Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za čišćenje roštiljaNakon svakog korišćenja roštilja, uvek čistite sam roštilj, metalne rešetke na kojima ste pekli meso, ribu ili povrće....
22. sep.
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
13. jul
Korisni saveti za pripremu ribePržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom.
Nezavisno...
13. avgust
Saveti za pripremu sveže tuneNajbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
31. januar
Saveti za čišćenje i pripremu puževaDrugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
18. avgust
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaPrednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
25. jun
Saveti za pripremu bujona od mesaI obe vrste su korisne, ali ako imate neku bolest ili imate probleme sa želucem ili metabolizmom, bolje je da se konsultujete sa lekarom da li da korstiti jak ili slab bujon....
06. jun
Marinada za roštilj sa ruzmarinomPomešajte ulje, beli luk, peršun, ruzmarin i biber, pa dobijenom marinadom namazati svako parče mesa, koje je pripremljeno za pečenje na roštilju.
Meso ostaviti da upije marinadu 2 sata, i nakon toga ga peći....
10. jun
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaDrugi savet za suva mesa - Meso zavijte u metalnu foliju ili papir za pečenje, unutra dodajte sve začine i obavezno stavite parče maslaca....
26. dec.
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuZa bolji ukus, marmeladi se dodaju razni sastojci poput limunove ili pomorandžine kore, rozetle, vanile, cimeta, kardamona ili karanfilića....
24. avgust
Saveti prilikom pripreme fazanaKuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
19. jun
Saveti prilikom pripreme lososaEvo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan.
1....
27. mart
Sosevi za roštiljKlasični roštilj sos sa senfom
Priprema se od 1 kašičice senfa, pola šolje sirćeta, najbolje balzamiko, četvrtine šolje smeđeg šećera, 1 kašike soka od limuna, 1 kašičice crog bibera....
19. feb.
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Pečurke za bolji sluhGotovo da nema osobe koja ne voli ukus pečuraka, ali ova prijatna hrana je prilično teško svarljiva i stoga ne može svako sebi da priušti da je jede. Oni koji nemaju problema sa varenjem ne bi trebalo da odustanu. Jedite...
04. april
1
Korenje za pripremu najukusnijih supaU azijskim državama rasprostraljeno je, ne samo u pripremi supa nego i drugih jela, koren đumbira i od rena.
U većini evropskih država se najvše koriste paškanat i celer za pripremu supe....
19. dec.
1
Saveti za savršenu salatuObavezno pre pripreme držite namirnice u frižideru i držite ih odvojene. Time će se izbeći mešanje aroma.
Izbegavajte da mešate salatu. Svaki kontakt s vazduhom uništava njene ukusne osobine....
02. mart
Saveti za pripremanje patkeNajbolje ćete ispeći patku, kada ispod nje postavite roštilj, a ispod samog roštilja posudu, u kojoj će se slivati masnoća. Sipajte vodu u posudu, da ne bi zagorela masnoća.
6....
11. feb.
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Saveti za pečenje povrćaPovrće treba dobro da se pripremi pre nego što se ispeče - pažljivo da se očisti i da se iseče na odgovarajuću veličinu. Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća....
02. okt.
Saveti za pripremanje slanineDimljena slanina
Dimljena slanina se priprema na sličan način kao u gornjem receptu. Nakon što usolite slaninu i ostavite je da odstoji 10 dana, dolazi red na dimljenje. Međutim, za to vam treba specijalan soba....
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaJedan od najukusnijih načina pripreme patlidžana jeste na roštiju - na taj način em je zdravo, em je veoma ukusno. Patlidžane dobro iscedite, prthodno ih posolite....
27. april
Saveti za kuvanje bamijeAko so dodate na početku procesa pripreme ili tokom pripreme, to može dovesti do oslobađanja vlage (sluzi).
Nikada ne prekrivajte tiganj kada spremate bamiju....
23. april
Saveti za konzerviranje pečurakaPoznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
04. okt.
Saveti za spremanje jarebicePre nego što počnete sa spremanjem jarebice, ona treba da se dobro pripremi. Ako je zamrznuta, oonda je odmrznite kao i sva druga mesa....
15. maj