Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za bolju pripremu roštiljaEvo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu.
1. Na gas ili na ugalj?...
07. maj
Saveti za čišćenje i pripremu puževaPuževi se smatraju delikatesom svuda u svetu. Njihova priprema zahteva dosta vremena, ali je krajnji rezultat predivan.
Ovi mekušci se ne hrane svime - jedu samo određenu vrstu trave. Skupljaju se nakon kiše, u rano proleće...
18. avgust
Kokteli za čišćenje jetreKonzumirajte ove koktele za čišćenje jetre hladne ili rashlađene tokom dana u kome su pripremljeni....
01. jun
Odvarak za čišćenje jetreOvaj odvarak za prečišćavanje jetre je dovoljan za 4 dana. Prebacite u staklene boce i čuvajte u frižideru....
05. mart
Maska za čišćenje licaKada prođu te minute, peremo kožu mlakom vodom i čistim peškirom dobro obrišemo masku za čišćenje lica....
23. feb.
Marinada za roštilj sa ruzmarinomPomešajte ulje, beli luk, peršun, ruzmarin i biber, pa dobijenom marinadom namazati svako parče mesa, koje je pripremljeno za pečenje na roštilju.
Meso ostaviti da upije marinadu 2 sata, i nakon toga ga peći....
10. jun
Recept za čišćenje krvnih sudovaČuvajte pasulj za čišćenje krvnih sudova u papirnoj ili kartonskoj vrećici....
27. jun
1
Čaj sa lovorovim listom za čišćenje plućaKoristan čaj od lovorovog lista za čišćenje pluća!...
21. jun
Čaj od listova trešnje za čišćenje telaProcedite i podelite tečnost na 2 dela za ujutru i uveče - uzimajte u dva puta dnevno, pre jela.
Ovaj napitak ima efekat detoksikacije i pomaže jačanju imunog sistema....
10. april
Maska za čišćenje pora i smanjenje boraU posudi pomešamo med i sodu. Dobro promešamo dok se dva sastojka ne pomešaju i nakon toga dodajemo vodu. Ponovo mešamo i nanosimo gotovu smesu na lice.
To radimo svaki dan po jednom, masku na licu držimo deset minuta....
21. jun
Sosevi za roštiljRoštilj nije samo pripremanje mesa na roštilju ili povrća na roštilju, to je pravi ritual i upravo zbog toga ga ljudi širom sveta vole. Bez pravog sosa roštilj nije potpun....
19. feb.
Dijeta za čišćenje stomakaGubitak masnoće na stomaku se ne dešava za jednu noć, to je veoma spor, progresivan proces, koji iziskuje uporan rad. Osnovna dijeta koja granantuje ravan stomak je sa akcentom na zdravu hranu, kao što je voće, povrće...
23. jul
Dijeta za čišćenje krviČišćenje krvi kod kuće je dug proces koji zahteva mnogo samodiscipline i strpljenja. Dijetalno čišćenje krvi se koristi kao deo celokupnog čišćenja organizma....
04. mart
Hrana za čišćenje masnoćaMasnoće koje se gomilaju u telu, posebno u oblasti struka, stomaka i butina, brinu svakog čoveka koji teži dobrom izgledu, kao i svakome ko je zabrinut za svoje zdravlje.
Gubitak viška kilograma nakupljenih u obliku sala...
16. jul
Proizvodi za čišćenje organizmaNaš organizam je složen sistem u kome se nalaze organi koji nam pomažu da se oslobodimo opasnih toksina. Postoji mnogo namirnica koje možete redovno konzumirati da biste očistili svoje telo.
Cvekla je bogata vitaminima...
20. dec.
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća na roštilju
Pečenje povrća na roštilju je jednostavan i brz način spremanja povrća. Prilikom pečenja postoji verovatnoća da se neravnomerno ispeče ili da izgori, kao i da spadne sa roštilja....
02. okt.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaZa jednostavnije i brže pečenje, povrće isecite po dužini, debljine oko centimetar, a ne na kolutove, stavite na roštilj. Prethodno nauljite roštilj da se povrće ne bi lepilo....
27. april
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija...
23. april
Saveti za spremanje jarebiceJela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi.
Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
15. maj
Saveti za savršenu salatuJedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu.
Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano.
Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
02. mart
Saveti za pripremanje patkeNajbolje ćete ispeći patku, kada ispod nje postavite roštilj, a ispod samog roštilja posudu, u kojoj će se slivati masnoća. Sipajte vodu u posudu, da ne bi zagorela masnoća.
6....
11. feb.
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za konzerviranje pečurakaPoznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
04. okt.
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.