Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu. 1. Na gas ili na ugalj?...
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Puževi se smatraju delikatesom svuda u svetu. Njihova priprema zahteva dosta vremena, ali je krajnji rezultat predivan. Ovi mekušci se ne hrane svime - jedu samo određenu vrstu trave. Skupljaju se nakon kiše, u rano proleće...
Kokteli za čišćenje jetreKokteli za čišćenje jetre
01. jun
Konzumirajte ove koktele za čišćenje jetre hladne ili rashlađene tokom dana u kome su pripremljeni....
Odvarak za čišćenje jetreOdvarak za čišćenje jetre
05. mart
Ovaj odvarak za prečišćavanje jetre je dovoljan za 4 dana. Prebacite u staklene boce i čuvajte u frižideru....
Maska za čišćenje licaMaska za čišćenje lica
23. feb.
Kada prođu te minute, peremo kožu mlakom vodom i čistim peškirom dobro obrišemo masku za čišćenje lica....
Marinada za roštilj sa ruzmarinomMarinada za roštilj sa ruzmarinom
10. jun
Pomešajte ulje, beli luk, peršun, ruzmarin i biber, pa dobijenom marinadom namazati svako parče mesa, koje je pripremljeno za pečenje na roštilju. Meso ostaviti da upije marinadu 2 sata, i nakon toga ga peći....
Recept za čišćenje krvnih sudovaRecept za čišćenje krvnih sudova
27. jun
1
Čuvajte pasulj za čišćenje krvnih sudova u papirnoj ili kartonskoj vrećici....
Čaj sa lovorovim listom za čišćenje plućaČaj sa lovorovim listom za čišćenje pluća
21. jun
Koristan čaj od lovorovog lista za čišćenje pluća!...
Čaj od listova trešnje za čišćenje telaČaj od listova trešnje za čišćenje tela
10. april
Procedite i podelite tečnost na 2 dela za ujutru i uveče - uzimajte u dva puta dnevno, pre jela. Ovaj napitak ima efekat detoksikacije i pomaže jačanju imunog sistema....
Maska za čišćenje pora i smanjenje boraMaska za čišćenje pora i smanjenje bora
21. jun
U posudi pomešamo med i sodu. Dobro promešamo dok se dva sastojka ne pomešaju i nakon toga dodajemo vodu. Ponovo mešamo i nanosimo gotovu smesu na lice. To radimo svaki dan po jednom, masku na licu držimo deset minuta....
Sosevi za roštiljSosevi za roštilj
19. feb.
Roštilj nije samo pripremanje mesa na roštilju ili povrća na roštilju, to je pravi ritual i upravo zbog toga ga ljudi širom sveta vole. Bez pravog sosa roštilj nije potpun....
Dijeta za čišćenje stomakaDijeta za čišćenje stomaka
23. jul
Gubitak masnoće na stomaku se ne dešava za jednu noć, to je veoma spor, progresivan proces, koji iziskuje uporan rad. Osnovna dijeta koja granantuje ravan stomak je sa akcentom na zdravu hranu, kao što je voće, povrće...
Dijeta za čišćenje krviDijeta za čišćenje krvi
04. mart
Čišćenje krvi kod kuće je dug proces koji zahteva mnogo samodiscipline i strpljenja. Dijetalno čišćenje krvi se koristi kao deo celokupnog čišćenja organizma....
Hrana za čišćenje masnoćaHrana za čišćenje masnoća
16. jul
Masnoće koje se gomilaju u telu, posebno u oblasti struka, stomaka i butina, brinu svakog čoveka koji teži dobrom izgledu, kao i svakome ko je zabrinut za svoje zdravlje. Gubitak viška kilograma nakupljenih u obliku sala...
Proizvodi za čišćenje organizmaProizvodi za čišćenje organizma
20. dec.
Naš organizam je složen sistem u kome se nalaze organi koji nam pomažu da se oslobodimo opasnih toksina. Postoji mnogo namirnica koje možete redovno konzumirati da biste očistili svoje telo. Cvekla je bogata vitaminima...
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Saveti za pečenje povrća na roštilju Pečenje povrća na roštilju je jednostavan i brz način spremanja povrća. Prilikom pečenja postoji verovatnoća da se neravnomerno ispeče ili da izgori, kao i da spadne sa roštilja....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Za jednostavnije i brže pečenje, povrće isecite po dužini, debljine oko centimetar, a ne na kolutove, stavite na roštilj. Prethodno nauljite roštilj da se povrće ne bi lepilo....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C. Ima nizak sadržaj kalorija...
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Jela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi. Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Jedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu. Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano. Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Najbolje ćete ispeći patku, kada ispod nje postavite roštilj, a ispod samog roštilja posudu, u kojoj će se slivati masnoća. Sipajte vodu u posudu, da ne bi zagorela masnoća. 6....
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Poznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...