Marinirana riba

Marinirana riba

0

Riba se očisti i opere u hladnoj vodi, ocedi se iseče na komade, koji se posole. Od vode, sirćeta, ulja/maslinovog ulja i začina pripremite marinadu, koju treba da kuvate 5 minuta. Riba se poređa u tegle - red...

1
Plava Riba

Plava Riba

27.06.2017

što je čini jednom od najskupljih riba u ribarnicama. Plava riba se pokvari veoma brzo ako ne bude zamrznuta ili stavljena na led omah nakon ulova. Sastav plave ribe Slično ostalim ribama, plava riba je izuzetno...

Konzervirana riba

Konzervirana riba

07.06.2017

pirea, po jedna kašika kukuruza, graška pasulja i kiselih krastavčića, nakon toga ređate parčiće ribe, ponavljajući još jednom paradajz pire, kukuruz, grašak, pasulj, kisele krastavčiće i opet ribu. Dobro pritisnete da se...

Konzervirana karaš riba

Konzervirana karaš riba

21.09.2017

Spremamo u ekspres loncu. Poređamo u lonac ribu pomešanu sa začinima. Dobro je da na dno stavimo nešto što će čuvati da se riba ne zalepi - ja sam stavila grančice loze. Ostavljamo ribu da provri. Nakon što...

Sirovo usoljena riba

Sirovo usoljena riba

31.03.2018

. Papir menjamo nakon još 24 sata, zato što se pokvasio, ponovo poslimo i stavljamo u frižider. Ovo je poslednje soljenje. Nakon 10 dana se konzumira, ali u toku tih dana periodično menjamo papir. Kad izvadimo ribu, ako ima soli, sastružemo je dobro, sečemo i jedemo. Dobija se odlična sirovo usoljena riba....

Riba na briselski način

Riba na briselski način

28.06.2018

Operemo dobro ribu i sklonimo im glave i repove. Potopimo ih u mleko, a nakon toga u prethodno pomešano brašno i istucan dvopek/prezle. Ispržimo ih u zagrejanom ulju, izvadimo ih i poređamo u posudu za pečenje...

Krupna riba u rerni

Krupna riba u rerni

21.06.2018

ispari, ostavljamo tečnost da se redukuje. Nadev je gotov i vreme je da izvadimo ribu iz rerne. Sklanjamo lovorove listove i salatu. Riblji "sendvič" prepolovimo na dva dela. Dobijaju se 4 porcije. Svaki file...

Pohovana bela riba

Pohovana bela riba

21.09.2018

Bela riba se seče na tanke kriške. Začinjavamo solju, biberom i sokom od limuna. Ostavlja se da se marinira najmanje sat vremena. U posudi pomešamo brašno sa prezlama. Jaja se umute dobro, ulje se zagrava u...

Riba grdobina sa školjkama

Riba grdobina sa školjkama

14.11.2017

, kuvajte dok se ne otvore i odmah skinite sa vatre. 3. Ugrejte rernu na 200 stepeni. Ribu iz frižideta stavite na vatru sa maslinovim uljem i kad dobije zlatnu boju sa svih strana, prebacite je u odgovarjaući pleh i...

Pržena riba sa krompirićima

Pržena riba sa krompirićima

10.01.2018

Ribu očistite od iznutrica i dobro je operite. Poželjno je da se ukloni i tamni unutrašnji omotač, jer riba, u suprotnom, može biti gorka. Dobro je posolite i ostavite je na 2-3 sata, kako bi upila so. Ribu zatim...

Pržena rečna riba

Pržena rečna riba

09.10.2018

Ribice se dobro očiste spolja i iznutra. Operu se u nekoliko voda, ocede se i posole. Ostavljam 2-3 sata da upiju so. U brašno dodajem malo soli i mešam. Ako su ribice velike delim ih na pola po dužini. Svako parče...

Pržena riba Iglica

Pržena riba Iglica

24.06.2017

Očistite i operite ribu. Posolite je i stavite u frižider, dok ugrejete ulje u tiganju. Kada je ulje vruće, uvaljajte ribu u brašno i ispržite je. Servirajte sa limunom ili sosem za ribu. Ukrasite u tanjiru....