Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koristi od mladog siraKoristi od mladog sira
18. dec.
Sir je bogat kalcijumom, fosforom i cinkom, kao i mikro elementima koji pomažu u obnavljanju kiselosti u ustima. Kvaliteti prikupljeni u njemu pomažu u izgradnji koštanog tkiva. Uopšteno govoreći, kalcijum je element koji...
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Za iz tog razloga kvark sir koriste mnogi ljubitelji dobre i ukusne kuhinje. Kvark sir može da se pravi od punomasnog, nemasnog ili obranog mleka. Zbog visokog sadržaja vode, lako se kvari....
Loptice od sira i topljenog siraLoptice od sira i topljenog sira
09. dec.
Maslac treba da bude razmekšan, a običan sir - narendan. Topljeni sir i sitan sir se pomešaju. Dodaje im se narendan sir i maslac. Od svih sastojaka se zamesi glatko meko testo. Testo se oblikuje u male loptice...
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?
17. dec.
Obično se prodaje i u obliku spreja koji olakšava kuvarima koji njome planiraju da ukrase svoja poslastičarska dela....
Razlika između kima i kuminaRazlika između kima i kumina
30. maj
Evo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti: 1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima. 2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima. 3....
Salata od sitnog sira, sira i pečenih paprikaSalata od sitnog sira, sira i pečenih paprika
24. feb.
Dodajte ih u smesu od sira i sitnog sira. Beli luk i mirođiju sitno iseckajte i dodajte ih ostalim sastojcima. Posolite, dodajte maslinovo ulje i dobro promešajte. Salatu poslužite ohlađenu....
Pečurke Tri siraPečurke Tri sira
03. januar
Na dno svake stavite komadić maslaca, 1 kašičicu krem sira, parče dimljenog sira i završite parčetom mocarele. Poređajte ih u pleh, dno pleha namažite maslacem. Pecite u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
Pogača Tri siraPogača Tri sira
22. sep.
Za to vreme napravite nadev tako što pomešate tri vrste sira sa belancetom i dobro promešajte....
Pohovani komadići siraPohovani komadići sira
31. maj
Uvaljajte komadiće sira prvo u brašno, zatim u smesu za pohovanje. Spuštajte sir u dobro zagrejano ulje da se isprži sa obe strane....
Loptice od siraLoptice od sira
18. jun
Stavljamo loptice od sira u rernu i pečemo dok ne budu gotove....
Kaša od siraKaša od sira
09. jun
Zapržite brašno uistopljenom maslacu. Kada postane zlatasto razredite sa svežim mlekom dok ne dobijete retku kašu. Kuvajte dok neprestano mešate. Namrvite sir i sipajte ga unutra. Posolite. Kuvajte kašu dok ne dobijete...
Palenta 4 siraPalenta 4 sira
17. nov.
Pecite palentu 4 sira na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu boju. Nasecite na porcije i poslužite toplu palentu. Prijatno!...
Špagete četiri siraŠpagete četiri sira
04. nov.
1
Promešajte i servirajte odmah špagete četiri sira....
Taljatele četiri siraTaljatele četiri sira
27. mart
Odlične taljatele četiri sira sa sosom koji se lako pravi. Prijatno!...
Kiš 4 siraKiš 4 sira
09. mart
Ukusni, nežni i aromatični kiš 4 sira se poslužuje topao ili ohlađen i konzumira se istog dana kako bi kora bila hrskava, a fil mekan i kremast. Prijatno!...
Kiš četiri siraKiš četiri sira
06. mart
Gotov kiš četiri sira ostavljamo da se blago ohladi pre serviranja....
Kavijar od siraKavijar od sira
07. okt.
U posudu izrendamo sir sitno. Kuvamo jaja 10 minuta. Odvajamo žumanca i izrendamo ih u sir. Dodajemo ljutu alevu papriku i biber. Postepeno dodajemo i ulje, mešamo neprestano. Prilikom serviranja oblikujemo dobijeni...
Pohovani zalogaji siraPohovani zalogaji sira
02. sep.
Kačkavalj i sirevi se narendaju na rende. Dodajte umućena belanca u njih i promešajte. Dodajte sitno isečenu mirođiju i peršun, kao i biber po ukusu. Oformite loptice veličine oraha, koje se uvaljaju u kukuruzno brašno...
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaRazlika između fetučinija, papardela i garganela
21. feb.
Međutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa. One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini. Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Kada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
Razlika između crnih i zelenih maslinaRazlika između crnih i zelenih maslina
05. sep.
Još jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih. Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
Koja je razlika između običnog luka i šalota?Koja je razlika između običnog luka i šalota?
05. maj
Ako vam se ne sviđa gorak ukus običnog luka i njegova oštra aroma, onda postoji alternativa - šalot. Slađeg je ukusa i nema tako izražen miris. O svim razlikama između luka i šalota saznaćete u ovom postu....
Prednosti i mane sira i kačkavalja na bazi biljakaPrednosti i mane sira i kačkavalja na bazi biljaka
05. januar
U prodavnicama se redovno mogu videti sir i kačkavalj, na čijim etiketama piše da sadrže biljne masti ili da su u potpunosti biljnog proizvoda. To znači da se ne prave po drevnoj tehnologiji - od kravljeg, ovčijeg ili kozjeg...
Namaz od sitnog siraNamaz od sitnog sira
23. avgust
Umutite sitni sir. Luk narendajte i dodajte ga u smesu. Stavite i ostale začine. Umutite smesu i postepeno dodajte ulje. Ukrasite prema vašoj želji i poslužite. Napomena: Biber možete zameniti senfom....
Lenje pitice od siraLenje pitice od sira
20. april
Stavite kiselo mleko i sodu u posudu, dok se soda ne aktivira. Dodajte jaje i umutite, a nakon toga dodajte naseckane masline zajedno sa izmrvljenim sirom. Dodajte brašno da dobijete gusto, lepljivo testo. Uz pomoć kašike...