Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sve koristi od višanja na jednom mestuSve koristi od višanja na jednom mestu
16. jun
Flavonoidi su važan element korisnih supstanci za organizam, jer su antioksidans i regulator metabolizma. Jedan od najboljih načina da dobijete flavonoidnu bombu je konzumacija višanja tokom toplijih meseci u godini. Mali...
Sve o sojinom mleku na jednom mestuSve o sojinom mleku na jednom mestu
18. maj
Sojino mleko - popularna mlečna alternativa na zapadu - odavno se konzumira kao tradicionalno piće uz doručak u Kini, Japanu, i drugim delovima Azije. U mnogim državama ljudi sa intolerancijom na laktozu često biraju sojino...
Sve zdravstvene koristi čia semenki na jednom mestuSve zdravstvene koristi čia semenki na jednom mestu
23. april
Zaslužno čia semenke imaju reputaciju superhrane. Možda su sasvim male, ali one su jedan izuzetno hranljiva vitaminska injekcija. Zapravo, samo 1 kašika čia semenki sadrži samo 69 kalorija i može da se pohvali sa celih...
Sve o dijeti bez ugljenih hidrata na jednom mestuSve o dijeti bez ugljenih hidrata na jednom mestu
18. nov.
U jednom trenutku od dijete možete prestati da skidante. To je vremenska pojava i uskoro će nestati....
Najpopularnije marinade na jednom mestuNajpopularnije marinade na jednom mestu
25. feb.
Ako je celo, meso moramo kompletno prekriti marinadom i okretati ga periodično, a u isto vreme ga probosti na par mesta, jer marinada može da prodre maksimalno 1, 5 cm u dubinu; - Mekano pile ili riba se mariniraju ne...
Ima li kofeina u instant kafi?Ima li kofeina u instant kafi?
18. januar
Mnogi su oni koji veruju da u njoj nema kofeina i zato misle da mogu konzumirati ovu kafu u većoj količini. Ovde je mesto da otkrijemo da li instant kafa sadrži kofein....
Kuvanje na pari - sve koristi za zdravljeKuvanje na pari - sve koristi za zdravlje
29. jun
Kuvanje na pari je izuzetno jednostavan i koristan način za pripremu hrane. Poslednjih godina ova metoda postaje sve popularnija, ali su i drevni kinezi kuvali tako. Koje su sve koristi za zdravlje od kuvanja na pari...
Sos za sveSos za sve
10. april
Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom. Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata. Ako testo ne koristite odmah, stavite ga u frižider odmah nakon što ste ga umesili. Možete ga čuvati do 3 dana....
Da li mleko u kafi neutrališe kofein?Da li mleko u kafi neutrališe kofein?
18. nov.
Takođe omekšava ukus kofeina i blago zasićuje. Ako želimo da izvučemo puna svojstva kofeina, bolje je piti čistu kafu – ali samo 1-2 dnevno. Osim što okrepljuje, kafa je i korisna....
KofeinKofein
28. avgust
Na primer, jedna odrasla osoab težine od 50 do 80 kg može da popije normalnu "bezopasnu" dozu kofeina između 600 i 800 mg dnevno (kod napredne faze adaptacije na kofein može i do 1 g)....
Kako se pravi kajmak na kafi?Kako se pravi kajmak na kafi?
28. avgust
Kajmak na kafi je pena boje karamela koja se formira na površini šoljice uspešno i majstorski pripremljene kafe (espresso ili neskafe). Najbolji i najukusniji kajmak se dobija od sveže pržene kafe koja je ostavljena...
Sočna bundevara i pečena bundeva u jednomSočna bundevara i pečena bundeva u jednom
13. januar
U sredinu tepsije poređajte bundevu isečenu na listiće i preko posipajte šećer svuda ravnomerno. Tepsiju stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne porumeni....
Osam koristi konzumiranja jednog čena belog luka na danOsam koristi konzumiranja jednog čena belog luka na dan
08. jun
Jedno od njih je sproveo Institut za toksikologiju na Univerzitetu Šandong (Kina) gde su istraživači stigli do zaključka da su kardiovaskularne koristi od suštinskog značaja....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Umutiti maskarpone i šećer u jednoj posudi a u drugoj posudi umutitie slatku pavlaku, pa ih spojite zajedno u jednu posudu. Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade....
Salata Sve u tanjiruSalata Sve u tanjiru
07. sep.
Krastavac i paradajz nasecite na krupno, a zelenu salatu iskidajte. Promešajte sve u posudi. Dodajte kapare. Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate....
Obojene puslice za sve povodeObojene puslice za sve povode
18. dec.
Pecite obojene puslice za sve povode oko 60 minuta....
Praznična pogača sa sve povodePraznična pogača sa sve povode
26. mart
Pogaču umotajte krpom i ostavite još jednom da naraste oko pola sata. Za to vreme uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni....
Slani rolat za sve prilikeSlani rolat za sve prilike
28. april
Nasecite rolat na kriške neposredno pre serviranja i poslužite....
Brz hleb sa sve vrste brašnaBrz hleb sa sve vrste brašna
20. jul
Gotov hleb pokrijte na jedan-dva minuta i nakon toga ostavite da se ohladi na rešetku....
Kako kofein deluje na naše pamćenje?Kako kofein deluje na naše pamćenje?
28. feb.
Izvori kofeina su pored kafe i kakao, čokolada, energetska pića, sladoled. Ako iz jednog ili drugog razloga ne želite da konzumirate neku od ovih namirnica, nemojte se odreći čudotvornog dejstva kofeina....
Crvena sangrija od jagoda za sve prilikeCrvena sangrija od jagoda za sve prilike
21. jul
Ringla treba da bude na niskoj temperaturi. Mešajte dok se jagode ne skuvaju, a šečer rastopi i integriše. Čim bude gotovo skinite i procedite sirup od jagoda....
Napitak od lanenog semena - lek za sveNapitak od lanenog semena - lek za sve
13. jul
Vade sve toksine iz tela, veoma su efikasne kod hroničnog zatovra, pomažu za mršavljenje i kod oštog i hroničnog bronhitisa....
Kako da jednog zeca isečemo na porcije?Kako da jednog zeca isečemo na porcije?
08. maj
Drugim rečima, belančevine u zečetini se usvajau 90 % od strane ljudskog organizma, dok one u ostalim vrstama mesa - jedna 64 procenta....
Čajevi sa najviše kofeinaČajevi sa najviše kofeina
06. mart
Crni čaj je najviše oksidovan i sadrži najviše kofeina, dok je beli čaj najmanje oksidovan i sadrži najmanje kofeina. Evo sadržaja kofeina u najpopularnijim vrstama čaja....