Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jarebice u đuvečariJarebice u đuvečari
24. januar
Sevirajte jarebice u đuvečari sa krompir pireom. Neka vam je slatko!...
Jarebice sa pečurkamaJarebice sa pečurkama
24. dec.
Ispržimo u maslacu očišćene i na parčiće isečene pečurke, dodajemo jarebice, sipamo vino i malo dinstamo....
Pečene jarebice a la RišeljePečene jarebice a la Rišelje
21. januar
Poklopite posudu i ispecite punjene jarebice oko sat i po na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Ove pečene jarebice a la Rišelje su jelo dostojno kardinala! Nek vam je slatko!...
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Jela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)
16. mart
Postoji nekoliko saveta, kojih obavezno treba da se držite, kako bi rezultat bio zagarantovan. Evo i tih saveta: 1. Treba da koristite samo sveži kvasac i da on zaista bude svež....
Saveti kod pečenja u rerniSaveti kod pečenja u rerni
29. maj
Jela pripremljena u rerni nisu samo ukusna, nego i mnogo korisna. Za razliku od prženja ili pohovanja, jela pripremljena u rerni sadrže mnogo manje masnoće i mogu se pripremati za ručak i večeru, ali i za doručak...
Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicliPet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicli
05. avgust
Veoma često se dešava da svinjske šnicle budu suve i prepečene. Kako biste sprečili ovu nezgodu u kuhinji, prosto izbegavajte sledeće greške prilikom pripreme svinjskih šnicli. 1. Birajte šnicle bez kostiju, umesto...
Želirana jarebicaŽelirana jarebica
29. sep.
Prvo očistite i operite jarebicu. Pospite je solju i biberom i stavite je da se peče, a tokom pečenja je mažite redovno smesom od vina i maslaca. Gotovu jarebicu možete da servirate toplu ili hladnu....
Pečena jarebicaPečena jarebica
17. sep.
Jarebice se špikuju sa slaninom. Peku se cele ili isečene na 4 dela. U plehu od rerne se dinstaju luk i ostatak slanine. Kada luk postane ružičast, stavljaju se jarebice....
Saveti za dimljenje ribe kod kućeSaveti za dimljenje ribe kod kuće
26. januar
Malo je ljudi, ljubitelja ribe koji je ne vole dimljenu. U isto vreme svuda čujemo da je konzumiranje dimljene ribe ili bilo kog mesa štetno za naše zdravlje. To je zaista tako, ali važi samo ukoliko je reč od industrijskom...
Kaša od jarebicaKaša od jarebica
15. april
Pri serviranju pospite kašu od jarebica isečenom mirođijom....
Supa od jarebicaSupa od jarebica
26. sep.
Dobro očišćeno meso od jarebice se stavlja da se skuva u dovoljno vode - 2-3 prsta iznad mesa. Nakon što se skuva meso se vadi i bujon se procedi....
Jarebica pečena na žaruJarebica pečena na žaru
13. maj
Dobro očistite jarebicu, osušite je i posolite. Isecite na slaninu na tanke listiće i pokrijte njima grudi i stomak jarebice. Pecite jarebicu oko pola sata na slabom žaru ili roštilju....
Dinstane jarebiceDinstane jarebice
05. okt.
Promešajte jarebice i servirajte ih, ne sklanjajući listove loze, prelijte ih sosom....
Jarebice iz rerneJarebice iz rerne
12. dec.
Kad sos bude gotov prelivamo jarebice sa njim....
Saveti i male tajne kod kuvanja pasuljaSaveti i male tajne kod kuvanja pasulja
05. nov.
Zbog toga ćemo danas otkriti savete i trikove za kuvanje pasulja. 1. Prvo odaberite pasulj u prodavnici kojem ne treba puno vremena za kuvanje. To je obično naznačeno na pakovanju proizvoda....
Doručak kod bakeDoručak kod bake
01. dec.
Luk se iseče tanko i beli luk se isitni. Zagrejati blago ulje i nasuti luk i beli luk. Proprži se luk i naspe se na kolutove isečena mrkva. Posle kraćeg vremena nasuti opran mladi spanać. Koju sekundu izmešati i staviti...
Tehnika pripremanja pečenog prasetaTehnika pripremanja pečenog praseta
11. dec.
Nakon predloženih saveta, predlažemo da pogledate ove konkretne recepte za pečeno prase....
Napitak kod jakog kašljaNapitak kod jakog kašlja
22. jul
Pomaže kod upornog kašlja....
Magični napitak kod anemijeMagični napitak kod anemije
21. feb.
Koprivu preliti hladnom vodom, pa je ostaviti da provri i vri 5 minuta. Nakon toga je skloniti sa vatre i ostaviti još 15 minuta. Čaj obavezno procediti kroz gazu. Povrće oprati i očistiti, pa ga staviti u sokovnik....
Biljni napitak kod bronhitisaBiljni napitak kod bronhitisa
19. feb.
Kod dece ispod 7 godina dnevna doza je pola od gore navedene (3 puta po 40 ml napitka). Napitak servirati zaslađen medom i sa kriškama limuna....
Praznična pečena jaretinaPraznična pečena jaretina
29. jun
Na dno đuvečare stavite očišćene, oprane i nasečene krupne komade luka i belog luka, kao i cele grančice peršuna, celera i nane. U posudi napravite marinadu od začina i ulja. Meso izbockajte nožem i dobro ga uvaljajte...