Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaMeđutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja.
1....
19. jun
Kako očistiti spanać, zelje i kiseljakNa kraju, ali ne i najmanje važno, ni spanać ni zelje i kiseljak ne mogu da izdrže dugotrajno kuvanje....
16. april
Čorba od zelja i kiseljaka sa kuvanom zaprškomDodaju se paradajz i pire, isečeni zelje i kiseljak, izdinstaju se 2-3 minuta i posoli se po ukusu.
Dodaje se pirinač ili rezanca, doliva se voda i kuva se dok pirinač ne omekša. Skloni se s ringle....
08. jun
Kiseljak sa grizom za bebeMešajte energično kiseljak oko minut-dva.
Kiseljak sa grizom za bebe je gotov. Obavezno proverite da li odgovatajuća temperatura pre nego što date bebi....
11. nov.
Saveti za zamrzavanje i čuvanje školjkiIz toga razloga ćemo vam dati nekoliko saveta kako da čuvate školjke tokom zamrzavanja i konzervisanja.
Čuvanje školjki u frižideru.
Najbolje je da ih jedete odmah kad ih kupite....
02. jun
Saveti za čuvanje i konzerviranje cvekleVažno je da kada čuvate cveklu ili drugo povrće, da se prilagodite temperaturi i vlažnosti vazduha. Takođe, treba znati kako i u kojim uslovima se cvekla može konzervirati....
15. maj
Kaša od zelja i kiseljkaOperite zelje i kiseljak, ostavite da se ocede i isecite.
U šerpi pomešajte zeleniš sa maslacem, kiselim mlekom, 3/4 šolje vode, jajima i brašnom i dobro promešajte....
11. avgust
Kaša od spanaća i kiseljakaOperite i očistite spanać, kiseljak, crni i beli luk. Sve sitno iseckati.
Zagrejte maslac i maslinovo ulje na laganoj do srednjoj vatri....
11. mart
Mekani pire od zelja i spanaćaOperite i očistite zelje i spanać. Isecite povrće i izdinsajte u delu maslaca.
Oljuštite krompir i skuvajte ga. Isecite ga na komade, dodajte zelje i spanać, sitan sir, sveže mleko i preostali maslac....
20. januar
Baštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljakaNeobično ukusna, zasitna i zdrava večera je ova baštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljaka!...
06. maj
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)Recept je za dvoje, povećajte količinu namirnica ako želite. Prijatno!
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac) je vrlo ukusan....
05. dec.
Saveti za savršenu salatuJedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu.
Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano.
Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
02. mart
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
11. feb.
Saveti za čišćenje roštiljaPoželjno je da roštilj čuvate zavijen sa čvrstom hartijom ili krpom, ako nemate poseban poklopac.
Ako želite da operete ploču, prvo uklonite mast sa nje i ostatke hrane uz pomoć drvene lopate....
22. sep.
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Saveti za pečenje povrćaEvo i nekih saveta prilikom pečenja povrća.
Jedan dobro balansiran režim ishrane treba da sadrži adekvatne količine povrća i voća, kao i drugih namirnica....
02. okt.
Saveti za pripremanje slanineUvijte u odgovarajuće pakovanje i čuvajte u frižideru ili zamrzivaču....
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija...
23. april
Saveti za konzerviranje pečurakaMale pečurke se čuvaju cele, velike se iseku na komade.
Nakon što ste oprali pečurke, pripremite rastvor vode i soli. Za svaki kilogram pečuraka rastvorite 40 grama soli u 200 ml vode....
04. okt.
Saveti za spremanje jarebiceJela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi.
Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
15. maj
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Jaja na oko na podlozi od zelja i spanaćaUgrejte ulje u tiganju i stavite luk, zelje i spanać. Dinstajte dok ne postanu mekani.
Sipajte smesu u odgovarajuću posudu. Napravite četiri gnezda i razbijte jaja. Začinite solju....
18. mart
1
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
18. sep.
KiseljakOdabir i čuvanje kiseljaka
Birajte svež kiseljak, koji ima lepu zelenu boju, bez tačaka ili nekih tragova propadanja. Možete ga čuvati zamrznutog, kao i spanać i zelje....
21. jul