Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Slatko od zrelih smokvi na moj načinSlatko od zrelih smokvi na moj način
22. feb.
Ubacite smokve unutra i nakon što se sirup zgusne dodajte i ostatak kiseline. Sklonite slatko od zrelih smokvi sa ringle i aromatizujte vanilom. Ostavite da odstoji 4 do 5 sati, da smokve dobro nabubre....
Slatko od smokviSlatko od smokvi
01. jul
Pred kraj kuvanja staviti vanilin šećer i pola limuna, isečenog na kolutove. Pustiti da vri pet minuta. Sipati vruće slatko u oprane i sterilisane tegle, zatvoriti ih poklopcem....
Seosko slatko od smokviSeosko slatko od smokvi
29. sep.
Nakon toga sam ponovo stavila slatko od smokvi na 15 minuta da se kuva na veoma tihoj vatri. Dodala sam kašičicu limontusa. Napunila sam u teglicu seosko slatko od smokvi i sterilisala 5 minuta....
Slatko od celih smokviSlatko od celih smokvi
20. sep.
Sipajte sirupe u gotov šećerni sirup, smanjite vatru do umerene temperature i stavite slatko da se ponovo kuva dok se ne zgusne, jer sok od voća će ga razrediti u početku....
Slatko od zelenih smokviSlatko od zelenih smokvi
20. maj
Slatko odmah sipati u tegle - prvo smokve, a nakon toga i sirup. Gustinu sirupa ipak proveriti na suvoj porcelanskoj posudici, jer se posle u tegli malo "opušta"....
Slatko od smokvi s limontusomSlatko od smokvi s limontusom
23. feb.
U duboku šerpu stavljam oprane i isečene smokve, prethodno dobro posute šećerom i zalivam s malo vode (kao rezultat one puštaju sok)....
Jednostavno slatko od zrelih smokviJednostavno slatko od zrelih smokvi
21. maj
Dodati preostali šećer i kuvati na tihoj vatri oko 20-30 minuta. 5 minuta pre sklanjanja slatka od vatre, dodati limuntus. Raspredeliti u tegle dok je slatko još vruće i odmah okrenuti....
Domaće slatko od celih smokviDomaće slatko od celih smokvi
16. avgust
Smokve se očiste od drški. Šećer i vodu stavljamo u šerpu na ringlu i ostavljamo da provri. Dodajemo smokve i kuvamo dok ne dobijemo neophodnu gustinu....
Babino slatko od zelenih smokviBabino slatko od zelenih smokvi
16. jun
Gotovo slatko nalijte u tegle. Sterilišite ih 5 minuta. Od ove doze napravila sam pet teglica po 250 g i 2 po 340 g. Ovo slatko ima jedinstven ukus....
Slatko od celih zrelih smokviSlatko od celih zrelih smokvi
11. jul
Kuvajte na tihoj vatri oko 20-30 minuta. Gotovo slatko od smokvi sklonite sa ringle, ostavite desetak minuta da se ohladi i raspite u suve zagrejane teglice. Po želji možete da sterilišete nekoliko minuta....
Ukusno slatko od celih smokviUkusno slatko od celih smokvi
05. avgust
Očistimo smokve od drški i operemo ih. U duboku šerpu stavljamo vodu i šećer i stavljamo ih na ringlu da provru. Kada provri sirupu, rešetkastom kašikom dodajte smokve. Slatko se kuva dok ne počne da se zgušnjava....
Slatko od smokvi sa smeđim šećeromSlatko od smokvi sa smeđim šećerom
04. okt.
Zatvaramo poklopce i okrećemo na dole omiljeno slatko od smokvi dok se ne ohladi. Tako nije potrebno dodatno kuvanje slatka od smokvi sa smeđim šećerom....
Slatko od dunja na moj načinSlatko od dunja na moj način
28. avgust
Sutradan sipati slatko od dunja u oprane i sterilisane tegle i zatvoriti ih poklopcem....
Slatko od borovnica na starinski načinSlatko od borovnica na starinski način
07. okt.
Ako želite da slatko od borovnica duže izdrži, stavite teglice u šerpu i kuvajte ih još 10 minuta i kada ih izvadite okrenite ih. Slatko od borovnica je gotovo....
Slatko od zrelih smokvi sa limetomSlatko od zrelih smokvi sa limetom
21. sep.
Stavljaju se smokve i meša se. Vru jako 30 minuta. Dodaje se limuntus i narendana kora limete. Sipa se u tegle i zapečati se. Steriliše se 10 minuta....
Slatko od zelenih smokvi bez sterilizacijeSlatko od zelenih smokvi bez sterilizacije
09. jul
Kuvajte još tri minuta slatko od smokvi. Sipajte slatko u teglice i odmah okrenite poklopcem na dole. To je slatko bez sterilizacije. Prijatno!...
Slatko od zelenih smokvi i limontusaSlatko od zelenih smokvi i limontusa
29. jul
Sipamo smokve, na željenoj gustinu sirupa dodajemo limuntus i gasimo ringlu. Puni se u tegle koje se odmah zatvaraju. Slatko nema potrebe za sterilizacijom! Može tako da izdrži duže od dve godine!...
Špagete na kineski način sa tri vrste mesaŠpagete na kineski način sa tri vrste mesa
17. sep.
Nakon što su se sastojci zapržili dodajemo špagete i zapržimo kratko, mešajući dobro špagete na kineski način. Serviramo naše špagete na kineski način sa tri vrste mesa tople....
Slatko od zrelih smokvi po maminom receptuSlatko od zrelih smokvi po maminom receptu
21. sep.
Slatko od zrelih smokvi po maminom receptu možete konzumirati odmah....
Slatko od zelenih smokvi iz bakinog notesaSlatko od zelenih smokvi iz bakinog notesa
06. sep.
Sledi njihovo kuvanje u pet voda, koje ide na sledeći način: prelivaju se hladnom vodom, stavljaju da vru i voda se prosipa. Naliva se ponovo hladna voda i tako pet puta....
Babino slatko od celih smokvi sa rozetlomBabino slatko od celih smokvi sa rozetlom
18. avgust
Dokuvavam slatko od smokvi, probam na tanjiru kakva je gustina, ali nakon što se ohladi. Pred kraj dodajem kašičicu limontusa, punim vruće slatko u suve i zagrejane teglice, dodajem list rozetle i zatvaram poklopcima....
Prozračno slatko od jagoda, tri puta skuvanoProzračno slatko od jagoda, tri puta skuvano
16. jul
Da se dobije savršeno prozračno slatko, kuva se ne jednom, već tri puta nakon što provri....
Ćufte na italijanski način na podlozi od špagetaĆufte na italijanski način na podlozi od špageta
05. avgust
Pripremiti sos od paradajza: u odgovarajućoj posudi upržiti crni i beli luk u maslinovom ulju, 2-3 minuta. Dodati sitno naseckan čili i sve ostale sastojke za sos. Ostaviti da se krčka na umerenoj temperaturi....
Tri načina da napravimo kifliceTri načina da napravimo kiflice
25. sep.
, slatko od jagoda....
Tri načina za pravljenje rolata StefaniTri načina za pravljenje rolata Stefani
30. mart
Način pripreme: Mleveno meso se umesi na isti način kao u gornjem receptu, ali s drugačijim začinima....