Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Terin od domaćeg krema i jagodaTerin od domaćeg krema i jagoda
18. jun
Prelivamo preostalim delom krema. Preko gotovog terina sečemo drugi deo jagoda i prelivamo preostalim sirupom i preostalim želatinom, istopljenim na pari. Terin od domaćeg krema i jagoda je gotov!...
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Obavezno pre pripreme držite namirnice u frižideru i držite ih odvojene. Time će se izbeći mešanje aroma. Izbegavajte da mešate salatu. Svaki kontakt s vazduhom uništava njene ukusne osobine....
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Ovo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme. 5....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Pržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom. Nezavisno...
Tajna pripreme savršenog testa za gurabijeTajna pripreme savršenog testa za gurabije
30. nov.
Ako ipak pripadate manjini, koji nije naučila kako da priprema gurabije, mi ćemo vam pomoći i otkriti tajnu savršenog testa za gurabije. Evo šta je važno da znate o njemu i kako da ga pripremate. 1....
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Drugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Način pripreme: Piletinu isečemo i skuvamo, a pečene, braonkaste kosti prelivamo pilećim bujonom i kuvamo oko 2 sata....
Šest koraka za pripremu savršenih školjkiŠest koraka za pripremu savršenih školjki
24. mart
U praksi, da dobijete ukusne školjke, za njihovu termičku obradu nije potrebno više od nekoliko minuta, a i savršena su hrana kojom možete poslužiti goste....
Krofnice sa nadevom od domaćeg kremaKrofnice sa nadevom od domaćeg krema
09. jul
Ja sam ih napunila domaće pripremljenim kremom i prelila rastopljenom čokoladom. Priprema domaćeg krema: Umutite belance na sneg sa malo šećera u prahu....
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Idealna francuska palačinka - toliko tanka, da je nemoguće bacati je - se priprema vrlo jednostavno. Potreban vam je tiganj sa ravnim dnom....
Finese u pripremi savršeng testa za tartFinese u pripremi savršeng testa za tart
29. sep.
Kod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se proizvodi ne bi mogli ugrejati. Testo ne treba dugo da se mesi. Najbolje bi bilo da se koristi mikser, a ne da se sastojci mese rukom....
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuSaveti za pripremu marmelada za zimnicu
24. avgust
Priprema zimnice kuvanjem je najsigurniji način čuvanja voća tokom dugih zimskih meseci. Marmelada predstavlja gusto kuvano meso voća i voćnog soka....
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Kuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Evo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan. 1....
Krem za krofneKrem za krofne
17. mart
Promešajte dok se maslac potpuno ne istopi u mlečnom kremu. Dobro pokrijte krem providnom folijom, kako se na površini ne bi formirala kora. Krofne možete da punite špricem, kada se krem za krofne potpuno ohladi....
Cake u pripremi domaćeg belog vinaCake u pripremi domaćeg belog vina
22. april
Jačina vina zavisi od količine šećera, koji se koristi prilikom njegove pripreme. Pri fermentaciji od šećera se obrazuje spirt....
Jednostavan krem za dijabetičareJednostavan krem za dijabetičare
24. avgust
Kašikom mešamo ukusni krem. U dve čaše sipamo po 3 supene kašike mlečnog krema, odozgo sipamo po 1 punu supenu kašiku slatka od trešanja za dijabetičare, zato što se priprema sa stevijom....
Krem za 15 minutaKrem za 15 minuta
20. jun
Za krem sa slike korišćen je neslani domaći sitni sir. Krem može da se jede u posudicama, ali i da se koristi kao krem za tortu....
Slani krem za mazanjeSlani krem za mazanje
20. okt.
Ako želite da ovaj slani krem za mazanje bude finiji, možete ga propasirati kroz blender ili seckalicu. Gotov krem je kao pašteta ili namaz, a jede se namazan na kriške ili sa povrćem isečenim na štapiće....
Krem za Napoleon tortuKrem za Napoleon tortu
14. april
Kuvamo poslastičarski krem još 5 minuta dok se ne dobije željena gustina. Prilikom hlađenja klasični krem za tortu će se dodatno zgustiti. U vruć krem dodajemo maslac i mešamo dok se u potpunosti ne istopi....
Univerzalni krem za torteUniverzalni krem za torte
28. sep.
Kada krem dobije gustinu, koju tražite, skolinte sa ringle. Ostavite da se ohladi i nakon toga namažite njim kore za tortu....
Šam krem za tortuŠam krem za tortu
05. okt.
Mutimo mikserom neprestnao dok krem ne počne da se zgušćuje. Gotov krem koristimo između kora i/ili pokrivamo tortu sa njim....