzirom na to da pogača od sode ne raste toliko kao ona sa kvascem....
Posna pogača od sode sa gaziranom vodomPosna pogača od sode sa gaziranom vodom
29. januar
Nakon što izvadite iz rerne, stavite na rešetku i pokrijte krpom posnu pogaču od sode sa gaziranom vodom....
Pogača od sode s praškom za pecivoPogača od sode s praškom za pecivo
19. mart
Pomešala sam brašno s praškom za pecivo i napravila rupicu. Stavila sam sodu u melko i promešala da se aktivira. Razbila sam jaje u brazdu i dodala kiselo mleko, ulje, so i šećer. Promešala sam smesu viljuškom i postepeno...
Kolač od sode i šargarepe sa maskarpone siromKolač od sode i šargarepe sa maskarpone sirom
14. mart
Neka vam je slatko sa mojim kolačem od šargarepe i sode sa maskarpone sirom!...
Sredstvo od svinjske masti i sode kod hemoroidaSredstvo od svinjske masti i sode kod hemoroida
19. jul
1
U posudu stavljamo mast i dodajemo 1 kašičicu sode bikarbone. Dobro promešamo. Dobijamo mast sa kojom se hemoroidi mažu nekoliko puta na dan....
Razlika između kima i kuminaRazlika između kima i kumina
30. maj
Evo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti: 1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima. 2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima. 3....
Pogača od sode sa mlakom vodom za Badnje večePogača od sode sa mlakom vodom za Badnje veče
12. januar
Dobro se izmeša kako bi se šećer i soda rastvorili. Dodaje se sirće i ulje. Ponovo se dobro izmeša. Postepeno počinje da se dodaje brašno. Mesi se meko testo tako što se unutra stavlja novčić....
Seoska pogača od sode sa maslacem i šarenom soljuSeoska pogača od sode sa maslacem i šarenom solju
28. april
U čašu kiselog mleka se doda jedna ravna kašičica sode za hleb i dobro se promeša da se aktivira. Doda se jedna kašičica soli i psotepeno se dodaje brašno....
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Kada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
Razlika između crnih i zelenih maslinaRazlika između crnih i zelenih maslina
05. sep.
Još jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih. Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaRazlika između fetučinija, papardela i garganela
21. feb.
Međutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa. One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini. Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
Koliko se praška za pecivo i sode bikarbone stavlja na 1 kg brašna?Koliko se praška za pecivo i sode bikarbone stavlja na 1 kg brašna?
14. april
Uopšteno govoreći, koristi se između 40 i 50 grama praška za pecivo (ili oko 15 g sode bikarbone) po kilogramu brašna. Važno je pažljivo izmeriti prašak za pecivo....
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
Razlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrnaRazlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrna
08. maj
Zato, ako želite da pripremite ukusno jelo sa piirnčem, potrebno je da znate kakva je razlika između određenih vrsta pirinča i koji se koristi za koje jelo....
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
Razlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i MuskovadoRazlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i Muskovado
10. jun
Ova razlika u boji nastaje usled različite količine melase u konačnom proizvodu. Nerafinisani šećer od trske ili repe najčešće se smatra smeđim....