Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto i kada konzumirati akai bobiceZašto i kada konzumirati akai bobice
09. dec.
Ako voće konzumirate kao hranu, nema opasnosti. Akai bobica je sastojak nekih sokova, pića, likera, želea, sladoleda i druge hrane. Takođe se koristi kao prirodna boja za hranu....
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Davanje kurbana (prinošenje žrtve) u našim zemljama je mnogo više od okupljanja naših najmilijih i jedenja ukusne jagnjeće kurban čorbe. Hiljadama godina postojao je običaj da se prinese krvna žrtva da bi se tražilo nešto...
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada. Ne dopada...
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Kada se kavijar otvori i ne konzumira, tada mu se ukus menja i brzo se kvari. 9....
Kako se konzumira javorov sirup?Kako se konzumira javorov sirup?
16. dec.
Među zaslađivačima danas, prirodni zauzimaju prvo mesto, ali ima nekoliko onih koji se preferiraju kao zamena za beli šećer. Javorov sirup je jedan od njih. Evo više informacija o ovom proizvodu. Šta je javorov sirup...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji....
Zašto treba svakodnevno konzumirati zeleni čajZašto treba svakodnevno konzumirati zeleni čaj
02. mart
Iz tog razloga žena u toku trudnoće ne bi trebalo da prestanu da konzumiraju zeleni čaj; 9. Čisti krv od lošeg holesterola i drugih štetnih materija i formiranja naslaga na zidovima krvnih sudova....
Kako se konzumiraju koktel škampiKako se konzumiraju koktel škampi
15. avgust
Ali najvažnije pitanje kada se gotori o koktel škampima ili raznim vrstama škampa, koji mogu da se nađu u skoro svakom meniju restorana koji drži do sebe je - kako da se konzumiraju....
Kada se pije čaj od mirođije?Kada se pije čaj od mirođije?
22. dec.
Foeniculum vulgare je latinski naziv za jedan veoma dobro poznat začin kod nas - mirođiju. Ona se koristi kako za dodavanje specifične arome i ukusa različitim jelima, tako i kao dodatak kod konzervisanja hranljivih proizvoda...
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?
09. april
Ako smo konzumirali dovoljnu količinu hrane, osetićemo sitost, koja eliminiše želju za daljim jelom. Dva hormona, koji spadaju u grupu najvažnijih hormona, su grelin i leptin....
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraŠta u kojim godinama treba da se konzumira
07. april
Za učvršćivanje imunog sistema treba da se konzumiraju pomorandže, mandarine, paradajz, brokoli. Bogate su vitaminom C....
Zašto se gojimo u predelu stomakaZašto se gojimo u predelu stomaka
26. jun
Ljudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Gel ima ukus tečnosti u kojoj su bili potopljeni i možete ga staviti u posudu i čuvati u frižideru da biste konzumirali kasnije kao ukusan desert. 2....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?
02. nov.
Za one koji su skloni hipertoniji problem može da se razvije nakon obroka kada konzumiraju mnogo soli ili pikantnu hranu....
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!
29. jun
Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
Kada se i zašto se kadi tamjanom?Kada se i zašto se kadi tamjanom?
06. okt.
Tamjan je poznat od davnina. To je smola koja se dobija iz drveta Boswellia iz porodice Burseraceae. Ovo drvo raste od Azije do Afrike. Iz kore stabla, njezinim zarezivanjem dobija se smola, koja se takođe naziva tamjan...
Kada i zašto se pije gvožđe?Kada i zašto se pije gvožđe?
09. mart
Gvožđe je jedan od najpotrebnijih elemenata za ljudsko zdravlje. On je potreban za sintezu hemoglobina, tj. odgovara za transport kiseonika u tkiva i organe u telu. Gvožđe učestvuje u sastavu mišnićnog tkiva i enzima disanja...
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?
18. avgust
Ne preporučuje se da se konzumira uveče, s obzirom na to da se u to vreme proizvodnja insulina smanjuje i prerađivanje voća, tačnije grožđa, postaje teško za organizam....
Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?
09. okt.
Posebno je korisna za decu i najbolje se konzumira sveža. Za šta je dobra ribizla? Pomaže kod prehlade i smanjuje temperaturu Zahvaljujući ribizli, možete ojačati imuni sistem i sprečiti virusne infekcije....
Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?
16. nov.
Izgubiti višak kilograma je težnja mnogih ljudi. Kada je u pitanju rastanak sa značajnom količinom viška mase, na koži se javljaju vidljive promene. Opušta se jer postaje suvišna nakon što otopi masnoću koju je održavala...
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Eto zašto bi bilo dobro da nakon što se skine metalna korpica sa grla neko rukom pridržava pampur. Šampanjac se sipa u čaše sa male udaljenosti, bez klimanja....
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoKako se konzumira laneno seme i za šta je korisno
04. jul
Lan je biljka koja se odavnina koristi za pređu i dijetetska ulja. Odela, napravljena od njega se odlikuju velikom jačinom i izdržljivošću, visokom hidroskopnošću i toploprovodnošću, štedi okolinu. Laneno seme se koristi...
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoLaneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisno
03. feb.
Lan je jedna od biljaka koju su ljudi koristili od davnina. Poznato je da se čak pre 30 hiljada godina lan koristio kao tekstil. Njegova kultivacija se odvijala u starom Egiptu, a to se dogodilo uglavnom zbog semena biljke...