Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineVažno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso.
Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
15. jun
Saveti za čuvanje spanaća, zelja i kiseljakaOstaviti ga malo da se ohladi i staviti ga u tegle - zategnuti dobro i kuvati ih na isti način na koji kuvaju ostale konzerve.
Opet ćete imati spanać, zelje i kiseljak u vreme kada se ne prodaju....
14. jun
Mekani pire od zelja i spanaćaOperite i očistite zelje i spanać. Isecite povrće i izdinsajte u delu maslaca.
Oljuštite krompir i skuvajte ga. Isecite ga na komade, dodajte zelje i spanać, sitan sir, sveže mleko i preostali maslac....
20. januar
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaEvo nekoliko brzih i pratkičnih saveta prilikom kuvanja, koji će olakšasti vaš rad u kuhinji.
Ako je kačkavalj za rendanje mnogo mekan, stavite ga na pola sata u zamrzivač da se stvrdne....
20. avgust
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaUkoliko budete pratili sledeće savete, uspeh vam je zagarantovan:
- Prilikom kulinarne obrade pečuraka uvek treba da se ispoštuju dveavažna pravila: ringla ili rerna da budu na visokoj temperaturi i da kuvata dok proizvod...
03. okt.
Saveti prilikom pripreme fazanaOvaj proizvod je potpuno bezopasan za zdravlje, zbog čega se prilikom konzumiranja treba voditi samo po vašim ličnim kulinarskim željama.
Jela sa fazanom su obavezna na svečanim događajima u mnogim zemljama....
19. jun
Saveti prilikom pripreme lososaČesta greška prilikom prirpeme lososa je da treba da bude dugo termički obrađen....
27. mart
Jaja na oko na podlozi od zelja i spanaćaUgrejte ulje u tiganju i stavite luk, zelje i spanać. Dinstajte dok ne postanu mekani.
Sipajte smesu u odgovarajuću posudu. Napravite četiri gnezda i razbijte jaja. Začinite solju....
18. mart
1
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija...
23. april
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za kuvanje mesaTokom kuvanja, oko 35 odsto tečnosti sadržane u sirovom mesu pređe u bujon, a to se dešava u prvih petnaestak minuta kuvanja.
U suštini, bujona ima sve više, a meso se smanjuje u smislu zapremine....
12. nov.
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uTako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese prilikoma kuvanja u ari fryer-u, ovaj članak je za vas.
Korišćenje air fryer-a je veoma jednostavno, čak i deca mogu da se snađu....
17. dec.
Saveti za kuvanje na pariU uređaju za kuvanje na pari je nemoguće da namirnice zagore ili da dobiju neprijatnu crnu koricu. Neke namirnice nisu pogodne za kuvanje na pari, s obzirom da se pretvaraju u kašu....
11. feb.
Kako očistiti spanać, zelje i kiseljakNa kraju, ali ne i najmanje važno, ni spanać ni zelje i kiseljak ne mogu da izdrže dugotrajno kuvanje....
16. april
Korisni saveti prilikom pripreme ribe- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj.
- Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
18. avgust
Čorba od zelja i piletineU drugoj šerpi ugrejte vodu do ključanja i u njoj blanširajte nasečeno zelje.
Nakon 5 minuta blanširanja, isperite zelje pod tekućom hladnom vodom i dodajte ga u čorbu, koja kuva....
23. april
Ćufte od zelja i krompiraĆuftice od zelja i krompira - lagane i ukusne.
Krompir pečemo u rerni. Izmrvimo viljuškom, dodajemo jaja, brašno i sitno iseckano zelje, sitno iseckani luk, sitno iseckani beli luk, mleveni biber i dobro pomešamo....
30. april
Čorba od zelja i pečurakaServiramo čorbu od zelja i pečuraka toplu sa hrskavim integralnim brusketima, namazanim belim lukom i maslinovim uljem....
11. jun
Musaka od zelja i pirinčaZelje se opere veoma dobro. Nožem se otkloni žila na svakom listu. Iseče se ne krupni.
Nakon što luk omekša dodaje se isečeno zelje.
Pirinač se opere dok voda na postane bistra i dodaje se u zelje....
10. jun
Kaša od zelja i kiseljkaKad zelje omekša, kaša je gotova. Možete dodati iseckan peršun, mirođiju ili nanu, po vašem izboru.
Neka vam je slatko!...
11. avgust
Sarme od zelja u multikukeruPritisnite malim tanjirom da se ne otvore sarme prilikom pečenja. Pokrijte toplom vodom.
Uključite na program za kuvanje - 42 minuta....
08. april
Saveti i trikovi za kuvanje leblebijeKuvanje leblebije je veoma jednostavno, bilo na pari ili u vodi. U ovom članku ćete pronaći jednostavne ideje, savete i trikove o tome kako lakše kuvati leblebiju....
06. januar
Čorbica od zelja i belog mesaTada dodajemo naseckano zelje i kocku za supu. Začinimo dodatno solju i biberom i kuvamo još desetak minuta.
Nakon toga izblendamo još jednom štapnim mikserom i spremno je za konzumiranje....
24. april
Prolećna supica od zelja i siraKada voda ponovo provri sipajte u šerpu zelje i mleveni paradajz. Začinite nanom, biberom i đumbirom....
21. mart