Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pohovane sunčanice sa tamnim pivomParčići sunčanica se napoje pohom i prže se na umerenoj vatri u masnoću najpre sa glatke strane.
Meze ide uz ohlađeno čašu aromatičnog belog vina.
Pohovane sunčanice sa tamnim pivom su gotove....
14. maj
Marinirane pečurke sunčaniceSunčanice ostavite da stoje u marinadu 1-2 sata, nakon toga ocedite i servirate samostalno ili kombinujte sa drugim sastojcima....
22. april
Pohovane šumske sunčaniceUgrejte ulje i pržite dok ne budu gotove sunčanive, prethodno potopljene u gustu smesu za pohovanje. Servirajte sa prilogom po izboru....
09. april
Sunčana turšijaSastojci su za trilitarsku teglu. Paradajz izbockamo iglom, paprikama odsečemo vrhove pomoću noža i isečemo drške, šargarepe očistimo dobro, a karfiol izlomimo na ružice.
Poređamo sve u trilitarsku teglu. Stavljamo aspirine...
30. nov.
Sunčani doručakZa ovu korisnu ovsenu kašu pomešamo ovsene pahuljice sa suvim kokosovim mlekom, komopljinim semenom i miksom začina.
Prelivamo sa šoljom vruće vode u dobro promešamo.
Kada smesa nabubri dodajemo tahini, lešnike i izgnječimo...
21. januar
Pogača SunčicaZamesiti testo u posudi sa brašnom, mlekom, vodom, uljem, žumancima, šećerom, solju, sirćetom.
Mesiti dok ne krene da se odvaja od prstiju, ostaviti 30 min da naraste.
Kad naraste podeliti u 4 dela.
Jedan deo ostaviti...
21. april
Sunčani kiseli krastavčićiOperite krastavčiće i poređajte ih u veliku teglu sa velikim otvorom. Između krastavaca ubacite oljuštene čenove belog luka i mirođiju zajedno sa cvetovima. Na jedan litar vode stavite 40 g morske soli.
Prelijte krastavčiće...
08. avgust
Sunčana Uskršnja pogačaRastvorite kvasac sa svežim mlekom. Umutite jaja žicom, dodajte ulje, sveže mleko sa kvascem, solju i šećerom.
Prosejte brašno. Napravite udubljenje i sipajte tečne sastojke. Zamesite meko testo, prilikom mešenja umešajte...
10. januar
Krompir sa sunčanicama u rerniKrompir sa pečurkama sunčanicama je veoma aromatično predjelo ili garnirung uz pečeno meso.
Jednostavno, brzo i ukusno!...
27. dec.
Sunčani kolač sa bundevomSunčani kolač sa bundevom za porodicu i prijatelje, za slatke i prijatne momente....
08. mart
Sunčana pita sa breskvamaSunčana pita sa breskvama za sunčano raspoloženje za stolom.
U posudi se pomešaju brašno, šećer, prašak za pecivo, vanila i so.
U drugoj posudi se umute jaje....
27. jul
Sunčana turšija sa ljutim papričicamaSvaku ljutu papričicu izbušite iglom na 5-6 mesta i poređajte ih dobro u tegle od 680 ml.
U svaku teglu stavite po 1 kašiku soli, 1 kašiku šećera i 50 ml sirćeta, a nakon toga dolijte do vrha tegle vodu. Dobro zatvorite...
27. sep.
Sunčana turšija sa zelenim paradajzomOperite zeleni paradajz, izbušite ga većom iglom i poređajte u trolitarsku teglu zajedno sa očišćenim šargarepama, strukovima celera i čenovima belog luka.
Napravite marinadu od soli, šećera i sirćeta i prelijte povrće...
18. sep.
Sunčani gaspaćo sa dinjom i paprikamaPaprike se operu, sredina se odstrani. Iseku se na parčiće. Dinja se oljušti, semenke se odstrane i meki deo se iseče na kocke.
Jedna šolja kocki se ostavlja sa strane. Ostatak se pasira zajedno sa paprikama. Limun se...
07. nov.
Gusta supa sa šampinjonima, pečurkama sunčanicama i vrganjimaGusta supa sa šampinjonima, pečurkama sunčanicama i vrganjima se kuva dok ne dobije potrebnu gustinu....
25. nov.
Lažna škembe čorba za trežnjenje sa pečurkama sunčanicamaŠta čoveku više treba - lažna škembe čorba za trežnjenje sa pečurkama sunčanicama za dušu....
17. maj
Koktel klub mohitoTamni rum je bogat aromama i miriše na sunčani odmor.
Stavljamo šećerni sirup, sedam listova mente i sok od limete u koktel čašu i izgnječimo listove mente....
24. jul
Kako da uzgajamo začine u saksijiDobro raste na sunčanim mestima. Njeno seme se sadi od februara do maja.
Ostaje da uživate u prinosu začina u saksijama....
24. jun
Kako se turšija konzerviše natrijum benzoatomPogledajte kako se pravi najbolja:
- sunčana turšija;
- carska turšija;
- grčka turšija....
06. maj
Koja hrana izbacuje toksine?Zimi se metabolizam usporava i toksini se gomilaju u našem telu, a to čini da se osećamo umorno i tmurno tokom prvih toplih i sunčanih dana....
04. januar
Pečeni zec sa maslinama i pečurkamaEvo odličnog recepta za Uskrs ili svaki dan sa sunčanim ukusima i svežim začinskim biljem. Laka poslastica za pripremu je ovaj punjeni zec.
Zagrejte rernu na 180 stepeni....
11. maj
U koja jela treba da dodamo čubar?Ove niske biljke rastu na sunčanim mestima i koncentrisane su u toplim predelima severne hemisfere. Upotrebni deo je iznad zemlje. Bere se pre, tokom ili posle cvetanja.
Čubar se može koristiti i svež i osušen....
11. mart