Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme fazanaKuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
19. jun
Saveti prilikom pripreme lososaEvo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan.
1....
27. mart
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaPostoji i drugi lak način da dobijete savršeni domaći krem, ali vi da ga prirpemite. Pravi, ne iz kesice....
25. jun
Korisni saveti prilikom pripreme ribe- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj.
- Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
18. avgust
Pravila prilikom pripreme čajaZa razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
25. sep.
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineJagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu. Potrebno vam je malo više iskustva i da pratite nekoliko trikova, da biste mogli da servirajte savršeno skuvano jagnjeće meso....
15. jun
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaMeđutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja.
1....
19. jun
Cake u pripremi domaćeg belog vinaJačina vina zavisi od količine šećera, koji se koristi prilikom njegove pripreme. Pri fermentaciji od šećera se obrazuje spirt....
22. april
Saveti za bolju pripremu roštiljaEvo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu.
1. Na gas ili na ugalj?...
07. maj
Korisni saveti za pripremu ribeAko postoji mogućnost da će se riba raspasti na komade prilikom prženja, posolite je 15 minuta pre toga.
Kuvana riba je gotova, ako se peraja odvajaju lako....
13. avgust
Saveti za pripremu sveže tuneNajbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
31. januar
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
13. jul
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaDa li je top priprema mlečne čorbe, začinjavanje omiljene salate, ili preliv za musaku.
Evo nekoliko brzih i pratkičnih saveta prilikom kuvanja, koji će olakšasti vaš rad u kuhinji....
20. avgust
Da li je izazov priprema domaćeg majoneza?Da li je priprema domaćeg majoneza preveliki izazov za domaćicu, koja želi da iznenadi svoju porodicu ili da se predstavi gostima?
Šta se dešava?...
08. okt.
Saveti za pripremu bujona od mesaNačin pripreme: Piletinu isečemo i skuvamo, a pečene, braonkaste kosti prelivamo pilećim bujonom i kuvamo oko 2 sata....
06. jun
Saveti za čišćenje i pripremu puževaDrugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
18. avgust
Kačkavalj na sačuKačkavalj se iseče na pločice debljine oko 2 centimetra.
Svaka pločica se nakvasi vodom i uvalja se u brašno....
12. feb.
Kačkavalj sa roštiljaKačkavalj isecite na komade debljine oko 1 cm i stavite ga u zamrzivač na sat vremena. Napravite smesu od ulja, bibera i oli, belog bibera i karija....
22. jul
KačkavaljS kačkavaljem i različitim sirevima začinjavaju se špageti, testenine i priprema se mnogo soseva za njih....
01. jun
Pohovani kačkavalj sa pečenicomNa kraj pečenice staviti pohovani kačkavalj, urolati i pričvrstiti čačkalicom.
Dekorisati maslinama.
Pohovani kačkavalj sa pečenicom je spreman za posluživanje....
18. okt.
Omiljeni kačkavalj u rerniStavite ukusni kačkavalj da se peče u potpuno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 30 minuta do prijatne boje.
Poslužite komad kačkavalja u rerni dok je topao sa salatom.
Prijatno!...
14. maj
Pohovan kačkavalj u delongijuServirala sam ukusan pohovan kačkavalj sa domaćim slatkom od borovnica.
P.S. Preporučujem da odstoji u frižideru oko tri sata pre serviranja, da se dobro stegne....
23. feb.
Pohovan kačkavalj sa šunkomIsecite kačkavalj na tanke kriške - svaka po 50 g, kako i šunku - 4 kriške po 50 g.
Između dve kriške kačkavalja stavite parče šunke. Svaki paketić potapajte redom u brašno, umućena jaja i prezle....
02. sep.
1
Pohovani kačkavalj sa kornfleksomIsecite kačkavalj na kriške debljine oko 1, 5 cm. Stavite ih u duboku posudu, prelijte ih vodom i stavite bar na 30 minuta u zamrzivač.
Izvadite ih iz zamrzivača....
14. jun
Pohovani kačkavalj u koriKačkavalj sečemo na ploče, veličine po želji.
Kore za pitu sečemo na dva dela. Svako parče kačkavalja upakujemo u koru /po želji može i u dve kore/.
Potapamo u umućena jaja i pržimo 3-4 minuta u ugrejanom ulju....
01. sep.