Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jarebice u đuvečariSevirajte jarebice u đuvečari sa krompir pireom.
Neka vam je slatko!...
24. januar
Jarebice sa pečurkamaIspržimo u maslacu očišćene i na parčiće isečene pečurke, dodajemo jarebice, sipamo vino i malo dinstamo....
24. dec.
Pečene jarebice a la RišeljePoklopite posudu i ispecite punjene jarebice oko sat i po na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Ove pečene jarebice a la Rišelje su jelo dostojno kardinala!
Nek vam je slatko!...
21. januar
Saveti za spremanje jarebiceJela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi....
15. maj
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Postoji nekoliko saveta, kojih obavezno treba da se držite, kako bi rezultat bio zagarantovan. Evo i tih saveta:
1. Treba da koristite samo sveži kvasac i da on zaista bude svež....
16. mart
Saveti kod pečenja u rerniJela pripremljena u rerni nisu samo ukusna, nego i mnogo korisna. Za razliku od prženja ili pohovanja, jela pripremljena u rerni sadrže mnogo manje masnoće i mogu se pripremati za ručak i večeru, ali i za doručak...
29. maj
Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicliVeoma često se dešava da svinjske šnicle budu suve i prepečene. Kako biste sprečili ovu nezgodu u kuhinji, prosto izbegavajte sledeće greške prilikom pripreme svinjskih šnicli.
1. Birajte šnicle bez kostiju, umesto...
05. avgust
Želirana jarebicaPrvo očistite i operite jarebicu. Pospite je solju i biberom i stavite je da se peče, a tokom pečenja je mažite redovno smesom od vina i maslaca.
Gotovu jarebicu možete da servirate toplu ili hladnu....
29. sep.
Pečena jarebicaJarebice se špikuju sa slaninom. Peku se cele ili isečene na 4 dela.
U plehu od rerne se dinstaju luk i ostatak slanine. Kada luk postane ružičast, stavljaju se jarebice....
17. sep.
Saveti za dimljenje ribe kod kućeMalo je ljudi, ljubitelja ribe koji je ne vole dimljenu. U isto vreme svuda čujemo da je konzumiranje dimljene ribe ili bilo kog mesa štetno za naše zdravlje. To je zaista tako, ali važi samo ukoliko je reč od industrijskom...
26. januar
Supa od jarebicaDobro očišćeno meso od jarebice se stavlja da se skuva u dovoljno vode - 2-3 prsta iznad mesa. Nakon što se skuva meso se vadi i bujon se procedi....
26. sep.
Jarebica pečena na žaruDobro očistite jarebicu, osušite je i posolite.
Isecite na slaninu na tanke listiće i pokrijte njima grudi i stomak jarebice.
Pecite jarebicu oko pola sata na slabom žaru ili roštilju....
13. maj
Dinstane jarebicePromešajte jarebice i servirajte ih, ne sklanjajući listove loze, prelijte ih sosom....
05. okt.
Saveti i male tajne kod kuvanja pasuljaZbog toga ćemo danas otkriti savete i trikove za kuvanje pasulja.
1. Prvo odaberite pasulj u prodavnici kojem ne treba puno vremena za kuvanje. To je obično naznačeno na pakovanju proizvoda....
05. nov.
Doručak kod bakeLuk se iseče tanko i beli luk se isitni. Zagrejati blago ulje i nasuti luk i beli luk.
Proprži se luk i naspe se na kolutove isečena mrkva. Posle kraćeg vremena nasuti opran mladi spanać. Koju sekundu izmešati i staviti...
01. dec.
Tehnika pripremanja pečenog prasetaNakon predloženih saveta, predlažemo da pogledate ove konkretne recepte za pečeno prase....
11. dec.
Magični napitak kod anemijeKoprivu preliti hladnom vodom, pa je ostaviti da provri i vri 5 minuta. Nakon toga je skloniti sa vatre i ostaviti još 15 minuta. Čaj obavezno procediti kroz gazu.
Povrće oprati i očistiti, pa ga staviti u sokovnik....
21. feb.
Biljni napitak kod bronhitisaKod dece ispod 7 godina dnevna doza je pola od gore navedene (3 puta po 40 ml napitka).
Napitak servirati zaslađen medom i sa kriškama limuna....
19. feb.
Praznična pečena jaretinaNa dno đuvečare stavite očišćene, oprane i nasečene krupne komade luka i belog luka, kao i cele grančice peršuna, celera i nane.
U posudi napravite marinadu od začina i ulja. Meso izbockajte nožem i dobro ga uvaljajte...
29. jun