Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Smeđi šećer MuskovadoOno što ne znamo je da on može potpuno biti zameljen od zdrave alternative šećeru, smeđim šećerom Muskovado.
Smeđi šećer Muskovado je nerafinisani šećer sa Ostrva Mauricijus....
13. januar
Sve o smeđem šećeru MuskovadoIstorija smeđeg šećera Muskovado
Većina ovog Muskovado smeđeg šećera od trske se dobija na ostrvu Mauricijus, kraj obala Afrike i Indije....
06. avgust
Razlika između kima i kuminaEvo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti:
1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima.
2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima.
3....
30. maj
Razlika između bele i crne čokoladeKada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
06. avgust
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaMeđutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa.
One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini.
Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
21. feb.
Razlika između crnih i zelenih maslinaJoš jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih.
Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
05. sep.
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
22. januar
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneZa razliku od nje, amonijačna soda se stavljq skoro samo u gurabije. Obe deluju slično, tako da se mogu koristiti u zavisnosti od želje kuvara....
19. okt.
Smeđi šećer Muskovado - koristi i upotrebaVrsta Muskovado se dosta razlikuje od rafinisanog proizvoda na koji smo navikli. On je vlažan, malo lepljiv na dodir i liči na mokri pesak....
03. nov.
Razlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrnaZato, ako želite da pripremite ukusno jelo sa piirnčem, potrebno je da znate kakva je razlika između određenih vrsta pirinča i koji se koristi za koje jelo....
08. maj
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
26. maj
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Pavlaka je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kulinarstvu. Svako je koristi za pravljenje ukusnih jela. Ona nalazi primenu u pripremanju sosova, krem supa, različitih vrsta mesa i naravno - kolača. Često je u osnovi...
17. dec.
Džem od kajsija bez šećeraOstavite da se malo zgusne i tek onda počnite da sipate džem od kajsije bez šećera u tegle....
11. jun
Šećer DemeraraZa razliku od smeđeg šećera, koji ima ukus melase, Demerara ima prirodnu toplu aromu karamela....
09. jun
Šećer TurbinadoTurbinado šećer je prirodni smeđi šećer, a naziv Turbinado potiče iz činjenice da se postupak sušenja kristala izvodi u centrifugi (turbini). Delimično je obrađen i uklonjen je mali deo melase....
16. avgust
Krambl sa borovnicama i šećerom MuskovadoIzvadite maslac na sobnu temperaturu na pola sata. Nasecite ga na kockice u posudu.
Dodajte sve sastojke za testo sa maslacem. Mešajte drvenom kašikom, dok se svi sastojci ne pomešaju i dok ne dobijete lepljivo testo....
20. nov.
Kolač sa šargarepom i smeđim šećerom MuskovadoDodajte šećer i nastavite da mutite.
Prosejemo brašno pomoću sita u posudu. Očistite i narendajte šargarepu.
U posudu sa ostalim sastojcima stavite ulje, cimet i promešajte....
28. sep.
Agnesa sa orasima i muskovadomUmutite maslac i šećer dok ne dobijete vazdušasti krem. Dodajte brašno, orahe i vanilu i umutite dobro, da se dobije gusto testo.
Umutite belanca u sneg pomoću prstohvata soli. Dodajte ih iz nekoliko puta u smesu od oraha...
07. nov.
Sirup od smeđeg šećera za kolače i deserteOvaj sirup od smeđeg šećera za kolače i deserte je savršen za prelivanje kora za torte.
Možete dodati malo konjaka ili ruma kako biste pojačali aromu....
25. feb.
Razlika između želatina i kolagenaAko se pitate koja je razlika između kolagena i želatina, onda su sledeći redovi za vas. Detaljno ćemo objasniti sličnosti i razlike između kolagena i želatina....
19. januar
Proteinski kolač sa puterom od kikirikija bez šećeraUživajte u mom proteinskom kolaču sa puterom od kikirikija bez šećera!...
03. nov.
Kolač sa jabukama, orasima i muskovadomTipičan jesenji kolač sa aromom jabuka, oraha i karamel ukusa muskovada.
Kolač sa jabukama, orasima i muskovadom je gotov....
28. sep.
Razlika između crne i bele leblebijeNajpoznatije sorte leblebije su:
- Krasnokutsk ili Krasnodar;
- Volžanin ili Volgrad;
- iranska ili izraelska;
- Jubilej;
- Bučak;
- Državna ekonomija;
A vrste leblebije po boji su:
- Smeđa, žuta, crvena, bela,...
22. april
Hrana sa visokim sadržajem šećeraŠećer je vrsta ugljenih hidrata koji se prirodno nalazi u voću, povrću, mahunarkama, za razliku od rafinisanog ili prerađenog šećera....
17. januar