Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinač - različite vrste, različita pripremaOva vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
16. sep.
Pita sa dve vrste lukaOčistite i operite obe vrste luka i naseckajte ga na sitne komadiće. Na vatri zagrejte polovinu količine ulja i dinstajte u njemu naseckani luk dok ne omekša. Posolite ga po ukusu....
26. nov.
Riba sa 4 vrste lukaSve vrste luka takodje iseci na listove i dodati krompiru.
Staviti povrće sa ribom na pleh i sve zajedno u rernu na 200 stepeni.
Napraviti marinadu od peršuna, belog luka, maslinovog ulja i limuna....
11. dec.
Četiri vrste luka sa guščijim jajimaČetiri vrste luka sa guščijim jajima poslužiti toplo....
15. avgust
Krompir salata sa dve vrste lukaSkuvan i oljušten krompir isečemo na kocke.
Mladi i crveni luk isečemo na sitno i dodajemo u krompir.
Začinjavamo i serviramo....
13. okt.
Kako da pečemo različite vrste mesa?Upoznaćemo vas sa osnovama pečenja, kao i sa načinima na koji se najbolje peku različite vrste mesa....
25. maj
Kaša od pečuraka sa dve vrste lukaKaša se sprema vema brzo, tako da je odlična za trenutke kada nemate ništa spremljeno, a hoćete da što pre jedete. Pečurke operite i isecite, pa ih stavite u 3-4 kašike zagrejanog ulja.
Pržite ih 2-3 minuta, pa zatim...
24. jul
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaDruga vrsta marinade je takozvana enzimna. Potrebni sastojci za njih su smokve, dinje, papaja, đumbir i kivi. Ovaj tip marinade je dosta agresivan....
12. okt.
Jaja farbana u lukovini od dve vrste lukaLukovinu crvenog luka potopiti u vodu i ostaviti preko noći da odstoji.
Lukovinu crnog luka iseći na nepravilne kockice, jaje premazati vodom zatim uvaljati u lukovinu, pa povezati u najlon čarapu.
Tako pripremljena...
10. jul
Svinjski bubrezi i džigerica sa dve vrste lukaBubrege očistimo od žilica i stavljamo ih u sirće i vodu na oko 30 minuta.
Očistimo crnu džigericu i dobro operemo. Sečemo je na kockcie.
Očistimo i oljuštimo mladi luk i luk. Stari sečemo na pola i posle na tanke kriške...
05. januar
Salata tabule sa peršunom i dve vrste lukaStavite bulgur u vruću vodu dok ne nabubri. Ocedite ga i ostavite da se ohladi.
Isecite luk i peršun na sitno. Sklonite semeni deo paradajza i isecite ga na male parčiće.
Promešajte povrće i dodajte po malo bulgura...
10. dec.
Koristi različitih vrsta čajevaU sledećim redovima pogledajte koristi različitih vrsta čajeva.
Zeleni čaj
Ova vrsta pića je poznata po svojim antioksidativnim svojstvima....
19. nov.
Koliko su kalorične različite vrste špageta?Špagete su izuzetno ukusno jelo, koje je izbegavano dugi niz godina, zbog zabrinutosti za svoje figure. Ispada da su pravili veliku grešku, jer špagete nisu toliko kalorične kako se smatralo nekada.
Takođe je zabluda da...
25. okt.
Francuska krem supa sa bundevom i tri vrste lukaGotovu francusku krem supu sa bundevom i tri vrste luka pasirajte dok se ne dobije glatka konzistencija. Razredite je ostalim bujonom do željene gustine....
08. mart
Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?Jedna od namirnica koje možete pripremiti na veoma različite načine je pirinač....
04. april
Glikemijski indeks različitih vrsta mesaGlikemijski indeks različitih vrsta mesa
- Svinjsko meso ima glikemijski indeks 50
- Goveđe meso ima indeks 40
- Pileće meso ima glikemijski indeks 30
- Meso ribe ima glikemijski indeks 38....
08. april
Preliv za različite salateSve sjediniti i mešati dok se ne dobije glatka smesa. Bosiljak dodati na kraju. Ovaj preliv je jako ukusan i možete ga dodati mnogim salatama. Nadamo se da će vam se dopasti!...
14. mart
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluTakođe, jedna te ista količina istog alkoholnog pića različito deluje na muškarce i žene....
08. april
Vrste pirinčaKada ste se već upoznali sa različitim vrstama pirinča, ostaje da izaberete šta želite da napravite sa pirinčem....
18. sep.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Koristi mladog lukaSve tri vrste povrća imaju snažaj diuretski efekat, pročišćavajući bubrege od nagomilanog peska, sprečavajući formiranje novog kamenja....
03. jun
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaAli nažalost, obe vrste povrća mogu da utiču na veoma loš zadah, poznat još i kao halitoza, i to posebno ako se konzumiraju u svežem obliku.
Zašto se pojavljuje taj miris?...
31. mart