Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sve koristi od višanja na jednom mestuFlavonoidi su važan element korisnih supstanci za organizam, jer su antioksidans i regulator metabolizma. Jedan od najboljih načina da dobijete flavonoidnu bombu je konzumacija višanja tokom toplijih meseci u godini.
Mali...
16. jun
Sve o sojinom mleku na jednom mestuSojino mleko - popularna mlečna alternativa na zapadu - odavno se konzumira kao tradicionalno piće uz doručak u Kini, Japanu, i drugim delovima Azije. U mnogim državama ljudi sa intolerancijom na laktozu često biraju sojino...
18. maj
Sve zdravstvene koristi čia semenki na jednom mestuZaslužno čia semenke imaju reputaciju superhrane. Možda su sasvim male, ali one su jedan izuzetno hranljiva vitaminska injekcija.
Zapravo, samo 1 kašika čia semenki sadrži samo 69 kalorija i može da se pohvali sa celih...
23. april
Sve o dijeti bez ugljenih hidrata na jednom mestuU jednom trenutku od dijete možete prestati da skidante. To je vremenska pojava i uskoro će nestati....
18. nov.
Najpopularnije marinade na jednom mestuAko je celo, meso moramo kompletno prekriti marinadom i okretati ga periodično, a u isto vreme ga probosti na par mesta, jer marinada može da prodre maksimalno 1, 5 cm u dubinu;
- Mekano pile ili riba se mariniraju ne...
25. feb.
Ima li kofeina u instant kafi?Mnogi su oni koji veruju da u njoj nema kofeina i zato misle da mogu konzumirati ovu kafu u većoj količini.
Ovde je mesto da otkrijemo da li instant kafa sadrži kofein....
18. januar
Kuvanje na pari - sve koristi za zdravljeKuvanje na pari je izuzetno jednostavan i koristan način za pripremu hrane. Poslednjih godina ova metoda postaje sve popularnija, ali su i drevni kinezi kuvali tako.
Koje su sve koristi za zdravlje od kuvanja na pari...
29. jun
Sos za sveNa kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom.
Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
10. april
Testo za sveOstavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata.
Ako testo ne koristite odmah, stavite ga u frižider odmah nakon što ste ga umesili. Možete ga čuvati do 3 dana....
18. sep.
Da li mleko u kafi neutrališe kofein?Takođe omekšava ukus kofeina i blago zasićuje.
Ako želimo da izvučemo puna svojstva kofeina, bolje je piti čistu kafu – ali samo 1-2 dnevno. Osim što okrepljuje, kafa je i korisna....
18. nov.
KofeinNa primer, jedna odrasla osoab težine od 50 do 80 kg može da popije normalnu "bezopasnu" dozu kofeina između 600 i 800 mg dnevno (kod napredne faze adaptacije na kofein može i do 1 g)....
28. avgust
Kako se pravi kajmak na kafi?Kajmak na kafi je pena boje karamela koja se formira na površini šoljice uspešno i majstorski pripremljene kafe (espresso ili neskafe).
Najbolji i najukusniji kajmak se dobija od sveže pržene kafe koja je ostavljena...
28. avgust
Sočna bundevara i pečena bundeva u jednomU sredinu tepsije poređajte bundevu isečenu na listiće i preko posipajte šećer svuda ravnomerno.
Tepsiju stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne porumeni....
13. januar
Osam koristi konzumiranja jednog čena belog luka na danJedno od njih je sproveo Institut za toksikologiju na Univerzitetu Šandong (Kina) gde su istraživači stigli do zaključka da su kardiovaskularne koristi od suštinskog značaja....
08. jun
Torta Sve vrste čokoladeUmutiti maskarpone i šećer u jednoj posudi a u drugoj posudi umutitie slatku pavlaku, pa ih spojite zajedno u jednu posudu.
Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade....
06. feb.
Salata Sve u tanjiruKrastavac i paradajz nasecite na krupno, a zelenu salatu iskidajte. Promešajte sve u posudi. Dodajte kapare.
Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate....
07. sep.
Praznična pogača sa sve povodePogaču umotajte krpom i ostavite još jednom da naraste oko pola sata. Za to vreme uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni....
26. mart
Slani rolat za sve prilikeNasecite rolat na kriške neposredno pre serviranja i poslužite....
28. april
Brz hleb sa sve vrste brašnaGotov hleb pokrijte na jedan-dva minuta i nakon toga ostavite da se ohladi na rešetku....
20. jul
Kako kofein deluje na naše pamćenje?Izvori kofeina su pored kafe i kakao, čokolada, energetska pića, sladoled. Ako iz jednog ili drugog razloga ne želite da konzumirate neku od ovih namirnica, nemojte se odreći čudotvornog dejstva kofeina....
28. feb.
Crvena sangrija od jagoda za sve prilikeRingla treba da bude na niskoj temperaturi. Mešajte dok se jagode ne skuvaju, a šečer rastopi i integriše. Čim bude gotovo skinite i procedite sirup od jagoda....
21. jul
Napitak od lanenog semena - lek za sveVade sve toksine iz tela, veoma su efikasne kod hroničnog zatovra, pomažu za mršavljenje i kod oštog i hroničnog bronhitisa....
13. jul
Kako da jednog zeca isečemo na porcije?Drugim rečima, belančevine u zečetini se usvajau 90 % od strane ljudskog organizma, dok one u ostalim vrstama mesa - jedna 64 procenta....
08. maj
Čajevi sa najviše kofeinaCrni čaj je najviše oksidovan i sadrži najviše kofeina, dok je beli čaj najmanje oksidovan i sadrži najmanje kofeina.
Evo sadržaja kofeina u najpopularnijim vrstama čaja....
06. mart