Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sočne domaće piticeUmutite jaja, izmrvite sir i dodajte kiselo mleko, pa dodajte 3-4 kašike ulja.
Uzmite jednu koru, poprskajte je sa malo ulja, pa preko nje stavite još jednu koru i dodajte smesu. Premažite celu koru smesom.
Umotajte...
07. jun
Tajna sočnih ćufticaAli koja je tajna sočnih ćuftica, kojem se svi raduju?
Meso
Da bi ćuftice bile sočne, meso od kojeg ćete praviti je od posebnog značaja. Proporcije su 60% svinjsko meso i 40 % tečeće....
22. jul
Tajna vazdušastog domaćeg kuglofaPripremili smo za vas nekoliko tajni koje će vam pomoći da napravite pravi mekani i vazdušast domaći kuglof....
20. januar
Tajne spremanja ukusne i sočne ribeKako se peče sočna riba
Sve zavisi od vrste ribe. Na primer, losos, pastrmka i brancin će biti sočni sa minimalnim začinima. One su masne ribe tako da ne iziskuju zasićene uljane marinade....
26. mart
Domaće testo za pice i mekikeProsevamo brašno u duboku posudu. Posolimo i pomešamo sa kvascem.
Pravimo udubljenje i u sredinu razbijemo jedno jaje. Pomešamo sodu sa kiselim mlekom i sipamo u brašno.
Dodajemo sveže mleko i 3 supene kašike masnoće...
03. okt.
Tajne prelepog domaćeg hlebaTajne pečenja domaćeg hleba
Pečenje hleba je završna faza, nakon koje vam ostaje samo da uživate u svežem hlebu. Ovaj proces takođe ima svoje tajne....
16. dec.
Tri tajne ukusne i autentične pice KalconeKalcone je omiljena pica mnogih, ali u većini picerija smo navikli da je jedemo na jedan i isti način i to brzo dosadi. Ima nekih lokala, koji nude veću raznovrsnost, ali su oni u većini slučajeva za one sa dubljim džepom...
25. feb.
Istorija piceNjena tajna se krije u njenom jednostavnom pripremanju i velikoj raznovrsnosti recepata....
31. januar
Desert Šumska tajna sa piškotamaNajbolje je ostaviti desert Šumska tajna sa piškotama preko noći da odstoji u frižideru, pa je konzumirati sutradan....
18. nov.
Tajna sočnih šnicli iz rerneGodinama sam pokušavala da mi šnicle budu istovremeno sočne i dobro pečene....
08. feb.
Prava istorija piceViše od 93 odsto ljudi na svetu jelo je picu i to je pravi rekord za masovnu konzumaciju bilo koje hrane. Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?
Ko je probao picu odmah će reći da je...
28. sep.
Pice - mafiniRastvorite testo. Isecite pomoću krugova pice.
Namažite gnezda za mafine i poređajte krugove.
Stavite krug krastavca, kašičicu ljutenice i parčence pečurke.
Pre nego što je gotovo dodajte parčence gaude i pecite...
10. dec.
Slatke piceRastvorite kvasac u mleku zajedno sa šećerom. Prosejte brašno i u njega dodajte istopljeni maslac, vanilu i kvasac. Zamesite meko testo. Ostavite da naraste. Podelite testo na 14-16 lopti.
Svaku razvijte i namažite slatkom...
16. april
Tikvice-piceIsecite tikvice na kolutove debljine jedan i po centimetar.
Poređajte ih u posudu za pečenje i posolite. Stavite po jedan krug paradajza.
Pospite šunkom isečenom na kocke.
Na kraju ih pospite narendanim kačkavaljem...
26. sep.
Pice KalconeU dubljoj posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so, pa u sredini mase napraviti udubljenje i sipati vodu. Voda mora biti mlaka, nikako vruća, jer testo neće narasti. Kašikom lagano dodavati brašno sa strana posude i postepeno...
01. dec.
Pitice - PiceKobasicu nasecite na kockice i promešajte je sa kukuruzom i začinima. U posebnoj posudi narendajte kačkavalj.
Uzmite dve kore, premažite ih kečapom, pospite ih bogato nadevom, odozgo stavite kačkavalj, premotajte 3 puta...
15. okt.
Efektne mini piceMesimo sastojke za testo za picu.
Oblikujemo ga u loptu i ostavljamo da nadođe.
Pravimo male kuglice, nakon toga oklagijom i prstenom pravimo kružiće.
Premeštamo ih na papir za pečenje.
Mažemo maslinovim uljem...
22. nov.
Mekane mini piceMlako mleko usuti u odgovarajuću posudu, dodati kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji par minuta.
Maslac iseckati, staviti u šerpu i otopiti na laganoj vatri. Ostaviti da se ohladi.
U dublju posudu usuti brašno...
18. avgust
Pogačice-pice PeperoniOd testa napravite 15-12 velikih lopti i 10-12 malih. Velike razvijte oklagijom u krug (oko 8cm). Od malih napravite fitilj i uvijte ih.
Namažite paradajz pireom svaku pogačicu. Pospite začinima po izboru i malo rendanog...
09. nov.
Brze mini piceProsevamo brašno i pravimo udubljenje. U njega stavljamo kvasac, vodu, so i ulje. Počinjemo da mesimo. Treba da dobijemo elastično testo.
Ostavljamo na toplom pola sata i gotovo je. Uzimamo loptu od testa i razvijemo oklagijom...
23. dec.
Mini lisnate piceIsecite lisnato testo na kvadrate i zavrnite krajeve sa četiri strane na unutra. Izdinstajte pečurke u maslacu na kratko.
Poređajte pice u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Preko svake pice stavite pečurke...
09. dec.