Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koristi od mladog siraSir je bogat kalcijumom, fosforom i cinkom, kao i mikro elementima koji pomažu u obnavljanju kiselosti u ustima. Kvaliteti prikupljeni u njemu pomažu u izgradnji koštanog tkiva. Uopšteno govoreći, kalcijum je element koji...
18. dec.
Kulinarska upotreba Kvark siraZa iz tog razloga kvark sir koriste mnogi ljubitelji dobre i ukusne kuhinje.
Kvark sir može da se pravi od punomasnog, nemasnog ili obranog mleka. Zbog visokog sadržaja vode, lako se kvari....
02. maj
Loptice od sira i topljenog siraMaslac treba da bude razmekšan, a običan sir - narendan.
Topljeni sir i sitan sir se pomešaju.
Dodaje im se narendan sir i maslac.
Od svih sastojaka se zamesi glatko meko testo.
Testo se oblikuje u male loptice...
09. dec.
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Obično se prodaje i u obliku spreja koji olakšava kuvarima koji njome planiraju da ukrase svoja poslastičarska dela....
17. dec.
Razlika između kima i kuminaEvo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti:
1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima.
2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima.
3....
30. maj
Salata od sitnog sira, sira i pečenih paprikaDodajte ih u smesu od sira i sitnog sira.
Beli luk i mirođiju sitno iseckajte i dodajte ih ostalim sastojcima.
Posolite, dodajte maslinovo ulje i dobro promešajte. Salatu poslužite ohlađenu....
24. feb.
Pečurke Tri siraNa dno svake stavite komadić maslaca, 1 kašičicu krem sira, parče dimljenog sira i završite parčetom mocarele.
Poređajte ih u pleh, dno pleha namažite maslacem. Pecite u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
03. januar
Pogača Tri siraZa to vreme napravite nadev tako što pomešate tri vrste sira sa belancetom i dobro promešajte....
22. sep.
Pohovani komadići siraUvaljajte komadiće sira prvo u brašno, zatim u smesu za pohovanje. Spuštajte sir u dobro zagrejano ulje da se isprži sa obe strane....
31. maj
Kaša od siraZapržite brašno uistopljenom maslacu. Kada postane zlatasto razredite sa svežim mlekom dok ne dobijete retku kašu. Kuvajte dok neprestano mešate.
Namrvite sir i sipajte ga unutra. Posolite. Kuvajte kašu dok ne dobijete...
09. jun
Palenta 4 siraPecite palentu 4 sira na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu boju.
Nasecite na porcije i poslužite toplu palentu.
Prijatno!...
17. nov.
Taljatele četiri siraOdlične taljatele četiri sira sa sosom koji se lako pravi.
Prijatno!...
27. mart
Kiš 4 siraUkusni, nežni i aromatični kiš 4 sira se poslužuje topao ili ohlađen i konzumira se istog dana kako bi kora bila hrskava, a fil mekan i kremast.
Prijatno!...
09. mart
Kavijar od siraU posudu izrendamo sir sitno.
Kuvamo jaja 10 minuta. Odvajamo žumanca i izrendamo ih u sir.
Dodajemo ljutu alevu papriku i biber. Postepeno dodajemo i ulje, mešamo neprestano.
Prilikom serviranja oblikujemo dobijeni...
07. okt.
Pohovani zalogaji siraKačkavalj i sirevi se narendaju na rende. Dodajte umućena belanca u njih i promešajte.
Dodajte sitno isečenu mirođiju i peršun, kao i biber po ukusu.
Oformite loptice veličine oraha, koje se uvaljaju u kukuruzno brašno...
02. sep.
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaMeđutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa.
One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini.
Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
21. feb.
Razlika između bele i crne čokoladeKada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
06. avgust
Razlika između crnih i zelenih maslinaJoš jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih.
Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
05. sep.
Koja je razlika između običnog luka i šalota?Ako vam se ne sviđa gorak ukus običnog luka i njegova oštra aroma, onda postoji alternativa - šalot.
Slađeg je ukusa i nema tako izražen miris. O svim razlikama između luka i šalota saznaćete u ovom postu....
05. maj
Prednosti i mane sira i kačkavalja na bazi biljakaU prodavnicama se redovno mogu videti sir i kačkavalj, na čijim etiketama piše da sadrže biljne masti ili da su u potpunosti biljnog proizvoda. To znači da se ne prave po drevnoj tehnologiji - od kravljeg, ovčijeg ili kozjeg...
05. januar
Namaz od sitnog siraUmutite sitni sir.
Luk narendajte i dodajte ga u smesu.
Stavite i ostale začine.
Umutite smesu i postepeno dodajte ulje.
Ukrasite prema vašoj želji i poslužite.
Napomena: Biber možete zameniti senfom....
23. avgust
Lenje pitice od siraStavite kiselo mleko i sodu u posudu, dok se soda ne aktivira. Dodajte jaje i umutite, a nakon toga dodajte naseckane masline zajedno sa izmrvljenim sirom.
Dodajte brašno da dobijete gusto, lepljivo testo. Uz pomoć kašike...
20. april