Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaMnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima.
U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
18. maj
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
14. nov.
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiOštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
28. nov.
Kako se radi sa želatinomNajlakši način da radite sa želatinom je sledeći: Rastvorite ga u hladnoj vodi, a zatim ga stavite na paru, da se dobro razmuti, pa ga dodajte sastojcima, koji su navedeni u receptu....
21. nov.
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
Nadut stomak i gasovi su često uzrokovani neredovnom ishranom i konzumiranjem nezdrave hrane, pretrivanje sa ugljenim hodratima ili ljutom hranom....
24. okt.
Šta da radimo, ako prejedemo?Pitanje je šta da radimo, kada semo već poremetili režim ishrane i preterali sa jelom....
20. april
Da li je želatin štetanAlergija na želatin može da izazove urtikariju, vrtoglavicu i u retkim slučajevima anafilaksiju. Drugo neželjeno dejstvo od želatina je reakcija na toksine koji se nekad nalaze u želatinu....
26. maj
Kako da nam se ne lepi roštiljIzlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako.
Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
20. maj
Kako da nam se ne lepi pirinačU svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela.
Postoji...
18. feb.
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromStavite u frižider najmanje 3 sata da se stegne. Izrezati na kvadrate....
06. januar
ŽelatinZa ojačavanje noktiju je potrebno 10 g želatina dnevno. Kinezi koriste želatin kao lek, ali se želatin u Kini pravi od magareće kože....
20. maj
Šta će se promeniti ako prestanete da konzumirate šećer?Čovek unosi šećer u svoje telo u mnogim oblicima, skrivenim pod raznim nazivima: saharoza, dekstroza, maltoza, glukoza, fruktoza ili visoko prerađen visokofruktozni kukuruzni sirup. Nalazi se u prevelikim količinama u kolačima...
09. april
Šta da radimo sa listovima paškanataPoznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
23. jul
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoEksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo.
Alkohol sa dijetskom koka - kolom
Šećer u koka-koli...
23. feb.
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Jedna od namirnica sa najmanje kalorija i zbog toga visoko cenjena je teleće meso. Osim toga, u svom sastavu se odlikuje lipidima, proteinima i vitaminima B, kao i magnezijumom, gvožđem, kalijumom i drugim vrednim mikro...
05. nov.
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloZa svaku domaćicu je dobro da zna koji začini idu uz koje namirnice. Uprkos tome što svaki čovek ima individualni ukus, većina začina se koristi za određenu vrstu namirnica, a isto tako ima i začina koji ne idu zajedno u...
09. april
Ako prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telomHleb je osnovna hrana na našoj trpezi od davnina. Potoji dosta narodnih mudrosti o nasušnom hlebu. Hleb je uvek bio poštovan kod nas, ali danas se zbog zdrave ishrane često isključuje iz menija.
Mnogi ljudi su poverovali...
15. mart
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuPitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku? Možda ste i vi jedan od njih, uprkos redovnim vežbama i treninzima vaš struk ne pada ili čak raste, pošto se višak kilograma gomila samo...
08. okt.
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
13. mart
Napici, koje NE bi trebalo konzumirati ako imate gihtGiht je stanje za koje je karakteristično ponavljanje veoma oštrih napada upalnog artritisa - upala, bol i crvenilo zgloba. Najčešće biva pogođen zglob palca na nozi. Međutim, to se može javiti i kao posledica kamena u...
03. april
Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!Skoro svako voli krompir pire, ali ne znas vako kako da ga pravilno napravi. Niko se neće radovati ako je lepljiv, hladan ili bezukusan. Ako izbegavate sledeće greške, vaši bližnji će vas terati da im ga stalno spremate....
21. avgust
Zašto mi se ne pije voda?Šta da radite ako nemate potrebu da pijete vodu
Posetite terapeuta, a takođe neka vas pregledaju nefrolog i neurolog. Specijalisti će moći da identifikuju koren problema i propišu kompetentan tretman....
01. okt.