Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako se marinira piletinaJoš ukusnih recepata sa piletinom
- pileća janija;
- piletina sa krompirom;
- piletina sa pirinćem:...
10. mart
Kako se sprema boranijaPrezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može prepoznati mlada boranija - ima svetlozelenu boju i elastična je.
Pre nego što spremite boraniju, treba da je izbanširate....
27. sep.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
07. avgust
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Evo kako se marinira ribaBiće spremna za konzumaciju za oko 20 dana. Vaša marinirana riba je spremna!
Po želji i ukusu u marinadu za ribu možete dodati soja sos ili začine, ukoliko volite ribu pripremljenu na ovaj način....
12. dec.
Kako se sprema meso od divlje svinjePečene grudi od divlje svinje se spremaju tako što pripremite 700 g grudi, 6 čenova belog luka, kumin i so po želji....
28. feb.
Hrskava piletina tip KFCUz hrskavu piletinu možete servirati salatu sa parmezanom ili vedžis krompirom.
Neka vam je slatko!...
24. nov.
Pohovana piletina tipa KFCOvo je jedan od načina da pripremite pohovanu piletinu tipa KFC.
U posudi pomešajte kiselo mleko, vodu i zalijte pileće meso koje je prethodno iseckano na štapiće.
Ostavite na 30 minuta, ocedite i osušite....
06. avgust
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti.
Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
03. nov.
Otkriveno je: Evo koje meso uništava vašu jetru i srce!Konačno je otkriveno koje meso najgore utiče na srce i jetru. Pokaalo se da je i način obrade mesa takođe važan, koliko i vrsta mesa....
18. sep.
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoLeto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži.
Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga....
09. avgust
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiVeć smo čuli za mnogobrojne koristi konzumacije čaja bilo da je to biljni, zeleni, crni čaj itd. Zbog činjenice što sami po sebi čajevi predstavljaju otprilike 99.5% vode najmanje što bi uradili za vaš organizam je da...
15. mart
Ukusne tajne piletine sa pirinčemAli koji je tajni recept piletine sa pirinčem?
Evo ukusnih tajni piletine sa pirinčem!
Više masnoće
Da bi bili ukusno i lepo, treba da stavite više masti. Katergorični su dobri kuvari....
14. nov.
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Želja da pojedete nešto slatko ne samo što je štetna navika, nego takođe može da postane razlog za niz zdravstvenih problema.
Razlozi za nekontrolisanu želju za nekim primamljujućim desertom mogu da budu različiti....
24. avgust
Piletina se belim vinom i belim lukomPrelijte preko piletine, stavite prepolovljene glavice belog luka i gurnite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
24. sep.
Šta je Ramen i kako se pravi?Kada su svi ovi sastojci spremni, rezanci se raspoređuju u male posude, prelivaju se bujonom i sosom. Na kraju se poređaju ostali sastojci....
23. maj
Šta je daifuku i kako se priprema?Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj.
To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
04. maj
Šta je šarlan i kako se koristi?Zdrava ishrana hrabro probija put do stolova sve većeg dela ljudi. Dijete se zamenjuju kvalitetnim proizvodima čija je konzumacija zadovoljstvo za nepce i za organizam. U ovom pravcu razmišljanja relativno skoro je postao...
08. dec.
Šta je račel i kako se pravi?Račel su spremale bake, ali danas je ovo ukusno slatko iskušenje pomalo zaboravljeno.
Da bismo kod kuće napravili račel, potrebna nam je bundeva, rastvor kreča, šećerni sirup, limunska kiselina, rozetla....
22. maj
Piletina Udaj se za mene (Marry me Chicken)Jedinstveno ukusan recept za piletinu Udaj se za mene (Marry me Chicken)....
27. feb.
Otkrivena lazanja sa pečurkamaOstavlja se na tihoj vatri dok se ne u zgusne, dok se mešanje nastavlja, Začinjava se belim biberom i solju po ukusu.
Očišćene i isečene pečurke se dinstaju u maslacu. Kore za lazanju se skuvaju u posoljenoj vodi....
20. april
Leberkez - šta je to i kako se pravi?Mi ćemo vam ponuditi jedan od najvoljenijih recepata za bavarski leberkez koji se sprema prema klasičnom receptu....
05. jul
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Kada je potpuno spremno, mogu se čuvati u frižideru....
24. feb.