Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Ako se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....
Saveti za kuvanje na pariSaveti za kuvanje na pari
11. feb.
U uređaju za kuvanje na pari je nemoguće da namirnice zagore ili da dobiju neprijatnu crnu koricu. Neke namirnice nisu pogodne za kuvanje na pari, s obzirom da se pretvaraju u kašu....
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Sotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja. Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
Saveti i trikovi za kuvanje leblebijeSaveti i trikovi za kuvanje leblebije
06. januar
Kuvanje leblebije je veoma jednostavno, bilo na pari ili u vodi. U ovom članku ćete pronaći jednostavne ideje, savete i trikove o tome kako lakše kuvati leblebiju....
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Bujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe. Razlika je što se kod prvih nalazi više ekstrata, a kod drugih količina je smanjena. Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju...
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaSaveti za konzerviranje mesa u teglama
08. januar
Evo zašto ćemo vam ovde dati neke vredne savete za konzervaciju mesa u teglama: - Kada zatvarate meso u tegle, uvek ga dobro pregledajte. Ono treba da bude u potpunosti sveže i da ima svež izgled....
Nekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaNekoliko važnih saveta za kuvanje pirinča
07. sep.
Postoji nekoliko saveta koji bi mogli da vam budu od koristi, ako kod vas pirinač nije ispao kako biste želeлi. Pirinač dugog zrna je posebna sorta....
Konzervirano meso za kuvanjeKonzervirano meso za kuvanje
13. dec.
Zatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje. Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno. Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
Konzervisanje paradajza za kuvanjeKonzervisanje paradajza za kuvanje
06. avgust
Operite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice. Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
Plantain (banana za kuvanje)Plantain (banana za kuvanje)
12. maj
1
Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
Viršle u pavlaci za kuvanjeViršle u pavlaci za kuvanje
28. dec.
Umešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti. Probajte, prijatno!...
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje
11. mart
1
Prženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće. Prijatno!...
Sos sa pavlakom za kuvanjeSos sa pavlakom za kuvanje
02. nov.
Dodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
Mafini sa čokoladom za kuvanjeMafini sa čokoladom za kuvanje
09. sep.
2
Gotove mafine sa čokoladom za kuvanje izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti. Savet: Po želji, prohlađene mafine možete posuti šećerom u prahu. Prijatno!...
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz za kuvanje u teglama
15. avgust
Paradajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun. Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Pre nego što počnete da kuvate, dobro operite vodom. Važno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada....
Kakao kolač sa pavlakom za kuvanjeKakao kolač sa pavlakom za kuvanje
21. jul
Pospite šećerom u prahu, pre nego što servirate vaš kakao kolač sa pavlakom za kuvanje....
Domaća šunka u uređaju za kuvanje šunkeDomaća šunka u uređaju za kuvanje šunke
26. jun
Smesu sipajte u kesu u uređaju za kuvanje šunke i pritisnite dobro. Stavite u urešaj za kuvanje šunke, zatvorite oprugom i poklopcem. Ostavite sve 24 sata u frižideru....
Janija od graška sa svinjetinom za kuvanjeJanija od graška sa svinjetinom za kuvanje
14. jun
Prijatno uz ovu janiju od graška sa svinjetinom za kuvanje!...
Veganski pečeni krompir sa ovsenom pavlakom za kuvanjeVeganski pečeni krompir sa ovsenom pavlakom za kuvanje
26. januar
Veoma ukusno je ispao ovaj veganski pečeni krompir sa ovsenom pavlakom za kuvanje. Probajte!...
Ekonomična čorba od bundeve sa pavlakom za kuvanjeEkonomična čorba od bundeve sa pavlakom za kuvanje
13. okt.
Oljuštimo bundevu pažljvo i operemo je. Osušimo je kuhinjskom krpom i sečemo na krupne parčiće. Oljuštimo krompir i ponavljamo istu proceduru kao sa bundevom. U šerpu sipamo vodu i stavljamo je na ringlu da provri....
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaUskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jaja
07. maj
Skuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
Garnirung od heljde napravljen u aparatu za kuvanje pirinčaGarnirung od heljde napravljen u aparatu za kuvanje pirinča
15. nov.
Zdrav garnirung od heljde pripremljen u aparatu za kuvanje pirinča je veoma ukusan....
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Ovim načinom dimljenja se dobijaju kuvano-dimljene namirnice, čiji rok trajanja nije veliki. Za ovu proceduru je potrebno između 12 i 48 sati. Tačnije, predstavlja pečenje u dimu....