Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za kuvanje bamijeAko se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....
23. april
Saveti za kuvanje na pariU uređaju za kuvanje na pari je nemoguće da namirnice zagore ili da dobiju neprijatnu crnu koricu. Neke namirnice nisu pogodne za kuvanje na pari, s obzirom da se pretvaraju u kašu....
11. feb.
Jednostavni saveti za sotiranje mesaSotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja.
Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
10. jun
Saveti i trikovi za kuvanje leblebijeKuvanje leblebije je veoma jednostavno, bilo na pari ili u vodi. U ovom članku ćete pronaći jednostavne ideje, savete i trikove o tome kako lakše kuvati leblebiju....
06. januar
Saveti za pripremu bujona od mesaBujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe. Razlika je što se kod prvih nalazi više ekstrata, a kod drugih količina je smanjena.
Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju...
06. jun
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaEvo zašto ćemo vam ovde dati neke vredne savete za konzervaciju mesa u teglama:
- Kada zatvarate meso u tegle, uvek ga dobro pregledajte. Ono treba da bude u potpunosti sveže i da ima svež izgled....
08. januar
Nekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaPostoji nekoliko saveta koji bi mogli da vam budu od koristi, ako kod vas pirinač nije ispao kako biste želeлi.
Pirinač dugog zrna je posebna sorta....
07. sep.
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
13. dec.
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
06. avgust
Plantain (banana za kuvanje)Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
12. maj
1
Viršle u pavlaci za kuvanjeUmešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...
28. dec.
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće.
Prijatno!...
11. mart
1
Sos sa pavlakom za kuvanjeDodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
02. nov.
Mafini sa čokoladom za kuvanjeGotove mafine sa čokoladom za kuvanje izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.
Savet: Po želji, prohlađene mafine možete posuti šećerom u prahu. Prijatno!...
09. sep.
2
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
15. avgust
Saveti prilikom kuvanja jagnjetinePre nego što počnete da kuvate, dobro operite vodom.
Važno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada....
15. jun
Kakao kolač sa pavlakom za kuvanjePospite šećerom u prahu, pre nego što servirate vaš kakao kolač sa pavlakom za kuvanje....
21. jul
Domaća šunka u uređaju za kuvanje šunkeSmesu sipajte u kesu u uređaju za kuvanje šunke i pritisnite dobro.
Stavite u urešaj za kuvanje šunke, zatvorite oprugom i poklopcem.
Ostavite sve 24 sata u frižideru....
26. jun
Janija od graška sa svinjetinom za kuvanjePrijatno uz ovu janiju od graška sa svinjetinom za kuvanje!...
14. jun
Veganski pečeni krompir sa ovsenom pavlakom za kuvanjeVeoma ukusno je ispao ovaj veganski pečeni krompir sa ovsenom pavlakom za kuvanje. Probajte!...
26. januar
Ekonomična čorba od bundeve sa pavlakom za kuvanjeOljuštimo bundevu pažljvo i operemo je. Osušimo je kuhinjskom krpom i sečemo na krupne parčiće.
Oljuštimo krompir i ponavljamo istu proceduru kao sa bundevom.
U šerpu sipamo vodu i stavljamo je na ringlu da provri....
13. okt.
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaSkuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
07. maj
Garnirung od heljde napravljen u aparatu za kuvanje pirinčaZdrav garnirung od heljde pripremljen u aparatu za kuvanje pirinča je veoma ukusan....
15. nov.
Metode za dimljenje mesaOvim načinom dimljenja se dobijaju kuvano-dimljene namirnice, čiji rok trajanja nije veliki. Za ovu proceduru je potrebno između 12 i 48 sati. Tačnije, predstavlja pečenje u dimu....
11. mart