Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Terin od domaćeg krema i jagodaPrelivamo preostalim delom krema.
Preko gotovog terina sečemo drugi deo jagoda i prelivamo preostalim sirupom i preostalim želatinom, istopljenim na pari.
Terin od domaćeg krema i jagoda je gotov!...
18. jun
Saveti za savršenu salatuObavezno pre pripreme držite namirnice u frižideru i držite ih odvojene. Time će se izbeći mešanje aroma.
Izbegavajte da mešate salatu. Svaki kontakt s vazduhom uništava njene ukusne osobine....
02. mart
Saveti za pripremu sveže tuneNajbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
31. januar
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
13. jul
Saveti za bolju pripremu roštiljaOvo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme.
5....
07. maj
Korisni saveti za pripremu ribePržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom.
Nezavisno...
13. avgust
Tajna pripreme savršenog testa za gurabijeAko ipak pripadate manjini, koji nije naučila kako da priprema gurabije, mi ćemo vam pomoći i otkriti tajnu savršenog testa za gurabije. Evo šta je važno da znate o njemu i kako da ga pripremate.
1....
30. nov.
Saveti za čišćenje i pripremu puževaDrugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
18. avgust
Saveti za pripremu bujona od mesaNačin pripreme: Piletinu isečemo i skuvamo, a pečene, braonkaste kosti prelivamo pilećim bujonom i kuvamo oko 2 sata....
06. jun
Šest koraka za pripremu savršenih školjkiU praksi, da dobijete ukusne školjke, za njihovu termičku obradu nije potrebno više od nekoliko minuta, a i savršena su hrana kojom možete poslužiti goste....
24. mart
Krofnice sa nadevom od domaćeg kremaJa sam ih napunila domaće pripremljenim kremom i prelila rastopljenom čokoladom.
Priprema domaćeg krema:
Umutite belance na sneg sa malo šećera u prahu....
09. jul
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeIdealna francuska palačinka - toliko tanka, da je nemoguće bacati je - se priprema vrlo jednostavno. Potreban vam je tiganj sa ravnim dnom....
20. jul
Finese u pripremi savršeng testa za tartKod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se proizvodi ne bi mogli ugrejati. Testo ne treba dugo da se mesi. Najbolje bi bilo da se koristi mikser, a ne da se sastojci mese rukom....
29. sep.
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuPriprema zimnice kuvanjem je najsigurniji način čuvanja voća tokom dugih zimskih meseci. Marmelada predstavlja gusto kuvano meso voća i voćnog soka....
24. avgust
Saveti prilikom pripreme fazanaKuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
19. jun
Saveti prilikom pripreme lososaEvo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan.
1....
27. mart
Krem za krofnePromešajte dok se maslac potpuno ne istopi u mlečnom kremu.
Dobro pokrijte krem providnom folijom, kako se na površini ne bi formirala kora.
Krofne možete da punite špricem, kada se krem za krofne potpuno ohladi....
17. mart
Cake u pripremi domaćeg belog vinaJačina vina zavisi od količine šećera, koji se koristi prilikom njegove pripreme. Pri fermentaciji od šećera se obrazuje spirt....
22. april
Jednostavan krem za dijabetičareKašikom mešamo ukusni krem.
U dve čaše sipamo po 3 supene kašike mlečnog krema, odozgo sipamo po 1 punu supenu kašiku slatka od trešanja za dijabetičare, zato što se priprema sa stevijom....
24. avgust
Krem za 15 minutaZa krem sa slike korišćen je neslani domaći sitni sir. Krem može da se jede u posudicama, ali i da se koristi kao krem za tortu....
20. jun
Slani krem za mazanjeAko želite da ovaj slani krem za mazanje bude finiji, možete ga propasirati kroz blender ili seckalicu.
Gotov krem je kao pašteta ili namaz, a jede se namazan na kriške ili sa povrćem isečenim na štapiće....
20. okt.
Krem za Napoleon tortuKuvamo poslastičarski krem još 5 minuta dok se ne dobije željena gustina.
Prilikom hlađenja klasični krem za tortu će se dodatno zgustiti.
U vruć krem dodajemo maslac i mešamo dok se u potpunosti ne istopi....
14. april
Univerzalni krem za torteKada krem dobije gustinu, koju tražite, skolinte sa ringle. Ostavite da se ohladi i nakon toga namažite njim kore za tortu....
28. sep.
Šam krem za tortuMutimo mikserom neprestnao dok krem ne počne da se zgušćuje.
Gotov krem koristimo između kora i/ili pokrivamo tortu sa njim....
05. okt.