Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
7 činjenica o jajima koje možda niste znali7 činjenica o jajima koje možda niste znali
25. nov.
Mislite da znate sve o jajima, osim mnogo varijanti za njihovu pripremu? Ispostavilo se da ono što se krije u ljušturi ima više tajni nego što smo mislili. Evo bar 7 zanimljivih činjenica o jajima koje će vas iznenaditi....
10 činjenica koje niste znali o bananama10 činjenica koje niste znali o bananama
14. feb.
Banane sigurno spadaju u vaše omiljeno voće. Najlepše je to što su sada toliko dostupne da se mogu kupiti u bilo kojoj prodavnici u svako doba godine, za razliku od vremena, kada smo mogli da jedemo južno voće samo oko...
Zanimljivosti o cimetu, koje niste znaliZanimljivosti o cimetu, koje niste znali
02. april
Aroma cimeta je neverovatna i budi u svima nama osećaj topline. Nekada je bio veoma cenjen, toliko da su se zbog njega vodile i bitke. Koristio se kao valuta i smatrao se veoma jakim afrodizijakom. Poreklom sa Cejlona...
Soja SosSoja Sos
27. jul
Umami ili peti ukus je u stvari materija, koja naglašava sve ostale ukuse i u njemu je tajna soja sosa, sa kojim ovaj sos postaje toliko ukusan....
Etiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znateEtiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znate
28. nov.
Evo nekih pravila koji postoje i za koje možda niste znali. 1. Da li da sečete ili da savijete salatu? Salata se ne seče nožem. Ona treba da se presavije nožem i viljuškom. Zašto?...
Kako prepoznati kvalitetan soja sos?Kako prepoznati kvalitetan soja sos?
12. okt.
Soja sos je jedan od najčešće korišćenih soseva u kulinarskom svetu. Istorija ovog sosa potiče iz Kine od pre više hiljada godina. Budisti su u početku pronašli upotrebu soje tako što su od nje pripremali začin. Kasnije...
Kako se pravi soja sos?Kako se pravi soja sos?
27. mart
Soja sos je možda najpoznatiji azijski proizvod koji se nalazi u svakoj svetskoj kuhinji....
40 najukusnijih stvari koje možete pripremiti sa krompirom40 najukusnijih stvari koje možete pripremiti sa krompirom
28. feb.
Krompir je veoma ukusan i jeftin, što ga čini jednom od omiljenih namirnica na našoj trpezi. Osim tradicionalnih prženih krompira i krompir-pirea, postoji još mnogo načina na koje možete pripremiti ovo povrće, kako...
Piletina Parmigiana kakvu još niste probaliPiletina Parmigiana kakvu još niste probali
22. mart
2
Tako složeno jelo staviti u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni na 10-15 minuta da se mocarela otopi. Jelo služiti sa testeninom i zelenom salatom....
SojaSoja
11. jul
Soja pripada porodici mahunarki i dolazi nam iz Istočne Azije. Koristila se kao važan izvor proteina u orijentalnom svetu čitavih 5000 godina. Soja je ušla u svet Zapada u 20. veku. Soja kao biljka uspeva na raznim zemljištima...
Tabasko SosTabasko Sos
20. sep.
Tabasko sos je američka marka ljutog sosa koji se proizodi od kraja 19. veka od strane porodične kompanije koja se nalazi na ostrvu Ejvori u državi Luizijani. Tabasko sos je najpoznatiji ljuti sos na svetu, dok samo nekoliko...
Vorčester SosVorčester Sos
23. jun
Vorčester sos (Worcestershire Sauce) predstavlja blago pikantan, slatko kiseo, fermentiran engleski sos, koji se tradicionalno pravi od sirćeta, ribe, šećera i začina. Neverovatna je činjenica koliko mnogo aroma i...
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
Stvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znajuStvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znaju
13. okt.
Šta treba da znamo o slanini kada kuvamo sa njom, saznaćemo u narednim redovima. Slanina je delikates i nesumnjivo je veoma aromatična kada je kuvamo. Kada pripremamo suvo meso, dobro je dodati malo slanine da bude ukusno...
U koja jela se stavlja soja sos?U koja jela se stavlja soja sos?
13. jun
Soja sos je univerzalan i može se koristiti na mnogo različitih načina. Daje jedinstven, kompleksan, bogat ukus mesu, ribi, sosevima i povrću zbog visokog nivoa prirodnog umamija. Koristite ga umesto soli prilikom kuvanja...
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Od navedenih sastojaka se dobija 8-10 tankih i elastičnih palačinki....
3 stvari koje se dešavaju kada prestanete da jedete mlečne proizvode3 stvari koje se dešavaju kada prestanete da jedete mlečne proizvode
23. jul
Hajde da visimo 3 stvari koje su na nju ostavile najveći utisak. Njeni stomačni problemi su nestali Dina je pratila od stomačnih problema, nadutosti i gasova....
Top 10 namirnica, koje sagorevaju masnoćuTop 10 namirnica, koje sagorevaju masnoću
13. okt.
Evo ih 10 namirnica koje sagorevaju masnoću bez mnogo truda sa vaše strane 1. Celer - sadrži 75 % vode, a ostalih 25 % su vlakna i zdravi hranljivi sastojci. Konzumiranje celera će vam pomoći da smršate, pošto...
Top 10 hrana koje stimulišu rastTop 10 hrana koje stimulišu rast
11. april
1
Povećavanje rasta kod žena traje do 20 godine, a kod muškaraca do 22. To duguje hormonalnim funkcijama, genetskim faktorima, balasnsiranoj ishrani, fizičkim vežbama i drugim faktorima okolne sredine. Ali navike u ishrani...
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
U udubljenje u vodi izmrvite kvasac, promešajte prstima da se rastvori i pokrijte posudu krpom 5-10 minuta. 3. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri, treba da bude vrelo ali ne treba da počne da se puši....
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Pile se seče po sredini na dva dela. Uzima se polovina i maže se marinadom, pripremljenom od pomešanih u posudi ulja, senfa, soli, bibera, aleve paprike, origana i bosiljka. Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša...
Piletina sa 10 začinaPiletina sa 10 začina
01. januar
Sve začine, uključujući i so, pomešati u jednoj dubljoj posudi. Sačuvati 2 kašike začina. Piletinu dobro pomešati sa začinima (što bolje možete) i ostaviti da se marinira minimum 30 minuta. Brašno pomešati sa gustinom...
Kako napraviti sofrito sosKako napraviti sofrito sos
14. okt.
Kada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa. Zaista, sve do sada...
Supa od praziluka koje će vas zagrejatiSupa od praziluka koje će vas zagrejati
21. januar
Praziluk, šargarepu i koren paškanata sitno iseckajte i prodinstajte na ulju sa malo vode i soli. Čim praziluk omekša dodajte krompir prethodno oljušten i isečen na sitne kockice. Dodajte začine i oko litar vrele vode...