Marinirana riba

Marinirana riba

0

Riba se očisti i opere u hladnoj vodi, ocedi se iseče na komade, koji se posole. Od vode, sirćeta, ulja/maslinovog ulja i začina pripremite marinadu, koju treba da kuvate 5 minuta. Riba se poređa u tegle - red...

1
Plava Riba

Plava Riba

27.06.2017

što je čini jednom od najskupljih riba u ribarnicama. Plava riba se pokvari veoma brzo ako ne bude zamrznuta ili stavljena na led omah nakon ulova. Sastav plave ribe Slično ostalim ribama, plava riba je izuzetno...

Konzervirana riba

Konzervirana riba

07.06.2017

pirea, po jedna kašika kukuruza, graška pasulja i kiselih krastavčića, nakon toga ređate parčiće ribe, ponavljajući još jednom paradajz pire, kukuruz, grašak, pasulj, kisele krastavčiće i opet ribu. Dobro pritisnete da se...

Pržena rečna riba

Pržena rečna riba

25.11.2018

Ribice se dobro očiste spolja i iznutra. Operu se u nekoliko voda, ocede se i posole. Ostavljamo 2-3 sata da upiju so. U brašno dodajemo malo soli i mešamo. Ako su ribice velike delimo ih na pola po dužini. Svako...

Krupna riba u rerni

Krupna riba u rerni

21.06.2018

ispari, ostavljamo tečnost da se redukuje. Nadev je gotov i vreme je da izvadimo ribu iz rerne. Sklanjamo lovorove listove i salatu. Riblji "sendvič" prepolovimo na dva dela. Dobijaju se 4 porcije. Svaki file...

Riba na briselski način

Riba na briselski način

28.06.2018

Operemo dobro ribu i sklonimo im glave i repove. Potopimo ih u mleko, a nakon toga u prethodno pomešano brašno i istucan dvopek/prezle. Ispržimo ih u zagrejanom ulju, izvadimo ih i poređamo u posudu za pečenje...

Džejmijeva pohovana riba

Džejmijeva pohovana riba

06.09.2018

zlaznu koricu. Izvadite i ocedite na ubrusu. Ribu servirajte sa limunom i prženim krompirom. Recept je adaptiran iz emisije Džejmija Olivera. Možete koristiti smesu za pohovanje za svaku belu ribu, - bakalar, hek, oslić, ajkulu....

Pohovana bela riba

Pohovana bela riba

31.08.2018

Treba da očistite ribu od kostiju i kože, nakon čega je isečete na parčiće. Pospite je solju, biberom i oraščićem. Pripremite gustu kašicu od brašna, žumanaca i vina/piva. Na kraju dodajte umućena belanca...

Pohovana bela riba

Pohovana bela riba

21.09.2018

Bela riba se seče na tanke kriške. Začinjavamo solju, biberom i sokom od limuna. Ostavlja se da se marinira najmanje sat vremena. U posudi pomešamo brašno sa prezlama. Jaja se umute dobro, ulje se zagrava u...

Sirovo usoljena riba

Sirovo usoljena riba

31.03.2018

. Papir menjamo nakon još 24 sata, zato što se pokvasio, ponovo poslimo i stavljamo u frižider. Ovo je poslednje soljenje. Nakon 10 dana se konzumira, ali u toku tih dana periodično menjamo papir. Kad izvadimo ribu, ako ima soli, sastružemo je dobro, sečemo i jedemo. Dobija se odlična sirovo usoljena riba....

Pržena riba sa krompirićima

Pržena riba sa krompirićima

10.01.2018

Ribu očistite od iznutrica i dobro je operite. Poželjno je da se ukloni i tamni unutrašnji omotač, jer riba, u suprotnom, može biti gorka. Dobro je posolite i ostavite je na 2-3 sata, kako bi upila so. Ribu zatim...

Pržena riba hek

Pržena riba hek

06.06.2017

Očišćenu i nasečenu ribu uvaljati u smesu, pripremljenu od svih začina i prezle (brašna). Zagrejati masnoću na tiganju, uvaljati svako parče ribe hek i stavljati ga da se prži. Gotovu ribu ostaviti da se iscedi na niskoj rešetci, sa ubrusom postavljenim ispod....