Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sardine u tiganjuPospite sardine brašnom i ispržite u dobro zagrejanom ulju sa obe strane. Čula sam da je sardina ukusna kad je ispržena na masti, ali nisam probala tu varijantu....
11. jul
Sardine u rerniPosolite veoma dobro prethodno očišćene i dobro oprane sardine i ostavite ih da odstoje 1 sat. Nakon toga ih isperite i stavite ih na štapiće za ražnjiće - koliko mogu da stanu na jedan štapić....
22. nov.
Sardine u crvenom umakuPrebacite iz blendera u tiganj sastojke, poredati sardine podeljne na pola, dekorisati maslinama i kriškama limuna.
Kuvati dok ne ispari tečnost....
17. feb.
Marinirane sardine u španskom stiluImajte u vidu nešto važno, moj savet: Čim kupite sveže sardine, zamrznite ih na 24 sata pre nego što ih spremite na ovaj način....
29. jun
Salata od sardina i makaronaRibu očistite oštrim nožem pod tekućom vodom. Odstranite rep i glavu i kičku. Izvadite unutrašnje organe tako da dobijete 2 komada fileta od svake ribe.
Ugrejte maslinovo ulje, dodajte beli luk i pržite ga dok ne dobije...
26. nov.
Sarde in saorPoređajte sardine u posudu i pokrijte smesom od luka. Ako prirpemate veću količinu, treba da stavite sloj sardine, sloj luka i na kraju da pokrijete lukom.
6. Ostavite u frižideru 24 sata pre konzumiranja....
11. maj
Salata od slane sardine sa majonezom i pečurkamaSarsinu operite, skinite kožicu i filetirajte. Nakon toga izvadite koščice iz fileta. Luk, paradajz i krastavce sitno nseckajte. Filete ribe i pečurke naseckajte na male kockice i dodajte u ostale namirnice.
Razredite...
05. nov.
Marinirane sardineServirajte marinirane sardine zajedno sa njihovom marinadom i garnirajte sa pečenim lukom, paprikom i paradajzom....
03. avgust
Pržene sardinePromešajte dovoljno brašna sa malo soli, belog luka u prahu, suvog peršuna i kore od limuna da bi uvaljali ribu.
Ribu uvaljajte u brašno (otprilike 1/3) i spuštajte je da se prži u zagrejanom ulju.
Isprženu ribu vadite...
21. nov.
Domaće dimljene sardineOčistite sardine i svaku isecite na dva dela, očistite od kostiju, da dobijete filete ukoliko je moguće.
Sardine imaju mnogo malih kostiju osim centralne....
03. avgust
Pohovana sardinaPomešajte brašno, 2 supene kašike ulja, peršun, sitno iseckan i so u šerpi.
Sipajte lagano pivo i mešajte uz neprestano mešanje dok ne dobijete homogenu smesu.
Umutite belanca na sneg i dodajte smesu od brašna. Promešajte...
03. januar
Marinirana sardinaSardine se očiste dobro od iznutrica i glava, operu se i osuše se dobro.
U tiganju sa nelepljivim dnom zagrevaju se 2 kašike maslinovog ulja i sardine se prže sa obe strane po 1-2 minuta....
28. sep.
Masline sa paštetom od sardinePažljivo očistite ribe od kostiju, pokušavajući da potpuno otklonite i kožu.
Pomešajte topljeni sir i maslac i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte začine po ukusu. Dodajte ribu iskidanu na male parčiće i...
25. feb.
Pržena baltička sardinaOčistite sardine i odsecite glave ribama. Operite dobro.
U duboki tanjir stavite brašno, alevu papriku i so. Promešajte.
Svaku ribu pojedinsačno uvaljajte u smesu od brašna, istresite višak i stavite u tiganj....
17. januar
Moja pašteta od sardinaPašteta od sardina može stajati u frižideru 5 dana u dobro zatvorenoj posudi....
28. april
Baltička sardina na roštiljuGotove sardine poređajte jednu do druge na roštilju.
Priprema traje oko 4-5 minuta sa jedne strane, a toliko i sa druge.
Poslužite, dok su još uvek tople baltičke sardine na roštilju....
28. jul
Doručak sa ukusnim namazom od sardinaU manju posudu staviti sardine ocedjene od ulja i dobro ih izgnječiti viljuškom. Dodati kuvano jaje isečeno na manje komade pa i njega gnječiti viljuškom da se što više usitni i poveže sa sardinama....
02. mart
Pečena sardina sa peršunom na roštiljuZagrejte električni ili običan roštilj. Uklonite glave sa ribe. Nakon toga ribu operite vodom i osušite ubrusom.
Premažite ribu maslinovim uljem i dobro posipajte so i biber preko nje. Nakon toga stavite ribu na roštilj...
24. jul
Pašteta od sardeleMaslinama uklonite koštice i sitno ih iseckajte. Ostavite nekoliko celih maslina za dekoraciju.
Beli luk oljuštite i isitnite.
Pomešajte filete inćune, maslinovo ulje, masline, beli luk, sveže isceđen sok od limuna...
23. jul
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Konzumacija girica i sardina zahteva pravilnu i osmišljenu upotrebu, ne samo u pogledu učestalosti već i kao kombinaciju sa drugim proizvodima....
15. nov.
Pašteta od sardele i tunjevineOva riblja pašteta je možda najbrža i najukusnija koju smo probali. Ona može da bude veoma pogodna za vašu Nikoljdansku trepezu ili za svaki drugi povod.
Da biste je napravili, potreban vam je uređaj u kojem ćete samleti...
01. jul
Kakva je razlika između sardine i inćuna?Riba, ali sardina, sardina, ali riba. To je jedna od izreka koja se često koristi, a samo pokazuje koliko je popularna sardina na našim prostorima. Pored sardine, kao omiljeno meze uz pivo odmah se nalaze i inćuni....
16. mart
Korisne namirnice, koje se brinu za naš vidLosos i sardine
Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama štiti krvne sudove koji se nalaze u očima. Ribe poput lososa i sardina sadrže ih najviše....
18. nov.