Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kolagen - šta treba da znateTo znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
18. avgust
Lutein - Šta treba da znateDakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
13. sep.
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač je neprocenjiv, ukusni dar prirode, koji se široko upotrebljava u kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta. Među bogatom raznolikošću različitih sorti pirinča koje postoje, smatra se najkorisnijim. To je...
04. avgust
Alergija na ribu - šta treba da znateAli oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove.
Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
28. dec.
Alergija na soju - šta treba da znateSoja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
23. jun
Zimnica - važna pravila koja treba da znateNi u kom slučaju ne ostavljajte zimnicu za sledeću sezonu....
12. mart
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!- Aspik - pihtijasta masa dobijena od jakog bujona sa dodatkom želatina;
- Biftek - debela kriška mesa od filea, isečena popreko. Prži se ili se peče na roštilju;
- Bešamel - mlečni svetli sos napravljen od maslaca...
05. feb.
Teobromin - šta treba da znamo?Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
05. april
Proseko - šta treba da znamo?Čak i da niste ljubitelj bilo koje vrste alkohola, bar zbog opšte kulture treba da budete upoznati sa nekim od najkvalitetnijih alkoholnih pića, posebno ako su se ona pretvorila u amblematična za određenu državu....
30. maj
Šunka - šta treba da znamoPotrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
21. feb.
Rezanci - šta treba da znamo?Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
29. jun
Sve što treba da znate o keto zaslađivačimaIako bi trebalo da proverite etikete da biste bili sigurni, uobičajeno je da na ambalaži piše koristite kao šećer....
08. jun
Topljeni sir - šta treba da znamoZnate da je sir u principu dobar izvor kalcijuma. Međutim, dokazano je da isti ovi fosfati izvlače kalcijum iz kositju što je pretpostavka za bolest artritisa, takođe i osteoporoze....
21. april
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt je poznat i pod nazivom tušanj i potiče iz porodice Žednjaka i zapravo je samonikla biljka, ali se kultiviše u nekim zapadnoevropskim zemljama, zelene ili žućkaste boje.
U kulinarstvu se koriste mladi izdanci, mesastva...
18. dec.
Čeri paradajz - šta treba da znamoBirajući ih treba posebnu pažnju da obratite na aromu. Kao pravilo, kod kvalitetnog i zrelog povrća osetićete prijatnu specifičnu aromu paradajza....
21. okt.
Mančego sir - šta treba da znamoKalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm.
Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
16. okt.
Biserni pirinač - šta treba da znamoImajte u vidu da voda treba da prekriva pirinač i da ostane 5 do 7 centimetara tečnosti odozgo.
Ostavite ga da se natapa minimum 12 sati....
12. okt.
Crna čokolada - šta treba da znamoPravi treba da sadrži kakao maslac i usitnjena zrnca kakaa.
Prava crna čokolada ima rok trajanja od 6 do 8 meseci.
Prilikom konzumacije crna čokolada treba da se topi u ustima, a ne u rukama....
16. sep.
Bademovo brašno - šta treba da znamoEvo svega što treba da znate o bademovom brašnu.
Pravljenje bademovog brašna je veoma jednostavan proces, tako da zapravo može da se napravi i kod kuće....
04. sep.
Fourme d'Amber - šta treba da znamoPosle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”.
Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
24. maj
Proteinska dijeta - šta treba da znamoVažno je znati da kada se dijete pridržavate samo određeno vreme, a zatim je ponovo zamenite nezdravom hranom, rezultati su kratkotrajni....
11. april
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Takođe treba da znate da je ružičasti biber u velikim količinama otrovan.
Korisni kvaliteti
Sa ružičastim biberom ne samo da možete učiniti bilo koje jelo mirisnim i začinjenim, već ima i mnogo korisnih svojstava....
10. dec.
Sojin protein - šta treba da znamoAko tražite proteinski suplement koji ćete uključiti u vašu dijetu, sojin protein je opcija koja ima mnogo zdravstvenih koristi.
Šta zapravo predstavlja sojin protein?
Sojin protein je protein koji dolazi iz zrna...
27. avgust
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoDanas oni otkrivaju svoj ogroman kapacitet i nalaze mesto na trpezi gde i treba da budu. Takva kultura je ovas....
14. april
Instant pirinač - šta treba da znamo?Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant pirinač.
Šta on prestavlja, kakva je korist od njega i da li je štetan za naše zdravlje....
27. dec.