Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Slatko od zrelih smokvi na moj načinUbacite smokve unutra i nakon što se sirup zgusne dodajte i ostatak kiseline.
Sklonite slatko od zrelih smokvi sa ringle i aromatizujte vanilom. Ostavite da odstoji 4 do 5 sati, da smokve dobro nabubre....
22. feb.
Slatko od smokviPred kraj kuvanja staviti vanilin šećer i pola limuna, isečenog na kolutove. Pustiti da vri pet minuta. Sipati vruće slatko u oprane i sterilisane tegle, zatvoriti ih poklopcem....
01. jul
Seosko slatko od smokviNakon toga sam ponovo stavila slatko od smokvi na 15 minuta da se kuva na veoma tihoj vatri.
Dodala sam kašičicu limontusa.
Napunila sam u teglicu seosko slatko od smokvi i sterilisala 5 minuta....
29. sep.
Slatko od celih smokviSipajte sirupe u gotov šećerni sirup, smanjite vatru do umerene temperature i stavite slatko da se ponovo kuva dok se ne zgusne, jer sok od voća će ga razrediti u početku....
20. sep.
Slatko od zelenih smokviSlatko odmah sipati u tegle - prvo smokve, a nakon toga i sirup. Gustinu sirupa ipak proveriti na suvoj porcelanskoj posudici, jer se posle u tegli malo "opušta"....
20. maj
Slatko od smokvi s limontusomU duboku šerpu stavljam oprane i isečene smokve, prethodno dobro posute šećerom i zalivam s malo vode (kao rezultat one puštaju sok)....
23. feb.
Jednostavno slatko od zrelih smokviDodati preostali šećer i kuvati na tihoj vatri oko 20-30 minuta.
5 minuta pre sklanjanja slatka od vatre, dodati limuntus.
Raspredeliti u tegle dok je slatko još vruće i odmah okrenuti....
21. maj
Domaće slatko od celih smokviSmokve se očiste od drški. Šećer i vodu stavljamo u šerpu na ringlu i ostavljamo da provri.
Dodajemo smokve i kuvamo dok ne dobijemo neophodnu gustinu....
16. avgust
Babino slatko od zelenih smokviGotovo slatko nalijte u tegle. Sterilišite ih 5 minuta.
Od ove doze napravila sam pet teglica po 250 g i 2 po 340 g.
Ovo slatko ima jedinstven ukus....
16. jun
Slatko od celih zrelih smokviKuvajte na tihoj vatri oko 20-30 minuta.
Gotovo slatko od smokvi sklonite sa ringle, ostavite desetak minuta da se ohladi i raspite u suve zagrejane teglice.
Po želji možete da sterilišete nekoliko minuta....
11. jul
Ukusno slatko od celih smokviOčistimo smokve od drški i operemo ih. U duboku šerpu stavljamo vodu i šećer i stavljamo ih na ringlu da provru.
Kada provri sirupu, rešetkastom kašikom dodajte smokve. Slatko se kuva dok ne počne da se zgušnjava....
05. avgust
Slatko od smokvi sa smeđim šećeromZatvaramo poklopce i okrećemo na dole omiljeno slatko od smokvi dok se ne ohladi.
Tako nije potrebno dodatno kuvanje slatka od smokvi sa smeđim šećerom....
04. okt.
Slatko od dunja na moj načinSutradan sipati slatko od dunja u oprane i sterilisane tegle i zatvoriti ih poklopcem....
28. avgust
Slatko od borovnica na starinski načinAko želite da slatko od borovnica duže izdrži, stavite teglice u šerpu i kuvajte ih još 10 minuta i kada ih izvadite okrenite ih.
Slatko od borovnica je gotovo....
07. okt.
Slatko od zrelih smokvi sa limetomStavljaju se smokve i meša se. Vru jako 30 minuta.
Dodaje se limuntus i narendana kora limete.
Sipa se u tegle i zapečati se. Steriliše se 10 minuta....
21. sep.
Slatko od zelenih smokvi bez sterilizacijeKuvajte još tri minuta slatko od smokvi.
Sipajte slatko u teglice i odmah okrenite poklopcem na dole. To je slatko bez sterilizacije.
Prijatno!...
09. jul
Slatko od zelenih smokvi i limontusaSipamo smokve, na željenoj gustinu sirupa dodajemo limuntus i gasimo ringlu. Puni se u tegle koje se odmah zatvaraju.
Slatko nema potrebe za sterilizacijom! Može tako da izdrži duže od dve godine!...
29. jul
Špagete na kineski način sa tri vrste mesaNakon što su se sastojci zapržili dodajemo špagete i zapržimo kratko, mešajući dobro špagete na kineski način.
Serviramo naše špagete na kineski način sa tri vrste mesa tople....
17. sep.
Slatko od zrelih smokvi po maminom receptuSlatko od zrelih smokvi po maminom receptu možete konzumirati odmah....
21. sep.
Slatko od zelenih smokvi iz bakinog notesaSledi njihovo kuvanje u pet voda, koje ide na sledeći način: prelivaju se hladnom vodom, stavljaju da vru i voda se prosipa. Naliva se ponovo hladna voda i tako pet puta....
06. sep.
Babino slatko od celih smokvi sa rozetlomDokuvavam slatko od smokvi, probam na tanjiru kakva je gustina, ali nakon što se ohladi.
Pred kraj dodajem kašičicu limontusa, punim vruće slatko u suve i zagrejane teglice, dodajem list rozetle i zatvaram poklopcima....
18. avgust
Prozračno slatko od jagoda, tri puta skuvanoDa se dobije savršeno prozračno slatko, kuva se ne jednom, već tri puta nakon što provri....
16. jul
Ćufte na italijanski način na podlozi od špagetaPripremiti sos od paradajza: u odgovarajućoj posudi upržiti crni i beli luk u maslinovom ulju, 2-3 minuta. Dodati sitno naseckan čili i sve ostale sastojke za sos. Ostaviti da se krčka na umerenoj temperaturi....
05. avgust
Tri načina za pravljenje rolata StefaniNačin pripreme: Mleveno meso se umesi na isti način kao u gornjem receptu, ali s drugačijim začinima....
30. mart