Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Nakon svakog korišćenja roštilja, uvek čistite sam roštilj, metalne rešetke na kojima ste pekli meso, ribu ili povrće....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Pržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom. Nezavisno...
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Drugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaSaveti za pripremu savršenog domaćeg krema
25. jun
Prednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
I obe vrste su korisne, ali ako imate neku bolest ili imate probleme sa želucem ili metabolizmom, bolje je da se konsultujete sa lekarom da li da korstiti jak ili slab bujon....
Marinada za roštilj sa ruzmarinomMarinada za roštilj sa ruzmarinom
10. jun
Pomešajte ulje, beli luk, peršun, ruzmarin i biber, pa dobijenom marinadom namazati svako parče mesa, koje je pripremljeno za pečenje na roštilju. Meso ostaviti da upije marinadu 2 sata, i nakon toga ga peći....
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštilja
26. dec.
Drugi savet za suva mesa - Meso zavijte u metalnu foliju ili papir za pečenje, unutra dodajte sve začine i obavezno stavite parče maslaca....
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuSaveti za pripremu marmelada za zimnicu
24. avgust
Za bolji ukus, marmeladi se dodaju razni sastojci poput limunove ili pomorandžine kore, rozetle, vanile, cimeta, kardamona ili karanfilića....
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Kuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Evo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan. 1....
Sosevi za roštiljSosevi za roštilj
19. feb.
Klasični roštilj sos sa senfom Priprema se od 1 kašičice senfa, pola šolje sirćeta, najbolje balzamiko, četvrtine šolje smeđeg šećera, 1 kašike soka od limuna, 1 kašičice crog bibera....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Pečurke za bolji sluhPečurke za bolji sluh
04. april
1
Gotovo da nema osobe koja ne voli ukus pečuraka, ali ova prijatna hrana je prilično teško svarljiva i stoga ne može svako sebi da priušti da je jede. Oni koji nemaju problema sa varenjem ne bi trebalo da odustanu. Jedite...
Korenje za pripremu najukusnijih supaKorenje za pripremu najukusnijih supa
19. dec.
1
U azijskim državama rasprostraljeno je, ne samo u pripremi supa nego i drugih jela, koren đumbira i od rena. U većini evropskih država se najvše koriste paškanat i celer za pripremu supe....
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Obavezno pre pripreme držite namirnice u frižideru i držite ih odvojene. Time će se izbeći mešanje aroma. Izbegavajte da mešate salatu. Svaki kontakt s vazduhom uništava njene ukusne osobine....
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Najbolje ćete ispeći patku, kada ispod nje postavite roštilj, a ispod samog roštilja posudu, u kojoj će se slivati masnoća. Sipajte vodu u posudu, da ne bi zagorela masnoća. 6....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Povrće treba dobro da se pripremi pre nego što se ispeče - pažljivo da se očisti i da se iseče na odgovarajuću veličinu. Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Dimljena slanina Dimljena slanina se priprema na sličan način kao u gornjem receptu. Nakon što usolite slaninu i ostavite je da odstoji 10 dana, dolazi red na dimljenje. Međutim, za to vam treba specijalan soba....
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Jedan od najukusnijih načina pripreme patlidžana jeste na roštiju - na taj način em je zdravo, em je veoma ukusno. Patlidžane dobro iscedite, prthodno ih posolite....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Ako so dodate na početku procesa pripreme ili tokom pripreme, to može dovesti do oslobađanja vlage (sluzi). Nikada ne prekrivajte tiganj kada spremate bamiju....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Poznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Pre nego što počnete sa spremanjem jarebice, ona treba da se dobro pripremi. Ako je zamrznuta, oonda je odmrznite kao i sva druga mesa....