Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brzi i jednostavni burgeri kod kućeBrzi i jednostavni burgeri kod kuće
29. nov.
Serviram sa brzim i jednostavnim burgerima kod kuće sa ostalim sosom. Bon Apeti!...
Omiljene makarone kod kuće sa sirom u rerniOmiljene makarone kod kuće sa sirom u rerni
17. feb.
Omiljene makarone kod kuće sa sirom u rerni su mnogo ukusne....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Pržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom. Nezavisno...
Saveti pametne domaćice za lakšu obradu ribeSaveti pametne domaćice za lakšu obradu ribe
09. mart
vazduh pročisti brzo i lako, stavite na ringlu posudu sa kipućom vodom i stavite nekoliko kapi lavande; - Neprijatan miris sa ruku možete skinuti, tako što ćete ih natrljati solju i posle toga operite, - Ako ugrejete dimljenu...
Detoksikacija organizma kod kućeDetoksikacija organizma kod kuće
24. feb.
Redovno čišćenje organizma omogućava čoveku da održi dobro zdravlje dugi niz godina, a i da uživa u produženoj mladosti i lepoti. Štetne materije u organizam najčešće dospevaju kroz želudac, a takođe i kroz pluća, kožu...
Napravite sangriju kod kućeNapravite sangriju kod kuće
18. sep.
Kada je reč o sangriji, odmah pomislimo na crno vino voće i cimet. Sangrija nas asocira i na leto, kao i na vrele španske večeri. Sangrija je jedan od simbola Španije i njene kuhinje. Ledeni alkoholni napitak,...
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Toplo dimljenje, sa svoje strane, podrazumeva dimljenje na temperaturi od 35 do 45 stepeni. Ovim načinom dimljenja se dobijaju kuvano-dimljene namirnice, čiji rok trajanja nije veliki....
Osnovna pravila kod zamrzavanja ribeOsnovna pravila kod zamrzavanja ribe
25. januar
Riba je jedna od najzdravijih namirnica koje bi trebalo da prisustvuju na vašoj trpezi barem 2-3 puta nedeljno. Praktične domaćice mogu da zamrzavaju ribu poštujući sledeća osnovna pravila. Važno je da se zna da je odgovarajuća...
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
Sigurni smo da će se, ukoliko spremite pticu uz pomoć naših jednostavnih saveta, dobiti sjajna jela kojima ćete oduševiti vaše bližnje i prijatelje....
Možemo li da napravimo dimljeno pile kod kuće?Možemo li da napravimo dimljeno pile kod kuće?
08. april
Dimljenje piletine u kućnim uslovima Među onima koji već imaju iskustva, jasno je da se radi o raznim tehnikama - tečnom dimu, uređajima za dimljenje....
Kako da uzgajamo bambus kod kućeKako da uzgajamo bambus kod kuće
05. mart
Bambus je sobna biljka koja se veoma jednostavno uzgaja. Njemu je potrebna svetlost, toplota, ali treba da bude izložen direktnoj sunčevoj svetlosti. Može da se uzgaja i na suvom vazduhu. Bambus možete uzgajati u saksiji...
Korisni saveti prilikom pripreme ribeKorisni saveti prilikom pripreme ribe
18. avgust
Riba zauzima posebno mesto, kao važna i hranljiva namirnica za ljudski organizam. Vrednost ribe kao hranljivog sastojka se određuje večikom količinom belančevina, u kojima se nalaze esencijalne aminokiseline i od ribljih...
Saveti kod pečenja u rerniSaveti kod pečenja u rerni
29. maj
Jela pripremljena u rerni nisu samo ukusna, nego i mnogo korisna. Za razliku od prženja ili pohovanja, jela pripremljena u rerni sadrže mnogo manje masnoće i mogu se pripremati za ručak i večeru, ali i za doručak...
Kako da napravimo pravi espreso kod kućeKako da napravimo pravi espreso kod kuće
22. nov.
Veliki deo ljudi po svetu poseže za šoljicom kafe kao prvom napitku u toku dana. To je tako ne samo zbog njenih čudotvornih delovanja na razbuđivanje, nego zato što ne mogu da odole njenom prijatnom ukusu i neverovatnoj...
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Luk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
Provereni recepti za mariniranje ribeProvereni recepti za mariniranje ribe
28. okt.
Marinirana riba je omiljeno jelo mnogih, zato što osim toga što je korisna, može da se jede u svako doba dana. Nezavisno od toga da li pripremate sendvič za doručak, predjelo, za ručak ili večeru, ona je jednostavna...
Recept za uporan kašalj kod deceRecept za uporan kašalj kod dece
16. jul
Pomaže kod upornog dečijeg kašlja....
Lek kod jakog kašlja za odrasleLek kod jakog kašlja za odrasle
13. jul
1
Sve sastojke pomešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Uzimamo po 1-2 supene kašike tri puta dnevno. Već drugog dana je vidljiv rezultat....
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Jedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu. Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano. Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja. Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća. Jedan dobro balansiran režim ishrane treba da sadrži adekvatne količine povrća i voća, kao i drugih namirnica....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Dimljena slanina Dimljena slanina se priprema na sličan način kao u gornjem receptu. Nakon što usolite slaninu i ostavite je da odstoji 10 dana, dolazi red na dimljenje. Međutim, za to vam treba specijalan soba....
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...