Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Važno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso. Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
Saveti za čuvanje spanaća, zelja i kiseljakaSaveti za čuvanje spanaća, zelja i kiseljaka
14. jun
Ostaviti ga malo da se ohladi i staviti ga u tegle - zategnuti dobro i kuvati ih na isti način na koji kuvaju ostale konzerve. Opet ćete imati spanać, zelje i kiseljak u vreme kada se ne prodaju....
Mekani pire od zelja i spanaćaMekani pire od zelja i spanaća
20. januar
Operite i očistite zelje i spanać. Isecite povrće i izdinsajte u delu maslaca. Oljuštite krompir i skuvajte ga. Isecite ga na komade, dodajte zelje i spanać, sitan sir, sveže mleko i preostali maslac....
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaSaveti prilikom kuvanja mlečnih proizvoda
20. avgust
Evo nekoliko brzih i pratkičnih saveta prilikom kuvanja, koji će olakšasti vaš rad u kuhinji. Ako je kačkavalj za rendanje mnogo mekan, stavite ga na pola sata u zamrzivač da se stvrdne....
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaMale tajne prilikom kuvanja pečuraka
03. okt.
Ukoliko budete pratili sledeće savete, uspeh vam je zagarantovan: - Prilikom kulinarne obrade pečuraka uvek treba da se ispoštuju dveavažna pravila: ringla ili rerna da budu na visokoj temperaturi i da kuvata dok proizvod...
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Ovaj proizvod je potpuno bezopasan za zdravlje, zbog čega se prilikom konzumiranja treba voditi samo po vašim ličnim kulinarskim željama. Jela sa fazanom su obavezna na svečanim događajima u mnogim zemljama....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Česta greška prilikom prirpeme lososa je da treba da bude dugo termički obrađen....
Jaja na oko na podlozi od zelja i spanaćaJaja na oko na podlozi od zelja i spanaća
18. mart
1
Ugrejte ulje u tiganju i stavite luk, zelje i spanać. Dinstajte dok ne postanu mekani. Sipajte smesu u odgovarajuću posudu. Napravite četiri gnezda i razbijte jaja. Začinite solju....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C. Ima nizak sadržaj kalorija...
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Tokom kuvanja, oko 35 odsto tečnosti sadržane u sirovom mesu pređe u bujon, a to se dešava u prvih petnaestak minuta kuvanja. U suštini, bujona ima sve više, a meso se smanjuje u smislu zapremine....
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uFinese prilikom kuvanja u air fryer-u
17. dec.
Tako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese prilikoma kuvanja u ari fryer-u, ovaj članak je za vas. Korišćenje air fryer-a je veoma jednostavno, čak i deca mogu da se snađu....
Saveti za kuvanje na pariSaveti za kuvanje na pari
11. feb.
U uređaju za kuvanje na pari je nemoguće da namirnice zagore ili da dobiju neprijatnu crnu koricu. Neke namirnice nisu pogodne za kuvanje na pari, s obzirom da se pretvaraju u kašu....
Kako očistiti spanać, zelje i kiseljakKako očistiti spanać, zelje i kiseljak
16. april
Na kraju, ali ne i najmanje važno, ni spanać ni zelje i kiseljak ne mogu da izdrže dugotrajno kuvanje....
Korisni saveti prilikom pripreme ribeKorisni saveti prilikom pripreme ribe
18. avgust
- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj. - Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
Čorba od zelja i piletineČorba od zelja i piletine
23. april
U drugoj šerpi ugrejte vodu do ključanja i u njoj blanširajte nasečeno zelje. Nakon 5 minuta blanširanja, isperite zelje pod tekućom hladnom vodom i dodajte ga u čorbu, koja kuva....
Ćufte od zelja i krompiraĆufte od zelja i krompira
30. april
Ćuftice od zelja i krompira - lagane i ukusne. Krompir pečemo u rerni. Izmrvimo viljuškom, dodajemo jaja, brašno i sitno iseckano zelje, sitno iseckani luk, sitno iseckani beli luk, mleveni biber i dobro pomešamo....
Čorba od zelja i pečurakaČorba od zelja i pečuraka
11. jun
Serviramo čorbu od zelja i pečuraka toplu sa hrskavim integralnim brusketima, namazanim belim lukom i maslinovim uljem....
Musaka od zelja i pirinčaMusaka od zelja i pirinča
10. jun
Zelje se opere veoma dobro. Nožem se otkloni žila na svakom listu. Iseče se ne krupni. Nakon što luk omekša dodaje se isečeno zelje. Pirinač se opere dok voda na postane bistra i dodaje se u zelje....
Kaša od zelja i kiseljkaKaša od zelja i kiseljka
11. avgust
Kad zelje omekša, kaša je gotova. Možete dodati iseckan peršun, mirođiju ili nanu, po vašem izboru. Neka vam je slatko!...
Sarme od zelja u multikukeruSarme od zelja u multikukeru
08. april
Pritisnite malim tanjirom da se ne otvore sarme prilikom pečenja. Pokrijte toplom vodom. Uključite na program za kuvanje - 42 minuta....
Saveti i trikovi za kuvanje leblebijeSaveti i trikovi za kuvanje leblebije
06. januar
Kuvanje leblebije je veoma jednostavno, bilo na pari ili u vodi. U ovom članku ćete pronaći jednostavne ideje, savete i trikove o tome kako lakše kuvati leblebiju....
Čorbica od zelja i belog mesaČorbica od zelja i belog mesa
24. april
Tada dodajemo naseckano zelje i kocku za supu. Začinimo dodatno solju i biberom i kuvamo još desetak minuta. Nakon toga izblendamo još jednom štapnim mikserom i spremno je za konzumiranje....
Prolećna supica od zelja i siraProlećna supica od zelja i sira
21. mart
Kada voda ponovo provri sipajte u šerpu zelje i mleveni paradajz. Začinite nanom, biberom i đumbirom....