Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Kuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Evo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan. 1....
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaSaveti za pripremu savršenog domaćeg krema
25. jun
Postoji i drugi lak način da dobijete savršeni domaći krem, ali vi da ga prirpemite. Pravi, ne iz kesice....
Korisni saveti prilikom pripreme ribeKorisni saveti prilikom pripreme ribe
18. avgust
- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj. - Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
Pravila prilikom pripreme čajaPravila prilikom pripreme čaja
25. sep.
Za razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Jagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu. Potrebno vam je malo više iskustva i da pratite nekoliko trikova, da biste mogli da servirajte savršeno skuvano jagnjeće meso....
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Cake u pripremi domaćeg belog vinaCake u pripremi domaćeg belog vina
22. april
Jačina vina zavisi od količine šećera, koji se koristi prilikom njegove pripreme. Pri fermentaciji od šećera se obrazuje spirt....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu. 1. Na gas ili na ugalj?...
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Ako postoji mogućnost da će se riba raspasti na komade prilikom prženja, posolite je 15 minuta pre toga. Kuvana riba je gotova, ako se peraja odvajaju lako....
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaSaveti prilikom kuvanja mlečnih proizvoda
20. avgust
Da li je top priprema mlečne čorbe, začinjavanje omiljene salate, ili preliv za musaku. Evo nekoliko brzih i pratkičnih saveta prilikom kuvanja, koji će olakšasti vaš rad u kuhinji....
Da li je izazov priprema domaćeg majoneza?Da li je izazov priprema domaćeg majoneza?
08. okt.
Da li je priprema domaćeg majoneza preveliki izazov za domaćicu, koja želi da iznenadi svoju porodicu ili da se predstavi gostima? Šta se dešava?...
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Način pripreme: Piletinu isečemo i skuvamo, a pečene, braonkaste kosti prelivamo pilećim bujonom i kuvamo oko 2 sata....
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Drugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
Kačkavalj na sačuKačkavalj na saču
12. feb.
Kačkavalj se iseče na pločice debljine oko 2 centimetra. Svaka pločica se nakvasi vodom i uvalja se u brašno....
Kačkavalj sa roštiljaKačkavalj sa roštilja
22. jul
Kačkavalj isecite na komade debljine oko 1 cm i stavite ga u zamrzivač na sat vremena. Napravite smesu od ulja, bibera i oli, belog bibera i karija....
KačkavaljKačkavalj
01. jun
S kačkavaljem i različitim sirevima začinjavaju se špageti, testenine i priprema se mnogo soseva za njih....
Pohovani kačkavalj sa pečenicomPohovani kačkavalj sa pečenicom
18. okt.
Na kraj pečenice staviti pohovani kačkavalj, urolati i pričvrstiti čačkalicom. Dekorisati maslinama. Pohovani kačkavalj sa pečenicom je spreman za posluživanje....
Omiljeni kačkavalj u rerniOmiljeni kačkavalj u rerni
14. maj
Stavite ukusni kačkavalj da se peče u potpuno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 30 minuta do prijatne boje. Poslužite komad kačkavalja u rerni dok je topao sa salatom. Prijatno!...
Pohovan kačkavalj u delongijuPohovan kačkavalj u delongiju
23. feb.
Servirala sam ukusan pohovan kačkavalj sa domaćim slatkom od borovnica. P.S. Preporučujem da odstoji u frižideru oko tri sata pre serviranja, da se dobro stegne....
Pohovan kačkavalj sa šunkomPohovan kačkavalj sa šunkom
02. sep.
1
Isecite kačkavalj na tanke kriške - svaka po 50 g, kako i šunku - 4 kriške po 50 g. Između dve kriške kačkavalja stavite parče šunke. Svaki paketić potapajte redom u brašno, umućena jaja i prezle....
Pohovani kačkavalj sa kornfleksomPohovani kačkavalj sa kornfleksom
14. jun
Isecite kačkavalj na kriške debljine oko 1, 5 cm. Stavite ih u duboku posudu, prelijte ih vodom i stavite bar na 30 minuta u zamrzivač. Izvadite ih iz zamrzivača....
Pohovani kačkavalj u koriPohovani kačkavalj u kori
01. sep.
Kačkavalj sečemo na ploče, veličine po želji. Kore za pitu sečemo na dva dela. Svako parče kačkavalja upakujemo u koru /po želji može i u dve kore/. Potapamo u umućena jaja i pržimo 3-4 minuta u ugrejanom ulju....